تحولات منطقه

مراسم اختتامیه جشنواره مردمی «سرودهای خیابانی آوای رضوان» در اردوگاه فرهنگی و تربیتی امام رضا(ع) مشهد برگزار شد.

دفتر جشنواره مردمی «سرودهای خیابانی آوای رضوان» در مشهد بسته شد
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، آیین پایانی این جشنواره مردمی با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین حجت گنابادی‌نژاد رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی، محمدعلی چمی‌گو مدیرعامل مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، حجت‌الاسلام محسن بذرگری هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی و جمعی از گروه‌های سرود مشهدی با تقدیر از گروه‌های منتخب هم‌زمان با عید قربان در اردوگاه امام رضا(ع) برپا شد.
محمدعلی چمی‌گو با تأکید بر اینکه نوجوانان و جوانان متدین، مذهبی و انقلابی باید حرف خوب را هنرمندانه بزنند، گفت: موسیقی یکی از ظرفیت‌های هنری است که سرود یکی از شاخه‌های آن به شمار می‌رود.
مدیرعامل مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی افزود: با بهره‌گیری از ابزار سرود می‌توان امر به معروف و نهی از منکر کرد یا به جامعه تبریک گفت و یا برخی نکات اجتماعی را بیان کرد.
وی ابراز کرد: امیدواریم در برنامه‌ریزی فعالیت‌های گروه‌های سرود موفق باشیم و بتوانیم از زبان هنر سرود در عرصه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی به بهترین شکل ممکن در راه انقلاب و اهل بیت(ع) استفاده کنیم.
چمی‌گو ادامه داد: اولین برنامه آوای رضوان مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی پس از اختتامیه این جشنواره، در راستای گرامی‌داشت یاد شهید کاوه در سطح شهر مشهد است که در این رابطه با مربیان سرود برنامه‌ریزی خواهد شد.
وی همچنین در حاشیه این جشنواره با تأکید بر اجرای سرود توسط گروه‌های مختلف زیر نظر این مؤسسه در سطح کشور تصریح کرد: با بهره‌گیری از حدود ۸۰ گروه سازمان‌دهی‌شده اجرای سرود در مراسم نماز جمعه و مناسبت‌ها در اماکن عمومی کشور دنبال می‌شود و امیدواریم گام به گام این حرکت در راستای معرفی معارف اهل بیت(ع) و ارزش‌های انقلاب توسعه یابد.
مدیرعامل مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی گفت: حدود ۷۰ سرود با کیفیت‌های مختلف توسط این مؤسسه در طول سال گذشته تولید شد و امسال نیز این برنامه با توجه ویژه به کیفیت ملودی و شعر سرودها، اجراهای بهتر و ارائه مباحث آموزشی دنبال خواهد شد.

ضرورت توجه بر مردمی‌بودن جشنواره
دبیر جشنواره مردمی سرودهای خیابانی آوای رضوان نیز در این مراسم بیان کرد: برگزاری این جشنواره با پشتیبانی و همکاری سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی و مؤسسه آفرینش‌های هنری این آستان مقدس با رویکردی مردمی با حضور گروه‌های سرود از تشکل‌ها و مساجد سطح شهر مشهد صورت گرفت.
هادی حاجی‌زاده با تأکید بر اهمیت مردمی بودن جشنواره سرودهای خیابانی آوای رضوان گفت: این جشنواره با هدف ایجاد شور اجتماعی و نشاط مؤمنانه در ایام دهه کرامت در مشهدالرضا(ع) برپا شد و ۴۰۰ نفر در اجرای سرودهای آن مشارکت داشتند.
وی با بیان اینکه خدمت در این جشنواره مایه افتخار است، ادامه داد: مشارکت تشکل‌ها، مساجد و مردم در این جشنواره به صورت خودجوش با هدف رضایت امام هشتم(ع)، بدون ادعا بودن و دریافت هزینه برای اجرا و همچنین صرفه‌جویی در هزینه‌ها، از ویژگی‌های بارز و ابتکارات جشنواره سرودهای خیابانی آوای رضوان بود.
حاجی‌زاده با تأکید بر اجرای حدود دو هزار سرود در ۸۰ پاتوق در طول این جشنواره مردمی در سطح شهر مشهد افزود: مشهد قطب سرود کشور است و به نظرم چنین جشنواره‌ای برای نخستین بار در کشور در این شهر مقدس برگزار شد.
وی گفت: شناسایی ظرفیت‌های سرود در طول ده روز، آموزش و توانمندسازی گروه‌های سرود با همکاری مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی و وجود رقابت سالم از دیگر ویژگی‌های این جشنواره محسوب می‌شود.
دبیر جشنواره مردمی سرودهای خیابانی آوای رضوان تصریح کرد: علاوه بر اصول فنی سرود، همکاری، مشارکت و دلسوزی نیز ملاک ارزیابی بخش رقابتی این جشنواره در فضایی صمیمانه بود.
وی ادامه داد: ۴۰ گروه سرود مشهدی در این جشنواره نام‌نویسی کرده بودند که ۲۷ گروه سرود به مرحله اجرا رسیدند و در ۶۰ نقطه مشهد سرودخوانی کردند. همچنین ۲۰ گروه سرود از سایر شهرهای کشور در اجراهای دهه کرامت آوای رضوان حضور داشتند که در ۲۰ نقطه به اجرای برنامه پرداختند.
حاجی‌زاده با اشاره به نشاط معنوی زائران در ایام دهه کرامت در اجراهای سرود در جوار حرم مطهر رضوی افزود: ما نیازمند معرفی الگوهای مناسب برای نشان دادن شادی مؤمنانه در جامعه امروز هستیم.
وی درباره دغدغه‌های خود به عنوان یک تشکلی بیان کرد: از مسئولان خواستارم تا این جریان سرود در سطح شهر مشهد با شاخصه‌های مردمی بودن و توسعه‌بخشی ادامه و اشاعه یابد تا روزی شاهد باشیم هر مسجد و مدرسه یک گروه سرود داشته باشد و این گروه‌ها بتوانند در مناسبت‌ها و مقاطع مهم مانند راهپیمایی بزرگ اربعین به نقش‌آفرینی بپردازند.
معرفی و اهدای تندیس و جوایز به ۹ گروه سرود برگزیده جشنواره مردمی سرودهای خیابانی آوای رضوان در سه سطح مختلف و اجرای سه سرود رضوی به سبک آکاپلا از دیگر برنامه‌های ویژه اختتامیه این جشنواره مردمی دهه کرامت بود که یکی از این سرودها توسط تمامی گروه‌های حاضر در این مراسم زمزمه شد.

منبع: آستان نیوز

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.