تحولات لبنان و فلسطین

۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۳
کد خبر: 657791

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه هیچ تغییر قیمتی در حوزه آرد نانوایی‌ها صورت نگرفته گفت: نرخ گندم عرضه شده برای نانوایی‌ها به دو شکل پریارانه و کم‌یارانه عرضه می‌شود و دیگر واحدی نداریم که یارانه دریافت نمی‌کند.

 همه نانوایی‌های کشور یارانه‌ای شدند

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، یزدان سیف مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران امروز در نشست خبری اظهار کرد: روند واردات شکر به کشور امیدبخش بوده و میزان ذخایر استراتژیک کشور امیدبخش است.

وی افزود: از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری تا به امروز حواله به ستادهای تنظیم بازار و تشکل‌ها به میزان ۳۴۸ هزار تن به صورت پیش‌ فاکتور داده شده است.

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران ادامه داد: بازار شکر امروز در آرامش نسبی رسیده است اما هنوز مطلوب ما نیست اما آمادگی داریم که همه مصارف شکر کشور را با نرخ مصوب هر کیلوگرم ۳۴۰۰ تومان برای مصارف خانوار و صنف و صنعت تامین کنیم.

وی تصریح کرد: برای تامین نیازهای مساجد و هیئت‌های مذهبی نیز هیچ محدودیتی وجود ندارد و آنها می‌توانند با مراجعه به شرکت بازرگانی دولتی ایران شکر مورد نیاز را با نرخ مصوب دریافت کنند.

سیف یادآور شد که بخش خصوصی نیز اقدام به واردات شکر کرده است که محموله‌های آن به زودی وارد بازار می‌شود.

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به دلایل گرانفروشی این محصول در برخی از نقاط و خارج از قیمت مصوب ۳۴۰۰ تومانی گفت: برخی دوست ندارند که قیمت شکر در بازار کاسته شود تا از میزان سود آنها کاسته شود یا با توجه به اینکه نرخ خرید آنها در گذشته بیشتر بوده است حاضر نیستند از نرخ محصول خود بکاهند و به نحوی چسبندگی بازار ایجاد شده است.

وی گفت: نرخ هر کیلوگرم شکر در میادین میوه و تره‌بار ۳۴۰۰ تومان و در واحدهای صنف و صنعت نیز به همین قیمت است.

سیف ادامه داد: بر اساس تمهیدات صورت گرفته این محصول در واحدهای خرده‌فروشی نیز با قیمت ۳۵۰۰ تومان برای شکر فله و به صورت بسته‌بندی با وزن ۹۰۰ گرمی نیز با قیمت‌های متفاوت ۴ تا ۴ هزار و ۲۰۰ تومان با توجه به کیفیت آن عرضه می‌شود.

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در پاسخ به اینکه چرا برخی خرده‌فروشان اقدام به توزیع شکر با نرخ مصوب ۴۴۰۰ تا ۴۵۰۰ تومان نمی‌کنند گفت: این فروشگاه‌ها برای دریافت شکر با نرخ دولتی به شرکت بازرگانی دولتی ایران مراجعه نکرده‌اند زیرا ممکن است حاشیه سود کم این محصولات آنها را راضی نمی‌کند یا اینکه حوصله طی مراحل اداری برای دریافت این محصول را ندارند.

وی تصریح کرد: این محصول هم اینک در فروشگاه‌های زنجیره‌ای هم عرضه می‌شود و به هر فروشگاه بسته به نیاز خود ۵۰۰ کیلو تا یک تن در اختیار آنها قرار می‌گیرد.

مردم شکر را بالاتر از ۳۵۰۰ تومان نخرند

سیف به مردم توصیه کرد که شکر را با قیمتی بالاتر از نرخ‌های مصوب خریداری نکنند گفت: مردم در صورتی که به فروشگاه رفتند و دیدند که نرخ فروش آنها بالاتر از نرخ‌های مصوب یاد شده است اقدام به خرید نکنند زیرا برخی افراد با توجه به اینکه نرخ محصول خود را در گذشته با قیمت‌های بالاتری خریداری کردند امروز می‌خواهند به هر صورتی که شده محصول خود را به فروش برسانند.

