تحولات لبنان و فلسطین

وزیر نفت گفت: روزی ۳۵ هزار کارت جدید صادر می‌شود تا آخر مهر همه کارت خواهند داشت اما باید این کارت استفاده شود تا اگر زمانی تصمیم بر سهمیه‌بندی شد مشکلی نداشته باشیم.

کاهش سهمیه کارت سوخت جایگاه به ۱۵ لیتر

به گزارش خبرنگار خبرگزری فارس وزیر نفت در حاشیه مراسم امضای قرارداد ساخت ۵۰ الکتروپمپ با سه شرکت ایرانی  که صبح امروز ر وزارت نفت برگزار شد در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه در زمینه تامین ارز برای شرکت‌های سازنده کمک خواهیم کرد گفت: این شرکت‌ها پمپ‌ساز هستند و الکتروپمپ نمی‌سازند. البته بهره‌برداری از تلمبه‌خانه‌ها نیز بر عهده همین شرکت‌ها خواهد بود و باید خودشان حضور داشته باشند و بخشی از پول خود را متناسب با دوران بهره‌برداری دریافت کنند.
زنگنه در مورد شایعات مربوط به وجود گوگرد بالا در بنزین نیز گفت:‌ شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و سازمان استاندارد به این موارد جواب داده‌اند اما مشخص نیست چرا این صحبت‌ها مطرح می‌شود.
وی در خصوص سفر به روسیه و صحبت‌های دوجانبه با وزیر انرژی روسیه گفت: در سفر به روسیه اهداف دو جانبه پیگیری می‌شود. همچنین اجلاس کشورهای صادرکننده گاز و هفته انرژی روسیه نیز برگزار می‌شود. از سوی دیگر با وزیر انرژی روسیه درباره روابط دو جانبه صحبت می‌شود.
زنگنه در مورد عدم استقبال از کارت سوخت شخصی،‌ گفت: کاری که باید انجام دهیم این است که مقدار بنزین تحویلی از سوی کارت جایگاهداران را به ۱۵ تا ۲۰ لیتر کاهش دهیم البته تاکید می‌کنم که این سهمیه‌بندی نیست زیرا افراد با کارت شخصی خود می‌توانند هر مقدار بنزینی که می‌خواهند دریافت کنند.
وی افزود:‌ اکنون کمتر از یک میلیون نفر کارت سوخت ندارند و درشهرهای بزرگ همه کارت ها صادر شده و برخی از کارت‌ها در باجه‌های پست مانده است.
وزیر نفت ادامه داد:‌ روزی ۳۵ هزار کارت جدید صادر می‌شود تا آخر مهر همه کارت خواهند داشت اما باید این کارت استفاده شود تا اگر زمانی تصمیم بر سهمیه‌بندی شد مشکلی نداشته باشیم.

