تحولات منطقه

عضو شورای اسلامی شهر مشهد گفت: اداره راه و شهرسازی خراسان رضوی به اشتباه خود برای ابطال مصوبات کمیته ویژه توس پی برد، از طرفی شورای راهبردی توس پس از ۱۷سال اقدام قابل توجهی در باره این منطقه انجام نداده است.

شورای راهبردی توس پس از ۱۷سال اقدام قابل توجهی انجام نداده است/ اداره راه و شهرسازی به اشتباه خود در ابطال مصوبات کمیته ویژه توس  شهرداری پی برد
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

محمدهادی مهدی نیا در گفت و گو با قدس آنلاین اظهار کرد:  برداشت اداره راه و شهرسازی  استان خراسان رضوی از مصوبه کمیته راهبردی مطالعات توس شورای اسلامی شهر مشهد  اشتباه بوده است.

وی تصریح کرد: این مجموعه به دلیل نداشتن اطلاعات کافی از این کمیته و عدم آگاهی از محتوای مصوبات ، درخواست ابطال مصوبات آن را به فرمانداری مشهد ارائه کرده بود که با توضیحاتی که در کمیته تطبیق ،نماینده شورای اسلامی شهر مشهد به انها ارائه کرده است قانع شده اند.

عضو شورای اسلامی شهر مشهد افزود: در شهرداری مجموعه ای با عنوان  طرح های شهری وجود دارد و کمیسیونی  در این مجموعه متولی طرح های اجرایی شهرسازی است و طرح های کمیته ها و سازمان های مختلف شهری را بررسی می کنند که معمولا هر طرح برای بررسی  به طور میانگین تا ۳ماه در صف انتظار است . از این رو پیشنهاد اعضای شورا برای منطقه توس این بود که طرح اجرایی این منطقه سرعت بیشتری بگیرد و در کمیته ای جداگانه مورد بررسی قرار بگیرد تا این کمیته ویژه این طرح را دنبال کند که این موضوع با آن چیزی که راه و شهرسازی با عنوان طرح های جامع و تفصیلی دنبال می کند تداخلی ندارد و اداره راه و شهرسازی به اشتباه مکاتبه ای را با فرمانداری مشهد انجام داده است .

وی تصریح کرد: اگرچه خود مکاتبه نیز تاکنون عرف نبوده زیرا معمولا نماینده این مجموعه در هیات تطبیق حضور دارند و اظهار نظر می کنند و اینکه بعد از هیات تطبیق به نامه نگاری بپردازند برای اولین بار است که رخ می دهد.

مهدی نیا ادامه داد: این طرح ویژه توس در حیطه خود شهرداری است و ارتباطی به بیرون از شهرداری پیدا نمی کند و راه و شهرسازی باید طرح جامع و تفصیلی خود را دنبال کند  اگرچه این انتقاد نیز وارد است که چرا شورای راهبردی توس علی رغم دستور مقام معظم رهبری از ۱۷سال قبل اقدام قابل توجهی در باره این موضوع انجام نداده است .

وی افزود:از طرفی درباره طرح توس مجموعه شهری مطالبه گری دارد  زیرا علی رغم اینکه این طرح اواخر سال گذشته در کمیسیون ماده ۵ و کارگروه برنامه و بودجه استان خراسان رضوی به تصویب رسید و به تهران ارسال شد اما در شورای عالی معماری و شهرسازی به جز یک جلسه توسط کمیته فنی  این شورا موضوع دیگری مطرح نشده است و از آن زمان تاکنون به حال خود رها شده است و این شورا نه آن برای این موضوع  تشکیل جلسه می دهد  و نه نظر خود را اعلام می کند.

مهدی نیا ادامه داد: این در حالی است که اراضی توس مثل برف در حال آب شدن هستند، زیرا این اراضی از سال ۹۳جزو اراضی شهر مشهد هستند و روستاهای این منطقه که نزدیک به ۱۱روستا هستند قبلا با طرح هادی روستایی جواب می گرفتند ولی چون جزو اراضی شهری شدند امروز پاسخگویی به آنها صورت نمی گیرد و مطالبات آنها روز به روز در حال انباشته شدن است و شهرداری نیز طرحی برای جواب دادن به آنها ندارد.

عضو شورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: از طرفی اهالی این منطقه نیز خواستار تعیین تکلیف وضعیت اراضی خودشان هستند و هر روز با درخواست های مختلف و متفاوت برای پیگیری مطالبات خود به شهرداری منطقه ۱۲ مراجعه می کنند ولی همچنان بلاتکلیف هستند . درحال حاضر پرونده های این اراضی در کمیسیون ماده ۱۰۰ مطرح می شود و سپس حکم قلع می خورند که تبعات اجتماعی زیادی دارد  و به اصلاح یک نوع بلاتکلیفی  در این منطقه ایجاد شده است.

