به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی اداره دامپزشکی تربت حیدریه ابوالحسن سیدین اظهار کرد: کارشناسان این اداره ظرف نیمه نخست سال جاری هفت هزار و ۴۵۲ کیلوگرم گوشت غیرقابل مصرف را در این شهرستان کشف، ضبط و در کوره لاشهسوز کشتارگاه دام نابود کردند
رئیس شبکه دامپزشکی تربت حیدریه بیانکرد: این میزان گوشت مربوط به ۳۸ رأس گاو و ۳۴ رأس گوسفند بود که در راستای تولید و ارائه گوشت سالم به شهروندان، از چرخه مصرف انسانی حذف و نابود شد.
وی علت معدوم سازی این مقدار گوشت قرمز را ابتلای این دامها به بیماریهای زردی و کاشکسی (لاغری مفرط) ذکر کرد و گفت : برخی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام از جمله بیماری شاربن و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به راحتی از طریق مصرف گوشت قرمز غیربهداشتی به انسان منتقل میشود.
سیدین بیان کرد: نظارتهای بهداشتی دامپزشکی برای تولید گوشت قرمز با معاینههای بالینی دام زنده قبل از کشتار آغاز میشود و تا هنگام عرضه گوشت و سایر فرآوردههای خام دامی در فروشگاههای مجاز ادامه دارد.
رئیس شبکه دامپزشکی تربت حیدریه گفت: از ابتدای سال جاری و در راستای تولید گوشت سفید مجوز جوجهریزی دو میلیون و ۵۲۷ هزار و ۹۰۰ قطعه جوجه در واحدهای پرورشی این شهرستان صادر شد.
وی تعداد واحدهای پرورشی طیور در تربت حیدریه را ۱۱۲ واحد اعلام کرد و گفت: در نیمه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، واحدهای پرورشی این شهرستان ۳۶۲ هزار جوجه ریزی بیشتر داشتند.
سیدین تعداد مراکز تولید و توزیع فرآوردههای خام دامی شهرستان را شامل یک کشتارگاه دام سنتی، یک کشتارگاه دام صنعتی درحال تأسیس، دو بازار دام سبک و سنگین، پنج واحد کارخانه تولید خوراک دام و طیور عنوان کرد.
رئیس شبکه دامپزشکی تربت حیدریه نظارت بر جوجهریزی در واحدهای پرورشی را از اقدامهای اساسی و فعالیتهای حیاتی دامپزشکی عنوان کرد و افزود: ارائه الگوهای صحیح آماده سازی بستر برای ورود جوجههای یک روزه، برنامه ریزی واکسیناسیونهای مورد نیاز بر اساس کارت بهداشتی ارائه شده از سوی مراکز مرغ مادر و مدیریت صحیح پرورش جوجه از جمله اقداماتی است که کارشناسان دامپزشکی در هنگام جوجهریزی به صاحبان این صنعت ارائه میدهند.
انتهای پیام
نظر شما