تحولات منطقه

گزارشی از یک تیم علمی کارشناسان بهداشت منتشر شده که بیماری جدیدی در کمتر از ۳۶ ساعت قادر به کشتن بیش از حدود ۸۰ میلیون در سراسر جهان است.

بیماری خطرناکی که در کمتر از ۲ روز میلیون‌ها انسان را می‌کشد!
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

قدس آنلاین: شاید فاجعه بشری در دوره‌های آتی، جهان را تحت تأثیر خود قرار دهد؛ فاجعه‌ای که رئیس سابق سازمان بهداشت جهانی، وابسته به سازمان ملل متحد آن را اعلام کرده و بنا بر آن انتظار می‌رود بیماری شبیه به آنفلوآنزا در سراسر جهان شیوع پیدا کند، و در کمتر از دو روز ده‌ها میلیون تن را در یک دفعه بکشد و از بین ببرد.

بنا بر این گزارش با عنوان «جهانی در معرض خطر» که از سوی هیأت نظارت بر آمادگی جهانی، یک تیم علمی از کارشناسان بهداشت به سرپرستی رئیس سابق سازمان بهداشت جهانی منتشر شد، بیماری جدید در کمتر از ۳۶ ساعت قادر به کشتن بیش از حدود ۸۰ میلیون در سراسر جهان است.

در این گزارش آمده است: با شیوع چنین چیزی، و با تعداد افرادی که دائم به کشورهای مختلف سفر می‌کنند، اثرات این بیماری می‌تواند بدتر، کشنده‌تر و گسترده‌تر باشد.

در این گزارش که تلاشی برای ترغیب رهبران جهان به همکاری و تلاش کافی برای مقابله با چنین بیماری همه گیری است، خاطرنشان شد که خطر ابتلا به بیماری همه گیر جهانی بسیار واقعی است. عامل ایجاد کننده بیماری یک عامل سریع و غیر منتظره است که قادر به از بین بردن ده‌ها میلیون تن از مردم، اخلال در کل اقتصاد و ایجاد فجایع بی پایان است.

کارشناسان شورای نظارت بر آمادگی جهانی تأیید کردند که این بیماری شباهت زیادی به «آنفلوآنزای اسپانیایی» دارد، در سال ۱۹۱۸ نزدیک به ۵۰ میلیون را کشته است. انتظار می‌رود طی دوره آینده، شیوع آن در کمتر از ۳۶ ساعت آغاز شود و بیش از ۸۰ میلیون را بر روی زمین نابود خواهد کرد. آن‌ها خاطرنشان کردند که تلاش‌های فعلی برای پیشگیری از بروز بیماری‌ها پس از بحران‌های بهداشتی جهانی مانند ابولا، به هیچ وجه کافی نیست و توصیه‌های ارائه شده در گزارش‌های قبلی به رغم جدیت و اهمیت آن، توجه لازم را پیدا نکرده است.

گزارش «جهان در معرض خطر»، همچنین شامل نقشه‌ای از دنیای مدرن است که لیستی از عفونت‌های بالقوه را یادآور می‌شود که ممکن است منجر به شیوع بیماری‌های همه گیر شود. در این گزارش آمده که افراد روزانه از یک کشور به کشور دیگر با هواپیما سفر می‌کنند و باعث شیوع این بیماری همه گیر از طریق حمل و نقل هوایی تنها در کمتر از ۳۶ ساعت خواهند شد. این اتفاق می‌تواند ۵ درصد از اقتصاد جهانی را کامل و بسیاری از سیستم‌های بهداشت ملی، به ویژه در کشورهای فقیر را از بین ببرد. از طرف دیگر، متخصصان در این گزارش اقدامات زیادی برای محافظت از مردم در صورت شیوع بیماری پیشنهاد داده اند؛ بیماری خطرناکی که کنترل آن دشوار است.

در همین راستا شاید برایتان جالب باشد که بدانید: دنیاگیری ۱۹۱۸ آنفلوآنزا یا آنفلوآنزای اسپانیایی همه‌گیری مرگباری بین مارس ۱۹۱۹ تا ژوئن ۱۹۲۰ بود، این بیماری ۵۰۰ میلیون تن (یک‌سوم مردم جهان در آن هنگام) در سراسر جهان را دچار کرد و بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون انسان جان خود را از دست دادند که نزدیک به‌شمار قربانیان مستقیم جنگ جهانی اول است. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که این همه‌گیری ممکن است از مرگ سیاه نیز قربانیان بیشتری در جهان داشته باشد.

بیماری یادشده به شیوه نامعمولی، جوانان و مردم را دچار می‌کرد. گفته‌های بسیاری درباره خاستگاه این بیماری وجود دارد. برخی می‌گویند آغاز این همه‌گیری در ایالات متحده آمریکا بود. این ادعا نیز هست که سانسور زمان جنگ جهانی اول باعث شد این بیماری در جمهوری سوم فرانسه، امپراتوری بریتانیا، و امپراتوری آلمان گزارش نشود. اما چون در امپراتوری اسپانیا که در جنگ بی‌طرف بود گزارش شد، به نظر آمد که این بیماری در آنجا همه‌گیرتر است؛ بنابراین پسوند «اسپانیایی» گرفت.

منبع : باشگاه خبرنگاران

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.