حسام عقبایی نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک/
رکود مسکن و کاهش معاملات در این حوزه رونق را از بخش مسکن گرفته است. بازار مسکن که از اوایل خرداد ماه ســال جاری به بهانه آغاز فصل جابهجایی دستخوش گرانیهای غیر قابل قبولی شــده بود با پایان یافتن دوره تغییرات و کاهش تقاضــا برای اجاره تا پایان شــهریور ماه با ثبات نســبی و کاهش قیمت مواجه میشود.
کاهش 80 درصدی معاملات مسکن در ماههای گذشته در تهران در شهریور ماه نیز قابل پیشبینی است و بدون تردید عدم تغییر در بدنه اقتصادی کشور نمیتوانــد تغییر خاصــی در افزایش معاملات یــا کاهش رکود از مســکن ایجاد کنــد، رکود 60 درصدی در بخش خرید مســکن در ســایر شهرها و شهرستانهای کشور نیز هشداری است بر روند رو به رشــد افزایش عددهایی که رکود را بیش از پیش نشان داده و وضعیت بغرنجی را در بخش مسکن گوشزد میکند.
آنچه در حوزه پیشگیری میتواند مانع سوداگری و افزایش معامله و خرید خریداران واقعی به دور از دلالی و سفتهبازی شود جدی گرفتن مالیات از خانههای خالی است که سازمان امور مالیاتی باید در همــکاری با نهادهای مربوط به صورت جدی وارد عمل شود. مالیات بر خانههای خالی و توجه به حمایت اجارهبها از مستأجران و تولید مسکن از الزامات برقراری عدالت اجتماعی در کشور است که کلید زدن هر کدام از پروژهها و طرحهای یاد شــده میتواند آغازی بر کاهش قیمت و ثبات قیمتها در حد توان مردم باشد.
در صورتی که طرحهای حمایتی کلید زده نشود، بیشک بازار مســکن با رکود روبهرو خواهد بود. قیمتهای مســکن در بخش خرید در نیمه دوم سال برای واحدهای زیر 150 متر افــت 5 تا 30 درصدی خواهد داشت و در حوزه اجارهنشینی پویشهای مردمی که مانــع از افزایش اجارهبهای نامتعارف شده بود منجر به کاهش 30 درصدی اجارهها شد و انتظار میرود در ماههای آینده شاهد روند نزولی قیمت اجاره براساس کاهش تقاضا در بازار مسکن باشیم. تا زمانی که نرخ حاملهای انرژی و قیمت ارز افزایش نداشــته باشــد کاهش 30 درصدی قیمت واحدهای مسکونی دور از انتظار نیست.
نظر شما