به گزارش قدس آنلاین ، محمدباقر نوبخت در حاشیه شورای برنامهریزی و توسعه خراسان رضوی در جمع خبرنگاران، گفت: برنامهریزی استان در دو بخش انجام میشود، یک بخش در محدوده جغرافیایی خراسان رضوی صورت میگیرد و بخش دیگر نیز برنامههای ملی است که برای استان در نظر میگیریم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه سفرهای استانی رئیسجمهور را نوعی برنامهریزی برای تکمیل توسعه استان عنوان کرد و افزود: رئیسجمهور در این سالها دو سفر کاری برای توسعه به خراسان رضوی داشتند، در سفر نخست حدود ۲ هزار میلیارد تومان برای طرحهای مختلف تعهد شده بود که باید صورت گیرد، تا این تاریخ برای آن ۲ هزار میلیارد تومان، بالغ بر ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان پرداخت شد، البته برخی طرحها نیازمند مساعدتهای مالی هستند تا پیشرفت آنها کامل شود.
وی تصریح کرد: علاوه بر آن سفر دیگری در اریبهشت سال قبل داشتند که حدود یک هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان جزو تفاهمات و توافقاتی بود که باید برای توسعه به استان کمک میشد که تا این تاریخ حدود ۹۴۶ میلیارد تومان پرداخت شده است.
نوبخت ادامه داد: خوشبختانه خراسان رضوی علاوه بر برنامههای توسعه ملی، برنامههای ویژهای توسط استاندار در ارتباط با منابع آب و صیانت از آن و نیز طرح توسعه سه وجهی دارد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین در خصوص اعتبارات اشتغالزایی در سال رونق تولید، گفت: حدود ۳۲ هزار میلیارد تومان بهصورت ویژه در آخرین مصوبه ابلاغی در نظر گرفته شد و حدود ۹۸۸ هزار میلیارد تومان فرصت شغلی برای هشت برنامه در سازمان برنامه و بودجه بین دستگاهها توافق شد، اکنون هر استان یک برنامه اشتغال دارد که در این جلسه برنامه اشتغال استان و تسهیلات و کمکهای بلاعوض در نظر گرفته شده از سوی دولت برای استان، منعکس شد.
وی ادامه داد: ما از این ارقام برای اعتبارات ۲۰ درصد در قسط اول به همه هشت دستگاهی که برنامهها را انجام میدهند، پرداخت کردیم، اکنون منتظر هستیم تا گزارشات کار خود را اعلام کنند، در نهایت بهمیزان پیشرفت، اقساط بعد را دریافت میشوند، این رقم برای استان بالغ بر ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است که در سال گذشته برای طرح جاری ۸ درصد بیش از سال گذشته و در اعتبارت عمرانی ۸۰ درصد افزایش پرداخت وجود داشته است.
نوبخت با اشاره به اینکه برای پیشرفت کار نمیتوانیم از روش متمرکز گذشته استفاده کنیم، تصریح کرد: سازمان برنامه و بودجه اعلام آمادگی کرد تا تمام اختیاراتی که استانها میخواهند تا کارها را در داخل خود انجام دهند، جزو یکی از مصوبات این جلسه بود، سازمان برنامه و بودجه اختیارات خود را به استانها واگذار کرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین در خصوص عدم وابستگی بودجه به نفت، گفت: از ۱۴۸ هزار میلیارد تومان میزان وابستگی نفت، حدود ۵۵ هزار میلیارد تومان را کاهش دادیم، یعنی تلاش کردیم که تنها یک سوم از منابع نفتی را در بودجه قرار دهیم و دو سوم را خارج کردیم، در این صورت هم بودجه خود را از نفت مستقل میکنیم و هم نسبت بهنوسانات و تحریم مصون میشویم و میتوانیم انتظار داشته باشیم با برنامه فعلی و اصلاح ساختاری ظرف سالهای آینده بهصورت مستقیم از نفت در بودجه استفاده نکنیم.
منبع : فارس
انتهای پیام
نظر شما