تحولات منطقه

گیلان- مدیر کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: یازده آئین عاشورایی گیلان در فهرست میراث معنوی کشور ثبت شده است.

ثبت یازده آئین عاشورایی گیلان در فهرست میراث معنوی کشور
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی گیلان ، حفظ آیین و سنت های گذشته که ریشه در باورها و اعتقادات جامعه دارند، همواره مورد تاکید است چراکه از هرگونه تحریف و گزند زمانه و مخلوط شدن با باورهای غلط محفوظ می مانند.

آئین های محرم و فرهنگ عاشورا یکی از مهمترین رویدادهای حوزه اجتماعی و مذهبی است که سطوح مختلفی را تحت نفوذ قرار می دهد، چرا که از جنبه های دینی و معنوی، آداب و رسوم تاریخی و فرهنگ مشارکتی در جامعه است.

شهرود امیر انتخابی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: یازده آئین عاشورایی گیلان در فهرست میراث معنوی کشور ثبت شده است و بسیاری از آن ها نیز ثبت نشده و همچنان هرساله در این استان برگزار می شود، و این نشان از عشق وافر مردم این استان به سالار شهیدان دارد.

وی افزود : از علم بندی ماسوله و تشت گذاری در اسالم و آستارا گرفته تا چهل منبر و کرب زنی لاهیجان و تعزیه دیلمان و ضیابر، همه و همه میراث به جامانده از نیاکانی است که عشق به اهل بیت (ع) وامام حسین (ع) را در دل داشتند و این عشق را به نسل های بعد از خود منتقل کردند تا امروز نیز همچون سال های پیشین و حتی قرن های گذشته، شور عزای امام حسین(ع) در هر نقطه از این استان برپا شود.

انتخابی بر حفاظت و پاسداشت این آیین های ارزشمند مذهبی در سراسر گیلان تاکید کرد و گفت: مستندسازی و ثبت مراسم و سنت های مذهبی استان در فهرست میراث معنوی کشور با اهتمام بیشتر ادامه می یابد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.