به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، همزمان با بالا گرفتن تنشها میان واشنگتن و پکن، امروز میدان «تیانآنمن» در هفتادمین سالگرد تأسیس جمهوری خلق چین میزبان رژه عظیم ارتش این کشور بود.
در ابتدای این رژه، «شی جینپینگ» رئیسجمهور چین به سخنرانی پرداخت و گفت «هیچ نیرویی» نمیتواند ملت چین را به لرزه درآورد و از پیشرفت این کشور ممانعت کند.
وی گفت: «هیچ نیرویی نمیتواند بنیانهای این ملت را به لرزه درآورد. هیچکس نمیتواند از پیشرفت و رفاه این ملت جلوگیری کند.»
رئیسجمهور چین که به سبک «مائو تسهتونگ» بنیانگذار جمهوری خلق چین لباس پوشیده بود، گفت پکن به دنبال رشد مسالمتآمیز است و با هیچ کشوری سر جنگ ندارد، با این وجود نیروهای مسلح چین «قاطعانه از حاکمیت و استقلال این کشور حراست خواهند کرد.»
پس از سخنرانی شی، وی از ۱۵۰۰۰ نیروی نظامی مستقر در میدان تیانآنمن سان دید و سپس ستونی از جنگافزارهای سنگین ارتش چین از برابر او عبور کرد.
به نوشته روزنامه «واشنگتنپست»، این بزرگترین رژهای است که تاکنون در تاریخ چین برگزار شده است و بسیاری از تجهیزات حاضر در آن برای اولین بار به صورت عمومی به نمایش درآمدهاند.
انواع موشکهای دوربرد دارای توان حمل کلاهک اتمی، پهپادهای عظیمالجثه «DR-۸» و «شمشیر تیز»، یگانهای زرهی و انواع تانکهای ارتش چین در این رژه حضور داشتند.
به گفته ژنرال «کای ژیجون» معاون دفتر رژه نظامی ارتش چین، در این رزمایش ۱۶۰ هواپیمای نظامی هم مشارکت کردهاند.
اما مهمترین جزء رژه امروز، رونمایی از چند موشک دوربرد بود. موشک اتمی «دیاف-۴۱» که موشکی سه مرحلهای با سوخت جامد و برد بیش از ۱۲۰۰۰ کیلومتر از جمله این موشکها بود. این موشک قادر است هر نقطهای در خاک آمریکا را هدف قرار دهد.
موشک فرافوقصوت «DF-۱۷» که در حقیقت یک سرنده دوربرد با قابلیت حمل کلاهک اتمی است هم برای اولین بار در این رژه در معرض دید عموم قرار گرفت. سرعت بسیار بالا و قابلیت مانور این موشک، موجب شده تا این نسل تازه از موشکها بتوانند تقریبا به سادگی از سد سپرهای دفاع موشکی آمریکا عبور کنند. این موشک در سال ۲۰۱۷ برای اولین بار با موفقیت آزمایش شد و ظاهرا اکنون به تولید انبوه رسیده و در اختیار نیروهای نظامی چین قرار گرفته است. این در حالی است که موشکها سرنده روسیه و آمریکا هنوز در مرحله آزمایش قرار دارد.
میزان تجهیزات موجود در رژه امروز به حدی بود که تنها مراسم عبور آنها از برابر جایگاه بیش از دو ساعت طول کشید.
امروز نزدیک به ۳۰۰ هزار نفر از مردم چین هم برای تماشای این رژه در میدان تیانآنمن حضور داشتند.
این رژه در حالی برگزار شد که از زمان روی کار آمدن «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا، میزان تنشها میان واشنگتن و پکن به میزان بیسابقهای بالا رفته است. در سال ۲۰۱۷، برای اولین بار در راهبرد امنیت ملی آمریکا از چین در کنار روسیه به عنوان یک رقیب و تهدید یاد و تأکید شده است که باید از قدرتگیری پکن جلوگیری کرد. این دیدگاه در رویکردهای ضدچینی واشنگتن در موضوعاتی مانند تجارت بینالملل، مناقشات هنگکنگ و تایوان، بحث آزادی تردد در دریای چین جنوبی و فناوری اینترنت نسل پنجم (۵G) هم مشهود است.
چین تأکید کرده است که هرچند تمایلی به درگیری نظامی ندارد، اما از منافع خود در برابر تهدیدات احتمالی دفاع میکند. پکن در سالهای اخیر با تجدید نظر در راهبرد نظامی خود، رویکرد موسوم به «دفاع فعال» را در دستور کار قرار داده و به سمت افزایش قابل توجه توان نظامی حرکت کرده است.
اول اکتبر (۹ مهر) سالگرد پیروزی انقلاب تحت رهبری «مائو تسهتونگ» در چین است و هر سال به عنوان روز ملی این کشور جشن گرفته میشود. از آن زمان، جمهوری کمونیستی چین در این کشور حاکم شده است.
نظر شما