تحولات لبنان و فلسطین

گیلان- در آیین اختتامیه جشنواره آسیب‌های اجتماعی در دو بخش "آسیب شناسی اجتماعی در رسانه ها " و "کاریکاتور آسیب های اجتماعی " دو خبرنگار روزنامه قدس از گیلان حائز رتبه های برتر در بخش مقاله و گزارش نویسی شدند.

دو خبرنگار قدس‌آنلاین حائز رتبه‌های برتر جشنواره آسیب‌های اجتماعی

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین « فیروز فاضلی»  مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان روز پنج شنبه در آیین اختتامیه جشنواره آسیب‌های اجتماعی با اشاره به سفرهای شهرستانی و برگزاری نشست‌های رسانه‌ایی با اصحاب رسانه گفت: از رسانه‌های استان حمایت کرده تا وظیفه اطلاع‌رسانی خود را به‌خوبی انجام دهند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با اشاره به برگزاری جشنواره آسیب‌های اجتماعی در دو بخش «آسیب‌شناسی اجتماعی در رسانه‌ها» و «کاریکاتور آسیب‌های اجتماعی» گفت: این جشنواره با هدف پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و ارتقای سطح سلامت استان به عنوان یک مسئولیت همگانی برگزار شد.

وی برگزاری این جشنواره را ترکیبی از هنر و رسانه دانست و افزود: باید تلفیقی از هنر و رسانه در جامعه ایجاد شود زیرا هنر هم یک رسانه محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه آثار مرتبط با جشنواره‌های آسیب‌های اجتماعی از سراسر کشور جمع‌آوری و چاپ می‌شود اظهارداشت: در مجموع ۱۲۲ اثر به بخش«آسیب‌شناسی اجتماعی در رسانه‌ها» ارسال که از این تعداد ۴۶ اثر گزارش، ۵۰ مقاله و سرمقاله، ۲۳ خبر و سه عکس است.

فاضلی ادامه داد: در بخش «کاریکاتور آسیب‌های اجتماعی» نیز ۸۰ اثر از هنرمندان استان ارسال که ۳۰ اثر در نمایشگاه به نمایش گذارده شد.

وی در ادامه با تاکید بر ضرورت شناخت آسیب‌های اجتماعی و مقابله با آن با استفاده از ابزار هنری تصریح کرد: هر آسیبی که در جامعه وجود دارد بر زندگی ما نیز تاثیرگذار است و باید به‌عنوان یک وظیفه اجتماعی به آن نگریسته شود و فقط به جشنواره‌ها ختم نشود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با بیان اینکه نباید نسبت به مسایل جامعه بی‌تفاوت باشیم گفت: برخورد با آسیب‌های اجتماعی نیازمند کار فرهنگی است.

وی رسانه و هنر را دارای نقش پیش‌بینی کننده دانست و گفت: رسانه در هر جامعه‌ایی پیش‌بینی کننده است و باید آسیب‌های آینده جامعه را پیش‌بینی و از آن پیشگیری کند.

اجرای طرح «روزنامه‌نگاری بحران»/ آثار برگزیده آسیب‌های اجتماعی کتاب می‌شود

حمید ضیایی‌پرور مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه نگارش در رسانه‌ها به نوعی باشد که جوانان بتوانند بهره‌مند شوند گفت: آثار برگزیده آسیب‌های اجتماعی در قالب کتاب انتشار خواهد یافت.

ضیایی‌پرور، در مراسم اختتامیه جشنواره آسیب‌های اجتماعی اظهار کرد: موضوع آسیب‌های اجتماعی در برنامه ششم مطرح شده و تکلیفی بر عهده شورای اجتماعی کشور جهت کاهش آن در نظر گرفته شده است.

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در شورای اجتماعی کشور ١٨ دستگاه همکاری دارند که یکی از این دستگاه‌ها ارشاد اسلامی است، گفت: چند سالی است که وزارت کشور تفاهم‌نامه‌های برای فرهنگ‌سازی و کاهش آسیب‌های اجتماعی منعقد کرده است.

وی اذعان کرد: بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگ، هنر و رسانه برای کاهش آسیب‌های اجتماعی یکی از برنامه‌های است که به‌طور جدی دنبال می‌شود.

ضیایی‌پرور تصریح کرد: سال گذشته و امسال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری وزارت کشور برنامه‌ها و تفاهم‌نامه‌های در چهار حوزه رسانه و مطبوعات با موضوع کاهش آسیب‌های اجتماعی، بازی‌های یارانه‌ای، حوزه دیجیتال و تولید محتوا اجرا و منعقد کرده است.

وی تصریح کرد: این همکاری‌ها از طریق خانه مطبوعات، بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ایی، رسانه‌های دیجیتال و کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد صورت می‌گیرد.

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در این راستا سه هزار و ٦٠٠ محتوا در نظر گرفته شده که از این مجموع یک هزار محتوا در اختیار خانه مطبوعات قرار گرفته که با همکاری مطبوعات،شبکه‌های مجازی و دیگر رسانه‌ها اجرایی می‌شود.

ضیایی‌پرور با اشاره به برگزاری دورهای آموزشی برای خبرنگاران جهت ارتقای سواد رسانه‌ای تصریح کرد: برای نخستین بار کارگاه آموزشی روزنامه‌نگاری با موضوع آسیب‌های اجتماعی برگزار می‌شود.

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها به سیل اخیر در اکثر استان‌های کشور اشاره و بر ضرورت فعالیت خبرنگاران بحران تاکید کرد و افزود:طرح روزنامه‌نگاری بحران در کشور اجرا می شود.

وی به افزایش مطالعه در بخش رسانه پرداخت و خاطرنشان کرد: در انتشار کتاب‌های رسانه‌ای ضعف‌ها و کاستی‌های وجود دارد که در این راستا نیز کتاب تخصصی آموزش روزنامه‌نگاری تدوین و چاپ خواهد شد.

ضیایی‌پرور با تاکید بر اینکه تمامی آثار برگزیده آسیب‌های اجتماعی در قالب کتاب به چاپ می‌رسد افزود: با چاپ کتاب آثار برگزیدگان زمینه انگیزه و رقابت در رسانه‌ها فراهم می‌شود.

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها با تاکید بر اینکه برای نخستین بار در کشور تدوین پروتکل انتشار آسیب‌های اجتماعی انجام می‌شود، تصریح کرد: مطالبی در رسانه‌ها چاپ شود که موردپسند مخاطبین به خصوص جوانان باشد.

وی با اشاره به اینکه مطالبی درج شود که جوان‌ها بتوانند از آن بهره لازم را ببرند، اظهار کرد: اگر در رسانه‌ها به مخاطبین توجهی نشود اختلال در ارتباط ایجاد شده و این خود زمینه حل معضلات را در جامعه کند می‌کند.

در پایان این مراسم از نفرات برگزیده جشنواره‌های «آسیب‌شناسی اجتماعی در رسانه‌ها»، «کاریکاتور آسیب‌های اجتماعی» و فراخوان انتشار مطالب با موضوع خشونت‌های خانگی استان با دادن لوح تقدیر و هدیه تجلیل شد.

گفتنی است آقای حسن شکری سرپرست روزنامه قدس در بخش سرمقاله تحت عنوان "بیاییم آرامش را به جامعه برگردانیم" حائز رتبه دوم و خانم مریم رفیعیان در بخش گزارش نویسی تحت عنوان "به خشونت خانگی نه بگوییم" حائز رتبه سوم شدند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.