به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی گیلان ، علی درجانی گفت: به منظور ارتقای مهارت های شغلی زنان کشاورز با رویکرد آموزش و ترویج تولید و مصرف محصول کشاورزی استاندارد و با محوریت اجرایی کردن دستورالعمل حد مجاز آلاینده ها در محصولات کشاورزی در راستای موافقت نامه فی مابین معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با دفتر توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی موسسه آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی، شیوه نامه طرح با موضوع « استقرار استاندارد های ملی حد بیشینه آلاینده ها در محصولات کشاورزی ویژه مزارع زنان روستایی» همه استان ها ابلاغ شده است.
وی افزود: هدف کلی این طرح فراهم کردن زمینه ایجاد و توسعه کسب و کار برای خانوار های روستایی و عشایری است.
درجانی ادامه داد: در راستای اجرای موافقت نامه مذکور، تعداد ۴ محصول زراعی و باغی شامل ؛ بادام زمینی، کیوی، برنج و سبزی و صیفی در سال جاری برای استان گیلان در شهرستان آستانه اشرفیه، رودسر و رشت در نظرگرفته شد.
وی گفت: در این خصوص آموزش زنان روستایی با همکاری کارشناسان مراکز بهداشت، دریافت گواهی تولید محصول سالم با کلینیک گیاهپزشکی، احراز کد با هماهنگی کارشناس مسئول محیط زیست و سلامت غذای سازمان جهاد کشاورزی استان صورت می پذیرد ضمن اینکه کارشناس اداره کل استاندارد استان در طول فرآیند اجرایی پروژه، دستورالعمل های لازم در زمینه پلمپ محصول، شرکت بازرسی و آزمایشگاه بررسی حد مجاز آلایندها را ارائه خواهد داد.
درجانی خاطرنشان کرد: زنان روستایی در زمینه سلامت و ایمنی، کیفیت و کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی، ترویج فرهنگ مصرف و تهیه برند محصولات کشاورزی نقش بسزایی دارند و جامعه هدف این طرح ترجیحا" اعضاء صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی، تسهیل گران و زنان کار آفرین بوده و دوره های آموزشی با موضوع مدیریت مزرعه، تغذیه گیاهی، مبارزه با آفات و بیماری های محصولات کشاورزی برای مخاطبان طرح در دستور کار ترویج خواهد بود.
وی تصریح کرد: هماهنگی و برنامه ریزی روند اجرای طرح توسط عوامل اجرای آن در قالب کارگروه فنی پی گیری می شود که اعضای آن متشکل از مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی، اساتید دانشکده کشاورزی و دانشگاه آزاد اسلامی، کارشناس مسئول واحد امور زنان روستایی، کارشناس مسئول محیط زیست و سلامت غذای سازمان، محققین مرکز تحقیقات کشاورزی و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی و موسسه تحقیقات برنج، کارشناس اداره کل استاندارد استان، روسای ادارات آموزش و ترویج و مسئولین کلینیک گیاهپزشکی شهرستانهای رودسر، رشت و آستانه اشرفیه و در راس این کارگروه رئیس سازمان جهاد کشاورزی است.
وی گفت: به این ترتیب بستر لازم جهت بهره گیری از ظرفیت، توانمندی و پتانسیل بخش های ذیربط و دستگاه های درون و برون سازمانی در تولید و مصرف محصول سالم مهیا می شود.
نظر شما