به گزارش قدس آنلاین ؛ محمد سهرابی افزود: در حال حاضر چشمهها و قناتها در مجموع با حداکثر ظرفیت آبدهی ۶۷۰ لیتر بر ثانیه هفت درصد از کل منابع آبی در روستاهای استان خراسان رضوی را تأمین میکنند.
وی اضافه کرد: تعداد چشمههای تأمین کننده آب در خراسان رضوی ۲۰۸ دهنه است که چهار درصد از منابع آبی روستایی خراسان رضوی را تأمین میکند و ۷۹ قنات هم کمتر از سه درصد از منابع آبی استان را تشکیل میدهند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان رضوی گفت: تعداد کل منابع آبی در روستاهای خراسان رضوی هزار و ۳۶۰ مورد است که ۹۳ درصد از این منابع چاههای عمیق و دستی است.
سهرابی افزود: هم اکنون ۸۳۵ چاه عمیق و ۲۳۸ حلقه چاه دستی در روستاهای خراسان رضوی فعال است که چاههای عمیق ۸۵ درصد از منابع آبی را تشکیل میدهند.
وی ادامه دارد: بارشهای خوب سال زراعی جاری در شهرستانهای پر باران این استان مانند درگز، کلات و قوچان موجب افزایش ۵۰ درصدی توان آبدهی چاهها و در شهرستانهای کم باران موجب افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی توان آبدهی چاهها شده است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان رضوی گفت: بارشهای خوب و افزایش آبدهی هم بر کمیت و هم بر کیفیت آب تولیدی اثرگذار است.
سهرابی افزود: تأمین آب شرب مردم در روستاهای خراسان رضوی از طریق ۹ هزار و ۱۰ کیلومتر خط انتقال و ۱۳ هزار و ۳۵۰ کیلومتر شبکه توزیع و دو هزار و ۲۳۵ باب مخزن ذخیره آب صورت میگیرد.
شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان رضوی هم اکنون با ۶۰۲ هزار مشترک بیشترین جمعیت تحت پوشش روستایی کشور را به خود اختصاص داده است به طوری که جمعیت زیر پوشش این شرکت از ۱۵ استان کشور بیشتر است.
شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان رضوی یک میلیون و ۵۹۳ هزار نفر جمعیت ساکن در دو هزار و ۴۸۶ روستا را زیر پوشش دارد.
منبع : ایرنا
انتهای پیام
نظر شما