تمام نانوایی‌هایی کشور یارانه‌ای شدند

معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه سخنان خود در ارتباط با دلایل افزایش قیمت نان در برخی از واحدهای خبازی گفت: قیمت گندم عرضه شده برای نانوایی‌ها به صورت پریارانه و کم یارانه اختصاص می‌یابد و امروز برخلاف گذشته دیگر نانوایی نداریم که آرد خود را به صورت یارانه‌ای دریافت نکند.

سیف ادامه داد: تمام نانوایی‌های سطح کشور آرد و گندم یارانه‌ای را دریافت می‌کنند و هیچ تغییر قیمتی در حوزه آرد آنها صورت نگرفته است.

سازمان‌های تعزیرات حکومتی به گرانفروشی نان رسیدگی کنند

وی گفت: از سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان  و تولیدکنندگان و سازمان تعزیرات حکومتی می‌خواهیم به موضوع گرانفروشی نان رسیدگی کنند.

سیف یادآور شد که برخی اتحادیه‌ها چند سالی است که نرخ جدید نگرفته‌اند اما این امر دلیلی نمی‌شود که از نرخ‌های مصوب فعلی تخطی کنند.

تخطی در قیمت برخی از نان‌ها به درخواست مردم انجام می‌شود

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با بیان اینکه در برخی مواقع تخطی از نرخ مصوب نان به درخواست مردم انجام می‌شود گفت: مشاهده شده است که مردم نان‌های بزرگ‌تر و با قیمت متفاوتی می‌خواهند که این امر زمینه را برای بروز تخطی باز می‌کند.

وی گفت: برکت فروش نان به رعایت آداب صنف نانوایی است که یکی از این آداب همین رعایت انصاف است و نانوایی‌ها باید خدماتی را که به صورت جداگانه ارائه می‌دهند مطابق مبالغی باشد که از مردم می‌گیرند.

سیف درباره میزان تولید گندم در سال زراعی جاری گفت: پیش‌بینی می‌شود که ۱۱ تا ۱۱.۵ میلیون تن گندم از کشاورزان به صورت تضمینی خریداری شود.

بوشهر ۳ برابر بیشتر گندم تولید می‌کند

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: بارندگی‌ها در برخی استان‌های کشور بسیار مناسب بوده به طوریکه میزان تولید گندم در بوشهر ۳ برابر سال گذشته است.

وی با بیان اینکه برای اولین بار برای حمل و نقل گندم در داخل کشور از کشتی استفاده شده است گفت: به منظور کاهش هزینه‌های تولید حمل و نقل گندم از بوشهر به سیستان و بلوچستان در بندر چابهار با کشتی انجام شد که این امر هزینه‌های ما را کاهش داد و از طرفی منجر به رونق بیشتر بندر چابهار خواهد شد.

بنابراین گزارش، بهمن دانایی رئیس انجمن کارخانه‌های قند و شکر نیز در این مراسم گفت: ۸۰۰ هزار تن مجوز به کارخانجات قند و شکر برای واردات شکر خام داده شده است.

وی افزود: همه این ثبت سفارش انجام شده منجر به واردات شده است و تا به امروز دو کشتی از این محصول به کشور وارد شده و این هفته نیز سه کشتی دیگر به کشورمان وارد می شود.

رئیس انجمن کارخانه‌های قند و شکر گفت: تا آخر خرداد یا حداکثر تا نیمه تیرماه سال جاری همه این شرکت‌ها ثبت سفارش شده به بازار مصرف تزریق یا وارد می‌شود.

تشکیل پرونده تعزیرات برای کارخانه‌های شکر

بنابراین گزارش سیف مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در ادامه این مراسم در ارتباط با موضوع احتکار شکر گفت: در موارد بسیاری مشاهده شد که برخی شکر را دریافت اما آن را احتکار کرده بودند به همین منظور پرونده‌های متعددی برای آنها از جمله کارخانه‌های شکر تشکیل شده و ما امیدواریم هر چه زودتر به آنها رسیدگی شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در ارتباط با احتمال قاچاق آرد گندم از کشور به دلیل تفاوت قیمت آن با کشورهای همسایه اظهار کرد: تمام زمینه‌های لازم برای جلوگیری از قاچاق آرد فراهم شده است و نیروی انتظامی کشورمان مکشوفات متعددی در این ارتباط داشته‌اند که این امر نشان می‌ده که ما اقدامات مناسبی برای جلوگیری از قاچاق آرد در دستور کار داریم.

