تحولات لبنان و فلسطین

معاون امورهنری و سینمایی اداره ارشاد خراسان‌ رضوی گفت: رویکرد جشنواره عکس رضوی مستندگرایانه و متکی به ذهنیت خلاق و هنری عکاس است.

رویکرد جشنواره عکس رضوی مستندگرایانه است

به گزارش قدس آنلاین، محمدرضا محمدی در نشست خبری و رونمایی از پوستر «جشنواره عکس رضوی» که در مجتمع فرهنگی- هنری امام‌رضا(ع) برگزار شد، اظهار کرد: اواخر سال گذشته بنیاد بین‌المللی امام‌رضا(ع) مکاتبه‌ای را با تمام استان‌ها انجام داد تا استان‌ها اعلام آمادگی کنند که کدام گرایش برای برگزاری جشنواره مناسب‌تر است، با جمع‌بندی و نشست‌هایی که برگزار شد و نهایتا با نظر دکتر مروارید به این نتیجه رسیدیم که در سال جدید میزبانی جشنواره سراسری عکس رضوی را بپذیریم.

وی افزود: پیشنهاد این جشنواره به بنیاد بین‌المللی امام‌رضا(ع) داده شد و در شورای سیاستگذاری این بنیاد جشنواره عکس رضوی مورد تصویب قرار گرفت و به ما ابلاغ شد؛ در نهایت با جمع بندی‌هایی که صورت گرفت بنا بر این شد اجرای کار به انجمن عکاسان خراسان رضوی واگذار شود.

معاون امورهنری و سینمایی اداره ارشاد خراسان ‌رضوی ادامه داد: دبیرخانه اجرایی در اختیار انجمن قرار گرفت، سلسله جلساتی برگزار شد و برای فراخوان برنامه با دیگر ارگان‌ها مشورت‌هایی صورت گرفت، از داوران که در این حوزه فعالیت داشتند دعوت شد و تامین اعتبارات مالی این جشنواره انجام شد و با کسب اجازه از مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی فراخوان نهایی برای چاپ ارسال شد و نهایتا امروز یا فردا در اختیار علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.

محمدی خاطرنشان کرد: شورای سیاست‌گذاری جشنواره تشکیل شد و در طول سه ماه گذشته خروجی شورای سیاست گذاری جشنواره، نهایی شدن فراخوان و شیوه عملیاتی شدن این جشنواره بوده است. شورای سیاست‌گذاری جشنواره متشکل از مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد استان، مدیرعامل بنیاد بین‌المللی جشنواره امام‌رضا(ع)، رئیس هیئت مدیره انجمن عکاسان، مدیر عامل انجمن و کارشناسان معاونت هنری و سینمایی و همچنین به فراخور برگزاری جلسات دعوت از حوزه‌های دیگر مانند شهرداری، آستان قدس رضوی و کارشناسان صاحب نظر در این حوزه، است.

وی اهداف این جشنواره را اشاعه فرهنگ دانست و تشریح کرد: جشنواره عکس رضوی طبق اهداف بنیاد بین‌المللی امام‌رضا(ع) سه هدف را دنبال می‌کند که مورد اول آن اشاعه فرهنگ منور رضوی از طریق هنر عکاسی، تلاش در صحت و صیانت تاریخ معنوی معماری و اماکن دینی مذهبی، دومین هدف گسترش فعالیت‌های فرهنگی، هنری و مذهبی مرتبط با سیره ائمه و معصومین(ع) به ویژه امام رضا(ع) و سومین هدف گرامیداشت پدیدآورندگان آثار هنری برتر در حوزه عکاسی است.

معاون امورهنری و سینمایی اداره ارشاد خراسان ‌رضوی عنوان کرد: دبیر نهمین جشنواره سراسری رضوی محمدرضا محمدی و دبیر اجرایی جشنواره مهدی زابل‌عباسی است؛ داروان بخش حرفه‌ای و تلفن همراه متشکل از دکتر محمد ستاری، دکتر رسول اولیازاده، دکتر امیرحسین صفرلی، ابراهیم بهرامی، علیرضا عطاریانی، حمیدرضا گیلانی‌فر و کیارنگ اعلایی هستند.