 مهدی نیا افزود: از این رو از شورای عالی معماری و شهرسازی تقاضا داریم که هر چه زودتر این موضوع طرح راهبردی توس را تعیین تکلیف کنند زیرا فاز اول آن، طرح جامع است و در فاز بعدی طرح تفصیلی مطرح است  از طرفی حتی مجموعه شهری به راه و شهرسازی پیشنهاد داد که اگر اعتباری برای فاز دوم اجرای این طرح ندارد مجموعه شهری از این آمادگی برخوردار است که اعتبار آن را تامین کند تا این طرح هر چه زودتر تعیین تکلیف شود اگرچه همه این موضوعات بالغ بر ۸ماه است بی پاسخ مانده است.  

  

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محسن ۱۷:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۵
    1 0
    من معتقدم اداره راه وشهر سازی بجای اینکه خود را درگیر مسائل حاشیه ای وپایبند قوانین پیچیده و دیر بازده اداری وسازمانی کند دنبال راهکار میانبر موثر وکار امدی باشد که از این پروسه طولانی ومغفول به افتخار گذر کند و برنظر رهبری نیز که تاکید بر همت مضاعف مدیران در این زمینه داشتند به زودی جامه عمل بپوشاند و بجای اتلاف وقت در این خصوص پیگیر طرح راهبردی توس باشد چرا که این پروسه با تاخیر بیشتر از این مردم را به عملکرد سازمانهای متولی ومسوول بدبین ونا امید خواهد نمود از طرفی تبعات اجتماعی و فرهنگی بسیاری در پی خواهد داشت.دولت بخوبی میتواند از پتانسیل موجود در این منطقه به خوبی استفاده کند در حالیکه سرمایه های فراوانی از ایران به ترکیه ودبی سرازیر شده است با تکمیل وارائه طرحهای نوین سرمایه گذاری جلوی فرار سرمایه رااز کشور بگیرد وبه اقتصاد مقاومتی جامه عمل بپوشاند.
  • ۲۰:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۵
    1 0
    در حالیکه کشورهایی مثل ترکیه با پروژه های ملکی باعث جذب سرمایه های ایرانی گشته اند مدیران ومسوولان ایران درگیر چارت وبروکراسی پیچیده سازمانی خود گشته اندوبجای نگاه فرا ملی وباز به پروژه هایی همانند احیای توس وجذب سرمایه ایرانی بدنبال اتلاف وقت و بهانه های بی ارزش که منجر به تاخیر در اجرا وبدبینی مردم نسبت به عملکرد خویش گشته اند ایا ۲۳ سال زمان تا کنون پس از تاکید رهبری در زمینه احیای توس کافی نیست ایا باز هم شاهد اختلاف و اعمال سلیقه در بین مدیران خواهیم بود ایا رهنمودهای رهبری در خصوص وهمت ونلاش دستگاهها در راستای احیای توس که خود از مصادیق اقتصاد مقاومتی است مفهوم هدفی واحد رابرای اداره راه وشهرسازی محترم تداعی نمیکند؟
  • محسن ۱۸:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۷
    1 0
    باگذشت حدود ۶سال از تصویب ناحیه منفصله شهری توس، وزمانبر شدن تهیه طرح راهبردی تا کنون ،نا کار امدی ،عدم تصمیم گیری وضعف در سیستم اداری وسازمانی کشوردر این زمینه کاملا مشهود وغیر قابل کتمان است تا بحال طرح اقیانوسیه اگر بود تکمیل واجرا شده بود! البته اقدامات اخیر شورای شهر مصداق بارز خدمات عمومی به مردم وقابل تقدیر و ستایش است.
  • Mohsen.v ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۹
    1 0
    نزدیک به۶ سال است که بواسطه تصویب طرح راهبردی توس حدود ۴۰هزار نفر جمعیت را بلاتکلیف وسر در گم نگاه داشته اندوخواسته ها ومراجعات مردمی به شهرداری با انباشت و بن بست مواجه میشود چرا شورای عالی شهرسازی تهران پس از این همه مدت طرح را معطل نگه د اشته وتعلل میکند با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در خصوص همت وتلاش در این زمینه به چه علت طرح راهبردی باید این همه زمانبر شود؟ از مسولین استانی خواهشمند است با اطلاع رسانی و انعکاس این وقفه طولانی به دفتر رهبری در خواست استمداد ویاری بطلبند تا گشایشی حاصل گردد و مردم نیز هرچه سریعتر از بلا تکلیفی و بروکراسی در هم تنیده اداری خلاصی یابند.
  • ۰۰:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۲
    1 0
    پیشنهاد میکنم مسولان ومدیران استان وهمچنین نمایندگان مردم در شورای شهر درخصوص مشکلات وموانع مسیر راه احیای توس نامه ای به دفتر مقام معظم رهبری مکتوب نموده و صریح وروشن مشکلات ونواقص وکاستیها را منعکس کرده چرا که معتقدم با بروکراسی پیچیده اداری این پروسه به درازا خواهد انجامید ودراین میان حداقل حقوق اولیه مردم و ساکنان منطقه که همانا بهداشت ،درمان واموزش وپرورش و حق سکنی میباشدقربانی سهل انگاری وسوء مدیریت درون سازمانی نخواهد شد
  • محسن ۱۹:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۷
    0 0
    طرح تفضیلی شهر توس تا به امروز در پیچ وخم شعار گرایی به دام افتاده است.