تحولات منطقه

دبیر جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر با انتقاد از کم‌لطفی‌ها در حمایت از این جشنواره گفت:‌ اسامی وعده‌دهندگان را خواهم گفت و تنها منتظرم شاید رگ‌شان بجنبد و در کنار ما قرار بگیرند و این انتظار حتی تا روز پایانی جشنواره ادامه خواهد داشت.

انتقاد شدید حمیدرضا آذرنگ از وعده‌های بی سرانجام برای جشنواره تئاتر خرمشهر
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر، نشست خبری این جشنواره شنبه (۱۱ آبان‌ماه) با حضور حمیدرضا آذرنگ، دبیر جشنواره در سالن کنفرانس تئاتر شهر برگزار شد.

در این نشست حمیدرضا آذرنگ با اشاره به برخی آمارها گفت: این آمارها در آسیب‌شناسی‌ها کمک‌کننده است. سی و خرده‌ای سال از جنگ گذشته است، اتفاقی که دراماتیک‌ترین و تلخ‌ترین اتفاق هر سرزمین است. اگر به این نکته توجه کنیم که از میان حاضران در بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر، از متولدین دهه ۵۰، ۱۶ نفر از متولدین دهه ۶۰، ۱۳ نفر و از متولدین دهه ۷۰، ۷ نفر و در مجموع ۳۶ نفر حضور دارند می‌بینیم که شاهد سیری نزولی هستیم؛ سیری که نشان می‌دهد ما وامداران خوبی نبوده‌ و نتوانسته‌ایم میراث موجود را به درستی منتقل کنیم.

دبیر بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر افزود: آن زمان که نوجوان بودم وقتی خرمشهر آزاد شد تمام ایران گویی گوشه‌ای از وجودشان رها شده بود. نمی‌دانم چه اتفاقی افتاده است که چنین مناسبتی وقتی بهانه تئاتری می‌یابد این قدر آدم‌ها درش تنها می‌مانند و من به شرفم قسم می‌خورم که در تمام روزگاران عمرم این مقدار احساس تنهایی نکرده بودم. بخشی از علاقه‌ام به محمد جهان‌آرا و آدم‌های گمنام اطراف او که موجب شدند این سرزمین آزاد شود به واسطه این است که آدم‌هایی دور از فضای مجازی و دور از تکنولوژی حال حاضر بودند، آدم‌هایی متفاوت از کسانی که اکنون حتی با جنازه هنرمندان عکس سلفی می‌گیرند و می‌گویند من و فلان هنرمند، همین الان یکهویی!

این نویسنده، کارگردان و بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون گفت: الان هر چه بگویم وعده است و عقیده‌ام این بود که نشست خبری بعد از جشنواره برگزار شود.  بخشی از این وعده‌ها براساس قول‌هایی بود که به من داده بودند و بخشی براساس ایده‌آل‌های خودم. اسامی وعده‌دهندگان را خواهم گفت و تنها منتظرم شاید رگ‌شان بجنبد و در کنار ما قرار بگیرند و این انتظار حتی تا روز پایانی جشنواره ادامه خواهد داشت. بعد از جشنواره به رخ خیلی‌ها خواهم کشید و برای تنها گذاشتن فرهنگ و هنر و تنها گذاشتن این رویداد که حماسی‌ترین اتفاق تقویم ماست و این حجم از کم‌لطفی‌شان از آن‌ها یاد خواهم کرد.

او توضیح داد: من دستم را به تکدی جلو خیلی از مسئولین دراز کردم. هنر به ما یاد داده است سرمان را جلو کسی فرود نیاوریم ولی به خاطر این مناسبت من همه غرورم را زیر پا گذاشتم و بارها پرسیدم چرا باید شهرهایی که همواره سرشار از زندگی بودند الان روزبه‌روز با آمار فزاینده افسردگی مواجه شوند؟! این جا همه چیز برعکس است، هر کجای دیگر اگر قرار باشد چنین اتفاقی رخ دهد ارگان‌هایی که مسئولند کنار هنرمندان قرار می‌گیرند ولی این‌جا من بودم که به سراغ همه‌شان رفتم و هیچ کس سراغ من به عنوان دبیر جشنواره نیامد مگر اداره‌کل هنرهای نمایشی که بیش‌تر از همه ادوار گذشته به من لطف کرد و در کنار جشنواره بود و منطقه آزاد اروند که به همان میزانی که در بودجه‌اش تعریف شده بود در کنار ما بود و نه بیش از آن و امیدوارم بیش از این باشد.

آذرنگ گفت: جایی احساس می‌کردم یک بچه یتیم این وسط است و یکی می‌گوید من متولی‌اش هستم و دیگری می‌گوید من حامی‌اش هستم، او این وسط افتاده است. من برای فرهنگ و هنر این سرزمین بغضم گرفت. هر جای دنیا بود دولت‌ها پای کار می‌آمدند و نهادهای خصوصی، اما این‌جا هیچ‌گاه و هرگز این اتفاق نیافتاد.

