به گزارش گروه فرهنگی قدس آنلاین، نشست مطبوعاتی نوزدهمین دوره جشن حافظ با حضور مدیر مسئول مجله دنیای تصویر و جشن حافظ صبح امروز سوم تیرماه در دفتر مجله دنیای تصویر برگزار شد.
در ابتدای این نشست امید معلم درباره برگزاری نوزدهمین دوره جشن حافظ که تیرماه امسال برگزار خواهد شد، گفت: هر سال در مورد ویژگیهای جشن به اندازه کافی صحبت کردهایم و امسال بیحاشیه به اصل مطلب میپردازم. امسال جشن حافظ بیستم تیرماه برگزار می شود و محل برگزاری در چند روز آینده اعلام خواهد شد.
وی در ادامه افزود: بر طبق سنت سالهای گذشته در دو بخش سینما و تلویزیون جوایزی اهدا خواهد شد. زمان بررسی و داوری آثار از نوروز ۹۷ تا نوروز ۹۸ است. در سه بخش مهم همیشه تعداد نامزدها بیشتر بوده است. به عنوان مثال، در رشته بازیگری تعداد نامزدها بیشتر است زیرا در رشته بازیگران زن و مرد بخش مکمل و اصلی در یک رشته بررسی میشوند و این بر طبق تعریفی است که بنیان گذار این جشن علی معلم داشت.
معلم همچنین تاکید کرد: در رشته بازیگری زن و مرد معمولا تعداد نامزدها به طور میانگین بین ۱۰ تا ۱۲ عدد است و در هر رشته دو جایزه اهدا میشود. در بخش دستاورد فنی نیز تعداد نامزدها بین ۱۰ تا ۱۲ است؛ زیرا این بخش را به شکل تفکیک شده در جشن حافظ بررسی نمیکنیم و نامزد چهره پردازی و دستاورد فنی در یک پکیج به عنوان دستاورد فنی و هنری بررسی می کنیم. در بخش بهترین فیلم نیز همیشه میانگین ۸ تا ۱۰ نامزد معرفی می کنیم که در نهایت یک فیلم انتخاب می شود.
معلم در ادامه نکات جدیدی را درباره جشن حافظ اعلام کرد: در سال گذشته اعلام کردیم که تندیس حافظ علی معلم به فردی تعلق می گیرد که برای او بزرگداشت میگیریم و در حقیقت جایزه یک عمر دستاورد هنری را به او اهدا میکنیم اما امسال قرار است از «گلاب آدینه» تجلیل شود و به او تندیس ویژه علی معلم را اهدا کنیم.
وی با اشاره به تغییر در جایزه عباس کیارستمی گفت: امسال فقط فیلم اولی ها را بررسی نکردیم، به این معنا که نامزدهایی که امسال برای نشان عباس کیارستمی اعلام خواهیم کرد برای فیلم های تجربی سال هستند. چه فیلم اولی باشند یا فیلمسازی که ششمین یا هفتمین فیلمشان در این عرصه بوده باشد. نکته دیگر این است که امید داریم بخش چهره تلویزیونی و نامزد چهره تلویزیونی را از طریق رای مردمی برنده اعلام کنیم که در چند روز آینده سازو کار این رای گیری را اعلام خواهیم کرد.
معلم در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: خوشبختانه سال گذشته استقبال خوبی از این بخش شد و میزان آرا بی سابقه بود و ما بدون حضور رسانه ملی توانستیم این حجم آرا را داشته باشیم. سال گذشته تجربه خوبی داشتیم و امیدوارم امسال نیز این اتفاق بیافتد. نکته دیگر این است که نامزدهای بخش مستند را همیشه با دیگر نامزدها اعلام میکردیم اما امسال تصمیم گرفتیم در همین کنفرانس حافظ نامزدها را اعلام کنیم.
معلم در ادامه این جلسه اعلام کرد: «تالان» به کارگردانی محمد صادق دهقانی، «ترور سرچشمه» به کارگردانی محمد حسین مهدویان، «چاووش از درآمد تا فرود» به کارگردانی آرش رئیسیان و هانا کامکار، «در جستجوی فریده » ساخته آزاده موسوی و کوروش عطایی، «رزم آرا: یک دوسیه مسکوت» به کارگردانی احسان عمادی، «فرشاد آقای گل» ساخته جعفر صادقی نامزدهای بخش مستند جشن حافظ هستند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امسال تندیس حافظ فعالیت نوشتاری را حذف کردیم زیرا قرار است ساز و کار دیگری برای تقدیر چهرههای مطرح نوشتاری پیدا کنیم.
انتهای پیام/
نظر شما