قدس آنلاین: یک ماه پس از آخرین عملیات تهاجمی تروریست ها در منطقه شمال غرب استان حماه که منجر به اشغال روستاهای جلمه و جبین شد، در روزهای گذشته عملیات جدیدی در این منطقه با چراغ سبز ترکیه برای اشغال شهرک حمامیات و بلندی های اطراف آن آغاز شد که با شکست کامل و بازپسگیری سریع مواضع توسط ارتش سوریه و وارد آمدن تلفات سنگین به تروریست ها پایان یافت.
مقامات ترک که از زمان آغاز عملیات ارتش سوریه در ۷۵ روز گذشته در این منطقه و نتایج درخشان آن از جمله آزادسازی شهرک های کفرنبوده و قلعة المضیق به عنوان دروازه ورود به دشت الغاب، شدیدا عصبانی بودند شروع به گرد هم آوردن مجدد گروه های مختلف مانند هیات تحریرالشام و جبهه وطنی کردند و حجم زیادی تسلیحات و تجهیزات گرانقیمت خود را در اختیار آنها قرار دادند.
از جمله تعداد بسیاری زیادی موشک های ضد زره کورنت که تروریست ها با فراغ بال از آنها برای هدف قرار دادن ادوات نظامی ارتش سوریه استفاده میکردند.
تنها در یک بازه زمانی ۱ ماهه و بر اساس تصاویر قطعی و مستند ۷۶ تیر انواع موشک های گران قیمت ضد زره توسط تروریست ها شلیک شد.
اما دلیل عملیات جدید تروریست ها و اهمیت شهرک حمامیات چه بود؟
حمامیات و به ویژه بلندی های اطراف آن منطقه ای استراتژیک در شمال غرب حماه و جنوب منطقه عمومی دشت الغاب است.
تصرف و تثبیت حمامیات و بلندی های آن اشراف آتش بی نظیری به تروریست ها بر روی شهرک های کفرنبوده و کرناز میداد و حتی شهرک مسیحی نشین سقیلبیه که تروریستها کینه شدیدی نسبت به اهالی آن دارند را تحت خطر قرار میداد.
حمامیات در تمام سال های جنگ هرگز تسلیم نشده و سقوط نکرده است. مثل بسیار مشهوری در مورد این شهرک در میان اهالی منطقه و نظامیان سوری وجود داشت :
«تسقط جبال العلویة و لن تسقط حمامیات»
یعنی حتی اگر کوه های علوی(رشته کوه های مشرف بر خط ساحلی استان لاذقیه که محل اصلی سکونت اهالی علوی مذهب سوریه است) سقوط کند، حمامیات سقوط نخواهد کرد.
لذا این منطقه علاوه بر اهمیت استراتژیک خود، جنبه نمادین داشته و حسرت دیرینه تروریست ها برای تصرف به شمار میرفت.
علی رغم اشغال کوتاه مدت این منطقه اما با ضد حمله سریع ارتش سوریه و بازپس گیری این منطقه در کمتر از ۲۴ ساعت، این حسرت همچنان بر دل گروه های تروریستی باقی خواهد ماند.
شکست سریع و تلفات بالای تروریست ها در این منطقه، آن هم در شرایطی که مجموعه ای از تروریست های بین المللی از گروه های مختلف چچنی، اویغور، ازبک و ... را با خود به میدان نبرد آورده بودند یک بار دیگر ثابت کرد که علی رغم حمایت بی چون و چرای ترکیه و برخی کشورهای دیگر و تشکیل اتاق عملیات مشترک میان گروه های تندروی جهادی و زیرشاخه های جبهه وطنی که تا چندی پیش مشغول درگیری های داخلی بودند، باز هم دست برتر عملیات تهاجمی در این منطقه با ارتش سوریه بوده و اینگونه حملات گاه و بیگاه تروریست ها تنها باعث افزایش تلفات و خسارات آنها شده و عزم ارتش سوریه برای ورود عمیق تر به آخرین پناهگاه تروریسم تکفیری در استان ادلب را قوی تر میکند.
نظر شما