به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی گیلان ، مسعود الماسی گفت: استقبال اهالی برخی از مناطق کوهستانی گیلان از کشت زعفران، باعث شده سطح زیر کشت این محصول در گیلان از ۸ هزار متر مربع مزرعه های الگویی در ۱۰ سال پیش ، به حدود ۱۸ هکتار افزایش یابد .
وی افزود: ۳۸۸ زعفران کار گیلانی از این مزرعه ها، حدود ۶۲ کیلوگرم زعفران کیفی تولید می کنند .
الماسی خاطرنشان کرد: براساس قیمت گذاری های رسمی، هر کیلو زعفران در بازار عمده فروشی ۱۲تا ۱۵ میلیون تومان فروخته می شود ؛ این درحالی است که گفتگو با زعفران کاران گیلانی نشان می دهد ؛ آنان زعفران های تولیدی شان را به دلیل کیفیت بالا ، طعم و عطر خوب تا ۲۴ میلیون تومان هر فروخته اند .
وی با بیان اینکه در حال حاضر در برخی مناطق کوهستانی شهرستان های سیاهکل، رودسر، املش و رودبار که آب و هوایش شباهت زیادی به اقلیم خراسان رضوی دارد، زعفران کشت می شود، گفت: البته در برخی از مناطق جلگه ای گیلان از جمله صومعه سرا هم بطور جسته و گریخته، زعفران کشت می کنند که این کار را توصیه نمی کنیم ؛ چون زعفران باید در ارتفاع ۵۰۰ متر بالاتر از سطح دریا کشت شود و رطوبت زیاد باعث پوسیدگی پیازهای این گیاه می شود .
الماسی یکی از مزیت های مهم کشت زعفران را قابلیت برداشت محصول کیفی تا ۷ سال اعلام کرد و گفت : پیاز زعفران یک سال پس از کشت، گلدهی را آغاز می کند و تا ۷ سال هم باردهی دارد.
نظر شما