تحولات منطقه

مشاور فرمانده کل قوا گفت:‌ آمریکایی‌ها قادر نیستند فضایی را در افکار عمومی جهانی ایجاد کرده و امکاناتی را بسیج کنند که بتوانند علیه ما اقدام نظامی صورت بدهند.

اعزام ناو هواپیمابر آمریکایی می‌تواند دال بر آرایش گیری نظامی علیه ایران باشد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش گروه سیاسی قدس آنلاین، سردار حسین دهقان مشاور فرمانده کل قوا در امور دفاعی در مصاحبه‌ای با شبکه العربی قطر درباره ارسال نامه رسمی مقامات آمریکایی راجع به عدم حمله به ایران گفت:  ضرورتی  وجود ندارد که ما منتظر  دریافت نامه‌ای از طرف امریکایی باشیم یا  علاقمند به دریافت چنین نامه‌ای باشیم. ممکن است بعضی از جریان‌های سیاسی یا بعضی از رسانه‌ها با توجه به تحلیلی که از  شرایط دارند یک چنین برداشتی یا نگاهی را داشته باشند. آنچه که مسلم است ما باورمان بر این است و همه  شواهد و قرائن هم این را می‌گوید که آمریکایی ها نه مایلند و نه قادر هستند  که بخواهند کاری را انجام بدهند.

وی افزود:این بدان معنا است که عدم تمایلشان ناشی از عدم امکانی هست که آنها می‌توانند در اختیار داشته باشند برای این که بخواهند منطقه را به آشوب و تشنج بکشانند یا احتمالا اقدام نظامی علیه ما انجام بدهند. حالا چه در یک اقدام محدود که بخواهند بعضی از مراکز  یا بعضی از پایگاه‌های ما را مورد حمله قرار دهند یا این که بخواهند یک جنگ گسترده و همه جانبه‌ای برپاکنند. به هر حال نه منطقه ظرفیت پذیرش یک بحران فراگیر را دارد نه آمریکایی‌ها قادر هستند فضایی را در افکار عمومی جهانی ایجاد کرده و امکاناتی را بسیج کنند که بتوانند علیه ما اقدام نظامی صورت بدهند.

سردار دهقان درباره اظهارات اخیر جان بولتون درخصوص اعزام ناو هواپیمابر آمریکایی به خلیج فارس گفت: اینها می‌تواند قرائن و شواهدی دال بر نوعی از آرایش گیری نظامی بر علیه ما باشد. در تحلیل های نظامی از جابجایی نیروها و امکانات صحبت به میان می‌آید که این می‌تواند دال بر این باشد که آنها خودشان را آماده جنگ و نبرد می‌کنند. ممکن است اهدافی را هم برای آن جنگ یا نبرد برشمرند. ولی همین جمله اخیری را که آقای ترامپ مطرح کرد که "اگر من می‌خواستم به حرفهای بولتون گوش کنم باید در چند نقطه دنیا الان می‌جنگیدم" نشان دهنده آن است که اداره سیاسی آمریکا هنوز یک اندک عقلانیتی دارد که از تندروی ها جلوگیری کند یا اجازه پیشبرد دامنه تنش بیش از حد قابل قبول را ندهند.

مشاور فرمانده کل قوا تصریح کرد: به هر حال آمریکای‌یها،  اسراییلی‌ها و عربستان  بنا دارند که به یک نوعی شرایط را  ترسیم کنند که منطقه در آستانه یک بحران جدی است، ولی خود آنها می‌دانند که در یک چنین بحرانی ممکن است کسی شلیک اول را بکند اما دامنه آن شلیک محدود به یک محل و منطقه خاص نخواهد شد.

وی در این گفت‌گو درباره احتمال بستن تنگه هرمز از سوی ایران عنوان کرد: بستن تنگه هرمز چیزی نیست که خارج از دایره توان ما باشد ولی ما همواره بحث‌مان بر این بوده که تنگه یا برای همه باز است یا اگر قرار باشد که برای ما محدودیت ایجاد شود، قاعدتا این محدودیت دامنه اش شامل حال دیگران هم می‌شود. پس اگر قرار باشد اینکه محدودیت در رابطه به صادرات نفت ما ایجاد بشود و این گذرگاه راهبردی بخواهد از دایره حاکمیت ما یا در جهت تامین منافع ما عمل نکند، یقینا ما هم این را به عنوان یک ابزار بکار خواهیم گرفت.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.