او ادامه داد: قرار بود پلاتویی ساخته شود که نشد. پلاتویی که صندلی نداشت و با لطف اداره‌کل هنرهای نمایشی ۱۵۰ صندلی برایش ارسال شد اما کسی نیست که نصبش کند.  آبادان و خرمشهر بسیار محرومند و لایق نگاهی بلندمرتبه‌تر از این هستند که در حال حاضر وجود ندارد. ۲۳ مهر، ۱۵۰ صندلی ارسال شده تا در پلاتویی که دغدغه‌شان این بود که صندلی داشته باشد نصب شود اما هیچ کس برای نصب این صندلی‌ها اقدام نکرده است و من امشب راهی آن‌جا هستم.

آذرنگ در مورد تغییر زمان برگزاری جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر نیز تصریح کرد: تغییر فصل فقط خواست من نبود، عده‌ای از دوستان برگزارکننده خواستار تغییر زمان از گرمای خردادماه به فصلی دیگر بودند و عده‌ای مخالف آن. چرا ما باید میزبانی را در گرم‌ترین فصل سال منطقه آزاد اروند انجام می‌دادیم و کار را دشوارتر از آن‌چه بود می‌کردیم؟ ما پای تغییر فصل ایستادیم و دوستان هم موافقت کردند و این اتفاق رخ داد.

او درباره میزان بودجه بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر نیز توضیح داد: روز اولی که پیشنهاد دبیری جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر به من داده شد با مدیر وقت ارشاد منطقه آزاد اروند بودند صحبت کردم و ایشان گفتند کل بودجه‌ای که برای برگزاری جشنواره درنظر گرفته‌اند ۲۵۰ میلیون تومان است. من عرض کردم با این ۲۵۰ میلیون تومان یک کار نیمه‌حرفه‌ای تئاتر ببندید و ان‌شاءالله که موفق شوید، گفتم این مناسبت را به اندازه پول‌تان کوچک نکنید. در نهایت ایشان گفتند این ۲۵۰ میلیون را می‌کنم ۳۰۰ میلیون و امیدوارم به ۴۰۰ میلیون برسد.

او ادامه داد: از آن سو چون بخش‌هایی به جشنواره اضافه شد؛ نمایشنامه‌نویسی، بخش کوتاه و چاپ کتاب و مبالغی برای اقامت اضافه شده و قرار شد دیگر هنرمندان صبح نیایند، عصر اجرا کنند و شب بروند. برآورد ما برای هزینه‌ها به یک میلیارد و دویست و خرده‌ای رسید که بخش‌بندی آن را هم ارائه دادیم. از آن سو از طرف اداره‌کل هنرهای نمایشی قرار بود تا سقف ۵۰ میلیون تومان به ما کمک شود که تا ۲۵۰ میلیون تومان افزایش یافت. ارشاد اروند هم که به ما گفته بود روی ۴۰۰ میلیون تومان حساب کنیم اما زمانی که با آقای طمیمیان، مدیر منطقه آزاد اروند صحبت کردیم گفتند بودجه‌شان همان ۲۵۰ میلیون تومان است. این گونه شد که کل بودجه ما ۵۰۰ میلیون تومان شد که این هم اعتبار است و نقدینگی نیست.

آذرنگ همچنین گفت: ما ۱۰ سازه تبلیغاتی پرتابل دو و نیم در سه متر برده‌ایم که آن‌جا کنار سالن‌ها نصب کنیم تا پیشانی تئاترشان شود و گروه فرستاده‌ایم که اجرایش کنند اما گروه آن‌جا بیکار است برای مقداری شن و سیمان.

او در پایان گفت: در جلسه‌ای که با بچه‌های تئاتر آبادان و خرمشهر گذاشتیم دردناک بود که همه دوست داشتند در بخش اجرایی جشنواره باشند در صورتی که از جشنواره‌های گذشته طلب بچه‌های ستاد اجرایی پرداخت نشده است. من نمی‌دانم چرا ما این‌قدر زود در شهرستان‌ها تمام می‌شویم و از دوستانم خواستم در بخش اصلی کار خودشان فعالیت کنند. از استاندار محترم خوزستان تقاضامندم اخم‌هایشان را باز کنند و می‌خواهم صدایم به آقای ناطق‌نوری برسد که در دیداری اتفاقی در فرودگاه قول حمایت دادند اما محقق نشد، برسد.

در این نشست عنوان شد: امسال بیش از ۶۰۰ اثر متقاضی حضور در جشنواره بودند و ۱۹۰ اثر در بخش نمایشنامه‌نویسی حضور داشتند که پنج اثر برگزیده در یک مجلد چاپ می‌شود. در سه بخش اصلیِ صحنه‌ای، محیطی و کوتاه ۳۶ کارگردان حضور دارند و ۱۶ استان در جشنواره حاضرند.

بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر از ۱۵ تا ۱۹ آبان‌ماه به دبیری حمیدرضا آذرنگ برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.