محمد اخباری کارشناس مسائل منطقه/
حمایت نکردن اتحادیه میهنی کردستان به عنوان شریک حکمرانی حزب دموکرات کردســتان بارزانی ازانتخاب رئیس جدید به سبب اختلافات موجود در کرکوک ممکن است در صورت نبود چارهیابی، آینده حکمرانی اقلیم را بویژه در چهار سال پیش رو با چالشهایی مواجه کند.
دمل چرکین اختلاف دیرینه و تاریخی میان دو جریان طالبانی - بارزانی در حالی دوباره در موضوع اخیر سرباز کرده است که به اعتقاد بسیاری از ناظران و تحلیلگران نیچروان تنها فردی است که در شرایط حاضر از صالحیت تکیه بر کرسی ریاست اقلیم برخوردار است.
بارزانی 53 ساله در عمل از سال 1996 در سمت نخست وزیری اقلیم را مدیریت کرده و از شناخت کافی برای اداره کردستان عراق برخوردار است.
اما استقبال خارجی از انتخاب نیچروان را باید به روند تحولات چند ســال اخیر در اقلیم مرتبط دانست.
مسعود بارزانی رهبر حزب دموکرات پس از برگزاری همه پرسی یکجانبه و جدایی طلبانه در این منطقه (مهرماه ۹۶ ) به آتش اختلافات داخلی و خارجی دامن زده و اقلیم را در بن بست قرار داد.
اکنون انتخاب رئیس جدید که با رویکردهای منطقه ای و بینالمللی شناخت کاملی دارد، فرصتی را فراهم آورده تا رهبران اقلیم با دوری از سیاستهای تنشزای گذشته، گامهای مثبت و ملموسی در جهت نزدیکی بیشتر به همسایگان بردارند.
از آنجا که نیچروان دانشآموخته دانشگاه تهران بوده و با فرهنگی ایرانی نیز آشــنایی دارد، این وضعیت موقعیت ویژهای را در اختیار مسئولان کشورمان قرار داده تا مراودات سیاسی و اقتصادی با اقلیم را بیش از پیش توسعه و استحکام بخشند.
دیدگاه نیچروان کاملاً منطقه ای و به سمت استفاده از ظرفیتهای این حوزه تمرکز دارد و در شرایطی که شاهد گسترش سیاستهای خصمانه و فشار حداکثری آمریکا بر کشورمان هستیم، می تواند به عنوان موقعیتی ویژه و مفری برای رشد اقتصادی و توسعه صادرات و واردات کشورمان قرار بگیرد.
نظر شما