وی یادآور شد که قاچاق آرد موضوع تامین امنیت غذایی را به خطر می‌اندازد به همین منظور به شدت جلوی این امر گرفته می‌شود و موفقیت‌های خوبی در این زمینه داریم.

سیف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مردم در صورت گرانفروشی در نانوایی‌ها چه باید بکنند گفت: هرگونه تخلف در ارتباط با فروش نان را به سامانه ۱۲۴ تعزیرات حکومتی اطلاع دهند و مردم مطمئن باشند که حتما با واحدهای متخلف برخورد صورت می‌گیرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در ارتباط با افزایش هزینه‌های حمل و نقل گفت: از هفته گذشته بر اساس مذاکره‌ای که با سازمان حمل و نقل و ترافیک داشته‌ایم تمهیداتی را برای ناوگان حمل و نقل در نظر گرفته‌ایم که این امر منجر به کاهش هزینه‌ها خواهد شد.

وی همچنین در ارتباط با مبادی واردات برنج نیز گفت: در سال جاری بر مبادی واردات برنج افزوده می‌شود و دیگر مانند گذشته منحصر به یک یا دو کشور نخواهد بود. کما اینکه در سال گذشته نیز تعداد این مبادی افزایش یافته بود.

سیف در ارتباط با موضوع درخواست افزایش قیمت نان توسط نانوایی‌ها گفت: هم اکنون این موضوع در دست بررسی است اما در حال حاضر هیچ برنامه‌ای در این ارتباط وجود ندارد.

وی در پاسخ به گندم‌هایی که خارج از شبکه خرید تضمینی به فروش می‌رسد گفت: هر گندمی که خارج از این سامانه به فروش می‌رسد آرد آن باید در سامانه توزیع شود تا به مصرف مردم کشور خودمان برسد.

وی گفت: با توجه به شرایطی که در کشور وجود دارد احتمال قاچاق این محصولات به خارج از کشور و جود دارد و دلالانی می‌خواهند آن را از چرخه خارج کنند اما با توجه به ممنوعیت صادرات این امکان وجود ندارد و کسانی که قصد صادرات دارند باید از امکان ورود موقت برای تامین نیاز خود استفاده کنند.

سیاست خرید تضمینی گندم در ابهام

سیف در پاسخ به اینکه قیمت تضمینی گندم در سال جاری اجرا می‌شود گفت: پروژه قیمت تضمین برخی کالاها مانند ذرت و جو در سال گذشته عملیاتی شد اما بعد از برهم خوردن بازار ارز ابهاماتی دراین خصوص بوجود آمد و عملا اجرای این سیاست را با ابهاماتی روبرو کرد.

وی افزود: اگر بورس کالا بتواند این ابهامات را برطرف کند می‌توانیم در سال جاری نیز از این امکان استفاده کنیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در ارتباط با وضعیت تامین برنج در کشور گفت: در سال ۹۶، یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن و در سال ۹۷،‌یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن برنج به کشور وارد شده است. همچنین در فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری ۴۱۵ هزار تن از این محصول به کشور آمده است و بعید می‌دانیم که تغییر قیمتی درباره این محصول ایجاد شود.

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در واکنش به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه چرا برنج‌های پاکستانی که با ارز دولتی به کشور وارد شده با برنج‌های ایرانی اختلاط یافته و به قیمت آزاد فروخته شده؛ مگر نظارتی توسط دولت در این ارتباط وجود ندارد گفت: هم اینکه موضوع اختلاط برنج ایرانی با پاکستانی و فروش آن به نرخ برنج ایرانی کشف شد نشان می‌دهد که در بازار نظارت وجود دارد اما این نظارت کافی نیست و حتما باید بیشتر شود.

سیف افزود: تشخیص این امر برعهده سازمان‌های استاندارد و حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و همچنین صنوف است که باید دقت بیشتری در این ارتباط داشته باشند.

وی گفت: واردکنندگانی که برنج را با ارز ۴۲۰۰ تومانی در شبکه‌های توزیع مانند صنوف و فروشگاه‌های زنجیره‌ای توزیع می‌کنند باید مستندات عرضه خود را داشته باشند و آن را به دولت ارائه دهند که در غیر این صورت مجازات خواهند شد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.