قدس آنلاین: رئیس کل بانک مرکزی امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره دلایل به تعویق افتادن راهاندازی بازار متشکل ارزی، گفت: مطابق گزارشی که دو روز پیش دریافت کردیم، آمادگی کامل برای راه اندازی این بازار وجود ندارد، زیرا هنوز برخی از بانکها نتوانستهاند نرم افزارهای ارتباطی شان را برقرار کنند، و برخی صرافیها نیز فرمها را پر نکردهاند و آمادگی ندارند.
عبدالناصر همتی تاکید کرد: تا زمانی که اطمینان حاصل نشود، این بازار راه اندازی نخواهد شد و حداقل تا عید قربان ایت اتفاق رخ نخواهد داد.
وی در خصوص طرح حذف چهار صفر از پول ملی و تأثیر ان هم اظهار داشت: اکنون تولید هر قطعه سکه ۵۰۰ تومانی، ۸۲۰ تومان هزینه دارد، در حالی که با اجرایی شدن این طرح همه سکهها جمع آوری و ذوب شده و در جای دیگر استفاده خواهند شد.
وی گفت: استهلاک اسکناس های تولیدی کشورمان نیز بالا است، به طوری که سالیانه ۷۰۰ میلیون برگ اسکناس امحا می شود، اما با اجرای این طرح به نصف خواهد رسید.
همتی بیان کرد: اجرای این شیوه، مطابق آنچه امروز در جامعه رایج است عمل خواهد شد، به طوری که شاهدیم همه مردم به چک پول های بانک مرکزی چک پول ۵۰ تومانی اطلاق می کنند نه چک پول ۵۰۰ هزار ریالی؛ بانک مرکزی نیز به مسائل و موضوعات رایج جامعه توجه دارد.
رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: اصلاح نظام بانکی، اصلاح مقررات، سیاست های پولی، اصلاح نظام های ارزی، صادرات، تخصیص ارز و غیره همگی به عنوان اولویت های بانک مرکزی است که در حال انجام است و در کنار آنها طرح حذف چهار صفر از پول ملی نیز اجرایی خواهد شد.
وی ادامه داد: این طرح نیز از کارهای ضروری است و دولت به اتفاق آرا آن را تصویب کرد و انتظار می رود در مجلس هم به تصویب برسد که در این صورت هرچه قانون مقرر ساخت، همان اجرا شود.
همتی بیان کرد: هزینه امحا و چاپ اسکناس های فعلی، بیش از هزینه چاپ پول های جدید است و برآورد می شود در حد ۱۰ تا ۲۰ میلیارد تومان در یک افق ۱۰ ساله به هزینه ها اضافه شود.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: انجام این مهم، مشکل ظاهری واحد پولی کشورمان در رابطه با ارزهای خارجی نیز اصلاح میشود.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به نقش رسانهها در خنثی سازی جنگ روانی دشمنان تصریح کرد: گفت: پیشبرد سیاست های پولی، رشد اقتصادی و دستیابی به رونق اقتصادی، با اطلاع رسانی و تبیین مسائل از سوی رسانه ها امکانپذیر میشود و در این زمینه به حمایت ها و نقد سازنده رسانه ها نیاز است.
وی گفت: فشار و سختی بر مردم وجود دارد، اما از قله فشارها گذشتهایم و در سرازیری به سر میبریم و در هفتهها و ماههای آینده وضعیت بهتر خواهد شد.
رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به سوال خبرنگار قدس آنلاین درباره دلیل اجرایی نشدن تکلیف قانون جدید چک برای صدور کد رهگیری چک های برگشتی از سوی بانکها گفت: از جزئیات این قانون و دلیل این موضوع اطلاعی ندارم.
انتهای پیام/
نظر شما