تحولات منطقه

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی از مشاهده آفت گندم در شهرستان درگز پس از بارشهای اخیر خبر داد.

هجوم آفت سن به مزارع پس از اتمام بارندگی ها/ کشاورزان خراسان رضوی آماده باشند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

فاطمه حلاج نیا مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی در گفت و گو با قدس آنلاین عنوان کرد:سن موجودی زنده است و می خواهد زندگی طبیعی خود را داشته باشد. این موجود طبیعت خشک و گرم را می پسندد. به همین دلیل با گرم شدن هوا هجوم آفت سن به مزارع گندم افزایش خواهد یافت.

وی افرود: این موجود به خاطر بارندگی های مناسب هنوز وارد مزارع نشده است و اکنون از گیاهان اطراف کوه در حال ارتزاق است. سن موجودی مرموز است و حرکتش از کوه به سمت مزارع گندم بسیار پیچیده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: تنها گزارشی که از ورود سن به مزارع داشته ایم مربوط به شهرستان درگز بوده است. این اتفاق در میزان بسیار کمی اتفاق افتاده و حتی به سطح مبارزه با این آفت نرسیده است.

وی اظهار کرد: به دلیل بارندگی های زیاد در بهار امسال علفهای هرز در اطراف کوهها و مزارع رشد کرده و سبز شده اند و آفت سن فعلا در حال تغذیه از این علفها هستند. بارندگی باعث می شود که رفتار سن مختل شده و دیگر به راحتی قادر نخواهد بود تخم ریزی کند و درنتیجه تولید مثل کمتری خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: اگر کشاورزان علائم ورود این آفت را در مزارع خود مشاهده کردند باید در اولین فرصت به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان موضوع را اعلام کنند. پس از بررسی کارشناسان این سازمان اگر میزان آفت زدگی به نرم و سطح مبارزه رسیده بود اقدامات لازم صورت می گیرد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خراسان گفت: اگر کشاورزان به محض مشاهده آفت سن در مزارع خود در اولین فرصت موضوع را به جهاد کشاورزی شهرستان گزارش دهند، می توانند با توصیه های کارشناسان این سازمان در اولین فرصت اقدامات کارشناسانه را انجام داده و مبارزه را شروع کنند. در اینصورت با کمترین خسارت روبرو خواهند شد.

وی متذکر شد: اکنون کارشناسان این سازمان در سطح استان در حال پایش مزارع و تورزنی هستند. تاکنون در حدود ۴۲۰۰ مبارزه در سطح استان صورت گرفته است. این عدد نسبت به مدت مشابه سال گذشته بسیار پایین است. اما کشاورزان حتما باید اقدامات احتیاطی لازم را انجام دهند. چون این حشره به دنبال تکمیل زندگی خود است.

حلاج نیا گفت: مسئول اصلی مبارزه با آفت سن در مزارع خود کشاورزان هستند. آفت سن آفتی همگانی است. در این نوع آفت پایش و اطلاع رسانی با جهاد کشاورزی است و مبارزه به عهده کشاورزان است. اما آفتی مانند هجوم ملخ به مزارع آفتی عمومی است و تمام مراحل کار به عهده سازمان جهاد کشاورزی است.

وی افزود: هزینه مبارزه با سن نسبت به خسارتی که کشاورز خواهد دید بسیار پایین است. اگر سن زدگی محصول گندم یک مزرعه از دو درصد بیشتر شود، این گندم توسط سیلو تحویل گرفته نخواهد شد. این گندم خاصیت نانوایی خود را از دست داده است و روی دست کشاورز باقی خواهد ماند. به همین دلیل در آفت سن هوشیاری و دقت عمل کشاورزان بسیار مهم است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.