محمدی اضافه کرد: در حوزه اردوها نیز هیئت داوران را آقایان قدیر وقاری، سید جلیل حسینی زهرایی و شروین نصیری، تشکیل می‌دهند. کل سه بخش جشنواره که شامل بخش حرفه‌ای، بخش تلفن همراه و بخش اردو می‌شود که بخش اردو همزمان با برگزاری جشنواره اتفاق خواهد افتاد.

وی در خصوص موضوعات این جشنواره گفت: موضوعات مد نظر جشنواره نهم عکس رضوی شامل عکاسی اجتماعی در زیر گروه معرفت کرامت انسانی، در سیره امام‌رضا(ع) آداب زیارت، نماز، دعا و نیایش، ایثار و شهادت، در قسمت اماکن متبرکه در حوزه‌های حریم مطهر امام‌رضا(ع) امامزادگان، عتبات، مساجد و حسینیه‌ها، آیین‌های دینی و مذهبی در جهان اسلام و در بخش عکاسی معماری، عکاسی در هنر معماری و هنرهای اسلامی می‌شود.

معاون امورهنری و سینمایی اداره ارشاد خراسان‌ رضوی در مورد شرایط ثبت‌نام برای این جشنواره متذکر شد: مانند تمام جشنواره‌ها شرایط شرکت در جشنواره‌ در فراخوان اعلام شده و فراخوان در سایت انجمن عکاسان خراسان رضوی بارگذاری شده و به سایت جشنواره بین‌المللی امام‌رضا(ع) نیز لینک شده است.

محمدی ادامه داد: محدودیتی در سال تولید عکس وجود ندارد و عکاسان می‌توانند عکس‌های خود را که منطبق با موضوع است در تمام بخش‌های اعلام شده به جشنواره معرفی کنند.

وی خاطرنشان کرد: رویکرد جشنواره مستندگرایانه و متکی به ذهنیت خلاق و هنری عکاس است، عکاسان باید برای شرکت در جشنواره در سایت رسمی جشنواره ثبت‌نام کنند، همچنین شرایط ارسال عکس در فراخوان ذکر شده است.

معاون امورهنری و سینمایی اداره ارشاد خراسان‌ رضوی بیان کرد: برای تمام عکاسانی که آثارشان به جشنواره راه پیدا کرده است گواهی حضور و حق تالیف مالکیت معنوی داده می‌شود که برای هر عکس مبلغ ۱۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است. آخرین زمانی که برای ارسال آثار در نظر گرفته شده است ساعت ۲۴ روز ۱۸ آبان است و عکس‌ها باید روی سایت جشنواره بارگذاری شوند.

محمدی تشریح کرد: در بخش حرفه‌ای هشت برگزیده خواهیم داشت که به هر برگزیده مبلغ چهار میلیون تومان و در بخش تلفن همراه نیز هشت برگزیده خواهیم داشت که به هر برگزیده مبلغ یک میلیون تومان اهدا می‌شود، در بخش اردوها نیز برای صاحبان آثار راه یافته به جشنواره یک اردو دو روزه در روز ۱۲ آذر ماه برگزار خواهد شد که هزینه اسکان و پذیرایی به عهده جشنواره است و از میان عکاسان شرکت کننده در اردو نیز به سه نفر از برترین عکاسان مبلغ یک میلیون تومان هدیه داده می‌شود.

وی اضافه کرد: طرح ویژه‌ای با موضوع ترویج فرهنگ و عفاف و حجاب نیز در این جشنواره برگزار خواهد شد که یک نفر برگزیده دارد و آن یک نفر برنده جایزه دو میلیون تومانی خواهد شد.