*جمع آوری ۹۶ درصد گازهای همراه در حال سوختن تا دو سال آینده
زنگنه در مورد جمع‌آوری گازهای فلر نیز گفت: گازهای فلر دو بخش است. یک بخش گازهای همراه نفت است که در ۶ منطقه اصلی وجود دارد و بیش از ۹۶ درصد آن تا دو سال آینده جمع‌آوری شده و بخشی برای مصرف سوخت به شبکه داده می‌شود و هیدروکربورهای سنگین‌تر به عنوان خوراک پتروشیمی در نظر گرفته خواهد شد.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین این طرح‌ها یعنی پالایشگاه بیدبلند ۲ با سرمایه‌گذاری ۳.۵ میلیارد دلار امسال به بهره‌برداری می‌رسد و ۵۶ میلیون متر مکعب را فرآورش می‌کند.
وزیر نفت افزود: بخش دیگر مربوط به فلرهای پارس جنوبی است. در طرح‌های اولیه گمان نمی‌شد این منطقه تا این حد توسعه پیدا کند بنابراین گاز خروجی را بیشتر در نظر گرفتند. بخشی از فلرها  نیز به این دلیل است که برخی تجهیزات در پالایشگاه‌های جدید نصب و تنظیم نشده است. البته این سال‌ها میزان گاز در ۱۰ فاز اول کم شده و به مرور کم‌تر خواهد شد.
* صادرات میعانات گازی پارس جنوبی از پایانه جاسک
وی به ساخت دو پالایشگاه در جاسک اشاره کرد و گفت: با ساخت دو پالایشگاه موافقت شده که یکی ساخت پالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه‌ای توسط ستاد اجرایی حضرت امام و دیگری پتروپالایشگاهی ۱۵۰ هزار بشکه ای توسط یکی از شرکت‌های تابعه پتروشیمی باختر است.
زنگنه با اشاره به تضمین خوراک این دو پالایشگاه،‌ تاکید کرد:‌ همچنین تخفیف ۱۰ درصدی قیمت خوراک نیز در نظر گرفته شده است.
به گفته وزیر نفت،‌ اولین محصولی که از بندر جاسک صادرخواهد شد میعانات گازی پارس جنوبی است که اواخر سال آینده انجام خواهد شد و تا قبل از پایان دولت، رساندن نفت و میعانات به جاسک آغاز می‌شود.
انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رصا صفی خانی ۱۹:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۸
    0 0
    میگم این وزارت نفت وسایر اقتصاددان که چه عرض کنم کار دیگه ای ندارند؟بدبختی ندارند؟هرروزگیرداده اندبه بنزین؟یک کمی هم بگیدبه عقل مردم احترام بگذارند.مگه همین دیروزنبودبه بهانه یارانه اضافه شدوقرار شدباالمناصفه،بخاطر متعلق بودن بیت المال به احاد مردم بدهیدمردم،یعنی پولیکه داده میشه راهمه داده اندوبین همه هم قرارشدتقسیم شود همانوقت هم نگفتندکه میخواهیم وجوهی رابه بودجه عمومی اضافه کنیم !!!گفتند هدف کاهش مصرف وصرفه جوئی ست.همینقدراین آقایان بدانند اگرکشوری اقتصادش برچرخ قیمت تمام شده و شفافیت وسیستم مالی مهندسی که نقدینگی و کالا هر دوباهم محاسبه میشود قرار وسامان نگیرد هرجونووری را می شودتوش پیدا کرد و هر بازخوردی را ازش انتطارداشت لااقل حرف ازسهمیه نشود ،مبلغی را اضافه کنند و بگویند میخواهیم اقتصاد را سامان بدهیم و نقدینگی راجمع اوری کنیم ،چه اشکالی دارد لااقل احساس بی احترامی نمی کنیم هر روزیک بامبول،آخر بنزین کم داریم،می خواهید بنزین را صادر کنید، قضیه چیست ،باباجان ۲۰ سال پیش هم گفتم سازمان تعاونی های پرجمعیت با تعداد سهامدار برابر و زیاد ِباسوادوبی سوادرادر مناطق واستانهای مرزی خاکی وآبی تشکیل دهید تا این تعاونی هاسوخت راصادر کنند وبگذار ارزان بخرند و چند برابربفروشندتازه انوقت هم نیاز نیست اینقدر روی سهمیه مانور داده بشودتاهم ارز بدست آید هم همه اون استانها متمکن شوند هم صادرات واردات راه بیفتد ونیازها برطرف شود هم چون دوبی وابوظبی این استانها هم برخوردار وافرادش ریچمن شوند که نیاز به سیستم وسازوکار مالی-پولی دارد که احدی نتواند یک لیتررا بی هدف دولت بفروشد یا لوله ای از زیر زمین کشیده شود و یا درتانکری جمع اوری وقاچاق شود چون نهایت بایدتولید که از روی چاه شروع میشودتاپای کشتی ومبادله وعرضه بعد ازفراوری حساب وکتاب مالی دارد وباید ریالش با واحدعرضه ومصرفش بخواند و بالانس شود اینقدر نگوئیدسهمیه سهمیه ما احساس خُل بودن میکنیم ،توی کشورنفتی که سهمیه نمیکنند فوقش سامانش میدهند آنهم بدون ایجاد جو روانی درقیمت ها وحمل ونقل که بهیچوجه بدون کارت وکارتکس نمیشود اشتباه دفعه قبل این بودکه میلیاردها دادند نرم افزار نوشته شد و بازهم این ازقلم افتادکه سهم دولت،یعنی مبلغ اضافه شده برود بحساب دولت که هر ماه نوبخت، بقول خودش ندود دنبال جمع آوری یارانه هرماه!!لذاحالاکه این سامانه را نداریم ۲۰ سال پیش به زنگنه گفتم چکار کند.ای بابا !