تحولات منطقه

مدیر کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی در گفتگو با قدس آنلاین گفت: اگرچه استان از آمادگی نسبی برای مواجهه با بحران و سیلاب برخوردار است اما با همه این اقدامات نمی توان ریسک سیل و مخاطرات آن را به صفر رساند .

آمادگی نسبی خراسان رضوی برای مواجهه با بحران و سیلاب/ به مسیر بسیاری از رودخانه های استان تجاوز صورت گرفته است
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

حجت علی شایانفر در گفتگو باقدس آنلاین اظهار کرد: با توجه به وظیفه ای که اداره مدیریت بحران استان خراسان رضوی  در سیاست گذاری ، ایجاد هماهنگی و نظارت بر فعالیت سازمان های بحران مدار برعهده دارد از ابتدای سال تاکنون شورای مدیریت بحران استان جلسات مختلفی را برگزار کرده است.

وی با بیان اینکه برنامه ریزی برای مواجهه  با موارد بحران آفرین فصل پاییزو زمستان در استان انجام شده است ، تصریح کرد: برای فصل پاییز و زمستان دستورالعمل های مختلفی ازوزارت کشور برای سازمان مدیریت بحران ارسال شده است که آخرین مورد آن دستورالعمل اقدامات احتیاطی و پیشگیرانه است که به سازمان های مختلف و مرتبط با بحران استان ابلاغ شده است . همچنین برای تمامی شهرداران،فرمانداران، بخشداران  و دهیاران و مدیران بحران شهرستان ها دوره های آموزشی بویژه دوره جامع مدیریت سیلاب برگزار شده است  و کمیسیون های مختلف در استان همچون کمیسیون سوخت ،کمیسیون  حمل و نقل و راهداری جلسات متعددی  را برای این منظور تشکیل داده اند .

*سیل ابتدای سال تلنگری برای سازمان های بحران مدار

شایانفر افزود: حدود ۳۰ دستگاه عضو شورای مدیریت بحران استان خراسان رضوی هستند که در ۱۴ کارگروه تخصصی طرح های عملیاتی برای شرایط بحران و وظیفه گذاری هر کدام از سازمان ها صورت گرفته است و سیل ابتدای سال باعث ایجاد تلنگرهایی در شناخت آسیب ها و نقطه ضعف ها شد که برطرف کردن انها در دستور کار قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه برنامه ریزی لازم برای تامین انرژی و سوخت استان در فصل زمستان و همچنین واکنش به ورود امواج سرما به استان انجام شده است، ادامه داد: اقدامات پیشگیرانه لازم در بیشتر دستگاه های اجرایی استان صورت گرفته است و  از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۱۰۰ کیلومتر لایروبی مسیل ها و کال های پرمخاطره در سطح استان صورت گرفته است و ۹۵عدد پل غیر مجاز و غیر استاندارد که اغلب در مسیر رودخانه های منطقه طرقبه شاندیز بناشده بودند تخریب شدند. همچنین ۲۶کیلومتر خاکریز حفاظتی و برچیده شدن ۱۰۰مورد اعیان های غیرمجاز در مسیر بستر رودخانه ها از اقدامات دیگر برای مواجه با سیلاب و بحران های احتمالی می باشد.

*رشد شهرسازی باعث کاهش مناطق نفوذ پذیر شده است

شایانفر با بیان اینکه از محل منابع سازمان مدیریت بحران استان نیز مبلغ ۸میلیارد تومان  به اداره آب منطقه ای برای لایروبی مسیرها کمک صورت گرفت، بیان داشت: برای ساخت شهرک مسکونی و ساخت و ساز در هر نقطه ای باید ابتدا استعلام و مجوز از سازمان های مختلف همچون اب منطقه ای برای مدیریت روان اب ها گرفته شود. از طرفی   رشد شهرسازی در سطح استان باعث شده است که زمین های زیادی که قابلیت نفوذ پذیری دارند از این حوزه خارج شوند و به تدریج نقاط خطر پذیر در سطح شهر افزایش پیدا کنند و اب گرفتگی ها صورت بگیرد.

*نیمه کاره رها شدن  سوله های بحران

وی با اشاره به اینکه مساله ای که باید به آن توجه اساسی صورت بگیرد این است که به مسیر بسیاری از رودخانه های استان تجاوز صورت گرفته است ، افزود: اگرچه طبق برنامه ریزی ها ، برای شهر مشهد باید ۶۰ سوله بحران ساخته شود اما در حال حاضر تنها ۱۵ سوله بحران در این شهر وجود دارد و به دلیل کمبود اعتبار ساخت سوله های بحران در شهر مشهد و سایر شهرستان های استان با توقف همراه شده و به صورت نیمه کاره رها شده اند.  

مدیر کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: پاک سازی مسیرها، بررسی پل ها ، مسائل ترافیکی ، تامین شن و نمک مورد نیاز ، بررسی نقاط حادثه خیز استان و اولویت بندی مرتفع کردن مشکلات آنها ، تامین سوخت مورد نیاز برای  بخش های مختلف و موارد بهداشتی و درمانی از جمله موضوعاتی است که در کمیسیون های مختلف مورد بررسی قرار گرفته است تا از بروز برخی اتفاقات غیر قابل پیش بینی شده در سال های گذشته جلوگیری به عمل آید.

شایانفر با اشاره به اینکه خیلی از نقشه های جغرافیایی استان از لحاظ توپوگرافی دارای مشکل هستند ، اظهار کرد: آبخیزداری استان طرح کنترل اب در بالادست را در دستور کار قرار دارد و به طور جدی آن را دنبال می کند که مطالعات نهایی ان نیز صورت گرفته است و با این اقدام  مسیرهای سیل تا حدامکان بازگشایی خواهد شد تا میزان خسارت احتمالی به حداقل برسد.

* ارتقائ صحت و دقت پیش بینی های هواشناسی   

وی ادامه داد: از طرفی هشدار اولیه در مدیریت بحران نقش تاثیرگذار و ملموسی دارد که اطلاعیه ها و اخطارهای سازمان هواشناسی در جهت ارائه این هشدار ها کمک زیادی می کند که در راستای ارتقائ صحت و دقت این پیش بینی ها  نیاز به تقویت سازمان هواشناسی استان احساس می شود، ولی واقعیتی که نباید آن را انکار کرد این است که این پیش بینی ها برای ارتقائ دقت به شدت وابسته به تکنولوژی و فناوری است و نیاز به رادار دارد و اگرچه سال ها است که موضوع استقرار رادار برای خراسان رضوی اعلام شده است و زمین و سایت آن نیز پیش بینی شده است اما هنوز این رادار تهیه نشده است که دلیل آن مشکلات اعتباری و تحریمی می باشد. 

شایانفر با اشاره به اینکه به طور دقیق نمی توان آمار نقاط پر خطر استان را بیان کرد، افزود: رسانه ها همواره همراه و کمک رسان در مدیریت بحران بوده اند و  در سیلاب ابتدای سال اطلاع رسانی های به موقع رسانه ها کمک بسیار زیادی به مدیرت بحران در استان کرد.

شایانفر افزود: اگرچه با همه این اقدامات ریسک سیل را نمی توان به صفر رساند و  هیچ مسئولی نمی تواند آمادگی کامل در برابر برخورد با بحران ها را اعلام کند اما هماهنگی مناسبی نیز بین دستگاه ها در این زمینه وجود دارد و  از مردم نیز انتظار داریم در مواقع بحرانی همکاری لازم را داشته باشند تا دستگاه ها فعالیت های خود را به صورت کارامدتر انجام دهند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.