معاون امورهنری و سینمایی اداره ارشاد خراسان‌ رضوی گفت: آغاز جشنواره از هشت مهر روی سایت بارگذاری شده است، برگزاری اردوی اول در تاریخ ۵ و ۶ آبان و آخرین مهلت ارسال آثار ۱۸ آبان خواهد بود؛ داوری آثار نیز ۲۸ آبان صورت خواهد گرفت و در تاریخ  ۲ آذر به منتخبین اطلاع‌رسانی می‌شود که کارشان برای شرکت در جشنواره انتخاب شده است، ۱۱ آذر ماه نیز آثار برگزیده در نمایشگاه عکسی که به همین منظور تدارک دیده شده است به اجرا در خواهد آمد، اردوی دوم نیز ۱۱ آذر ماه و اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان روز ۱۴ آذر ماه مقارن با تولد امام هادی(ع) برگزار خواهد شد.

محمدی اصل جشنواره را تولیدمحور دانست و اظهار کرد: اگر امکانات فراهم باشد آثار به صورت کتاب چاپ می‌شود و اگر هم امکانات فراهم نبود به صورت سی‌دی منتشر شده و در اختیار تمام استان‌ها قرار خواهد گرفت.

وی عنوان کرد: در اردوهای روز ۵ و ۶ آذر که با همکاری آستان قدس برگزار می‌شود در یکی از موکب‌های دایر شده توسط آستان قدس رضوی قرار است ۷۰ نفر از عکاسان شرکت و از زائرینی که به سمت حرم مطهر از کل کشور در حرکت هستند عکاسی کنند.

معاون امورهنری و سینمایی اداره ارشاد خراسان‌ رضوی افزود: تصمیم داریم با اهمیت بخشیدن و اولویت‌دار کردن جوایز از تولیدات آثار هنری حمایت کنیم به همین دلیل از اکثر دستگاه‌هایی که دعوت کردیم، قبول کردند که در این فعالیت مشارکت داشته باشند و بنا بر این است که با حضور حداکثری دستگاه‌های فرهنگی و هنری استان این اتفاق بیفتد؛ دستگاه‌هایی که در حال حاضر به ما کمک رساندند شامل بنیاد بین‌المللی امام‌رضا(ع)، معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان، آستان قدس رضوی، شهرداری، تعدادی از دانشگاه‌ها و هم‌چنین تعدادی از مراکز غیر دولتی می‌شوند که قول همکاری‌هایی را به ما دادند.

هنر یکی از روش‌های ماندگار در حوزه تبلیغات اسلامی و انسانی است

در بخش دیگری از این نشست معاون فرهنگی بنیاد بین المللی امام رضا(ع)  در خصوص برگزاری جشنواره عکس رضوی اظهار کرد: در خصوص جشنواره عکس باید بگویم که اگر خدا پیغمبری را امروز مبعوث می‌کرد و اگر آن پیغمبر قصد تبلیغ داشت از هنر برای تبلیغ استفاده می‌کرد، در عصر امروز و با سلیقه نسل حاضر بی شک یک پیامبر ابزار تبلیغش شعر، عکس و نمایش‌نامه بود کما این‌که در همان زمان نیز پیامبران از تئاتر برای امر به معروف و نهی از منکر استفاده می‌کردند.

سید حسین سیدی افزود: یکی از بیشترین روش‌های ماندگار و موثر در حوزه تبلیغات اسلامی و انسانی هنر است و یکی از پر مخاطب‌ترین حوزه‌ها، حوزه عکس و فیلم است.

وی ادامه داد: جشنواره نامه‌ای به امام‌رضا(ع) بیشترین مخاطب را دارد که در مازندران برگزار می‌شود و پس از آن بیشترین مخاطب را حوزه عکس رضوی داریم که طبیعتا تمام استان‌ها خواستار برگزاری این جشنواره در استان مورد نظر خودشان هستند اما به دلیل وجود حرم مطهر رضوی در مشهد بهترین و مناسب‌ترین نمایشگاه خود حرم امام رضا(ع) است.

معاون فرهنگی بنیاد بین المللی امام رضا(ع) خاطرنشان کرد: در حال حاضر هر کس می‌تواند صحنه‌های ماندگار را با موبایل خود ثبت کند و حیف است که صحنه از بین برود. ما هرچه در توان داریم در اختیار اداره ارشاد خواهیم گذاشت و انشاءالله این جشنواره به خوبی برگزار شود و مانند جشنواره‌های گذشته خراسان شاهد یک افتخار دیگر در حوزه عکس رضوی باشیم.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.