به گزارش قدس آنلاین، باجی قائد السبسی، رئیس جمهور تونس در حالی به تازگی در ۹۲ سالگی درگذشت که در زمان مرگ سومین رهبر پیر دنیا بود.
السبسی در سال ۲۰۱۴ به عنوان اولین رئیسجمهور دموکراتیک تونس انتخاب شد. او در زمان انقلاب سال ۲۰۱۱ به عنوان نخستوزیر تونس مشغول بکار بود. هنوز مشخص نیست که چه کسی جانشین السبسی خواهد شد. با این حال او در زمان حیاتش ابراز امیدواری کرده بود که فرد جوانتری اختیار امور را در تونس برعهده بگیرد. با مرگ السبسی تنها سه رهبر دیگر در جهان باقی میمانند که در دهه ۹۰ زندگی خود همچنان در قدرت هستند.
نیوزویک، ماهاتیر محمد نخستوزیر مالزی را پیرترین رهبر دنیا میداند که در ۹۴ سالگی زمام امور در این کشور را برعهده دارد. او احتمالا نهمین رهبر پیر دنیا در طول تاریخ است که همچنان قدرت را در دست دارد.
ماهاتیر محمد از سال ۱۹۸۱ تا ۲۰۰۳ به مدت ۲۲ سال نخستوزیر مالزی بود و سال گذشته میلادی نیز بار دیگر در انتخابات پیروز شد و به قدرت بازگشت. او توانست نخستوزیری را از نجیب رزاق، که درگیری پروندههای فساد مالی بود، پس بگیرد.
ملکه الیزابت دوم انگلیس که در ۹۳ سالگی همچنان در راس خاندان سلطنتی این کشور قرار دارد، پس از ماهاتیر محمد دومین رهبر پیر جهان است. او همچنین طولانیترین دوران تصدی قدرت را در میان سران زنده دنیا دارد و ۶۶ سال است که زمام امور سلطنت را در دست دارد.
صباح احمد جابر الصباح، امیر کویت ماه گذشته ۹۰ ساله شد. او نیز به جمع رهبران ۹۰ سالۀ در قدرت دنیا پیوست. امیر کویت پیشتر به مدت چهار دهه، از ۱۹۶۳ تا ۲۰۰۳ وزیر خارجه این کشور بوده است.
تا همین چندی پیش، کشوری که اکنون جوانترین رهبر دنیا را دارد، به داشتن یکی از پیرترین سران دنیا شهره بود. زمانیکه کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در سال ۲۰۱۱ به قدرت رسید تنها ۲۷ سال داشت. یکی از اقدامات او بعد از روی کار آمدن این بود که جانشین کیم یانگ نام، رئیس ۹۱ ساله سابق پریزیدیم مجمع عالی خلق کره شد.
در آمریکا هیچ کسی در دهه ۹۰ عمر خود در راس قدرت نبوده است. دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور با ۷۰ سال سن در زمان ورود به کاخ سفید پیرترین رئیسجمهور این کشور شد. ترامپ اکنون ۷۳ سال دارد و در حالی آماده انتخابات آتی ریاستجمهوری این کشور میشود که برنی سندرز، رقیب دموکرات او ۷۷ ساله است.
در قوانین دولتی آمریکا رئیسجمهور باید حداقل ۳۵ سال داشته باشد اما هیچ محدودیتی برای بیشترین سن ریاستجمهوری در این کشور در نظر گرفته نشده است.
نظر شما