تحولات منطقه

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان‌رضوی گفت: تلاش می‌کنیم تا پایان سال موزه کاشمر با موضوع شهر به بهره‌برداری برسد.

موزه شهر کاشمر تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود/ ۷۰ درصد شهرهای استان دارای موزه هستند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه
به گزارش قدس آنلاین، ابوالفضل مکرمی‌فر در حاشیه بازدید از وضعیت موزه در دست احداث کاشمر  عنوان کرد: اکنون در سطح استان خراسان‌رضوی ۱۲ فضای تاریخی داریم که کاربری موزه‌ای داده شده و شهر کاشمر از آن جمله است.

وی ادامه داد: موزه شهر کاشمر، خانه موزه شهید مطهری، موزه موسیقی تربت‌جام، موزه نسخ خطی تایباد، خانه موزه قرایی در رشتخوار، موزه آسبادها نشتیفان خواف، موزه باستان‌شناسی خلیل‌آباد و مردم‌شناسی بردسکن، موزه مازاری تربت‌حیدریه، موزه تخصصی ابریشم بایگ، موزه آب گناباد و موزه شهر بجستان از جمله موزه‌های استان خراسان‌رضوی هستند.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان‌رضوی اظهار کرد: به طور خاص در کاشمر به منظور ایجاد موزه، بنا قبلا از محل اعتبارات موزه‌ها تملک شده و اکنون در مرحله طراحی و خرید وسایل قرار دارد.

وی بیان کرد: زیرساخت‌های موزه کاشمر انجام شده و کارهای طراحی آن مراحل نهایی را طی می‌کند که پس از این مرحله ساخت ویترین، دکور و تهیه وسایل مورد نیاز صورت می‌گیرد.

مکرمی‌فر گفت: در هر شهرستانی از جمله کاشمر بیشتر به موضوعات و مشاغل سنتی، سرو کاشمر، فرش کاشمر و سایر مشاغل سنتی، همچنین نسخ خطی توجه می‌شود و از همه ظرفیت‌ها برای غنی‌سازی موزه استفاده خواهیم کرد.

وی افزود: پیش روی موزه کاشمر هیچ مشکلی نیست و تلاش می‌شود پس از جمع‌آوری آثار و تکمیل موزه راه‌اندازی گردد، موزه کاشمر موزه شهر است که به تمامی موضوعات شهر شامل مردم‌شناسی، مشاغل سنتی و ... خواهد پرداخت در واقع تلاش شده کار وزین و علمی باشد که مشکلی به وجود نیاید.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان‌رضوی با بیان اینکه تلاش می‌کنیم تا پایان سال موزه کاشمر به بهره‌برداری برسد، ادامه داد: خوشبختانه در استان خراسان‌رضوی از نظر موزه وضعیت خوبی داریم.

فعالیت ۸۱ موزه در استان

وی از فعال بودن ۸۱ موزه در استان خراسان‌رضوی خبر داد که اکثر آن‌ها زیر نظر اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی گردشگری، آستان قدس رضوی، اداره کل محیط زیست، آموزش و پرورش و ... اداره می‌شوند.

او گفت: اکنون در کشور ۷۰۰ موزه فعال داریم که با توجه به ۸۱ موزه در استان آمار بالای ده درصد را شامل می‌شود و این موجب شده بعد از استان تهران، خراسان‌رضوی دارای بیشترین موزه باشیم.

مکرمی‌فر عنوان کرد: نگاه به سمت و سوی تخصصی شدن موزه‌ها بوده و محتوا برای ما بسیار مهم است، در حال حاضر شهرهایی مانند نیشابور دارای ۸ موزه، گناباد ۵ موزه و سبزوار ۴ موزه هستند.

وی افزود: بالغ بر ۷۰ درصد شهرهای استان خراسان‌رضوی دارای موزه هستند، مگر شهرهای تازه تاسیس که برای همان‌ها نیز تلاش می‌کنیم تا در هر شهر حدقل یک موزه وجود داشته باشد.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان‌رضوی ادامه داد: آثار موزه‌ای تعریف خاص خود را دارد، آنچه در سمساری‌ها مشاهده می‌شود بیشتر آثار معاصر و اشیای فرهنگی با ارزش هستند و اشیای زیرخاکی نیستند.

وی با تاکید بر اینکه در صورت فروش اشیای زیرخاکی در سمساری‌ها برخوردهای لازم صورت خواهد گرفت، افزود: به هر مجموعه‌داری که علاقه‌مند باشد مجوز بهره‌برداری داده می‌شود. هر مجموعه‌دار آثار خود را می‌تواند در سامانه سراسری نگهداری اموال منقول تاریخی و موزه‌ای به ثبت برساند که در این صورت اموال متعلق به آن شخص بوده و از کشور خارج نمی‌شود.

وی همچنین از پرداخت تسهیلات برای ایجاد موزه شخصی زیر نظر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و فعالیت آن‌ها براساس قوانین خبر داد و گفت: تا پایان سال جاری کار ۱۲ موزه در حال پیگیری است.
منبع: ایسنا
انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha