تحولات منطقه

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی گفت: در اجرای ابلاغیه جدید وزارت نیرو مبنی بر افزایش ۳۰ درصدی نرخ پایه خرید تضمینی برق، سرمایه‌گذاری در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر به ویژه نیروگاههای انرژی خورشیدی در این استان افزایش می‌یابد.

افزایش سرمایه‌گذاری در انرژی خورشیدی خراسان رضوی
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین ، علی رسولیان روز شنبه  افزود: طی یک سال و نیم اخیر با وجود قابلیت‌های زیاد خراسان رضوی در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر بویژه انرژی خورشیدی، سرمایه‌گذاری در این حوزه کمرنگ بوده است.

وی اظهار داشت: در پی ابلاغیه جدید وزارت نیرو که تولید برق از محل انرژی‌های تجدیدپذیر را از نظر اقتصادی توجیه‌پذیر می کند، نشستی با شرکت‌های مرتبط با نصب نیروگاه‌های خورشیدی در استان برگزار شد تا برای توسعه سرمایه‌گذاری در این حوزه برنامه‌ریزی شود.

وی گفت: ۴۰ شرکت بخش خصوصی در نصب تاسیسات نیروگاه خورشیدی در استان فعالیت دارد که مسوولین آنها در این نشست پذیرفتند تا پایان سال جاری ۱۰ مگاوات به تولید برق از محل انرژی‌های تجدیدپذیر بیفزایند.

رسولیان افزود: در این نشست مقرر شد نصب نیروگاه‌های پنج کیلوواتی خورشیدی توسط مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی توسعه یابد که در این راستا تسهیلات بانکی برای خرید تاسیسات نیروگاه به مددجویان پرداخت می‌شود و تولید برق توسط هر نیروگاه پنج کیلوواتی ماهانه هشت میلیون ریال درآمد دارد.

وی اظهار داشت: پیش از این مسوولین دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی تعهد کرده بودند تامین ۲۰ درصد از تولید برق را از طریق نصب نیروگاه‌های خورشیدی بر عهده بگیرند که برخی به این تعهد عمل کرده و برخی دیگر در این زمینه چندان فعال نبودند.

وی گفت: به طور متوسط سالانه ۳۵۰ روز آفتابی با حرارت متوسط در خراسان رضوی وجود دارد که تابش آفتاب آن مناسب مولدهای خورشیدی است، دسترسی آسان و نامحدود، رایگان بودن، قابلیت تجدیدپذیری و عدم آلودگی زیست محیطی را می‌توان از مزیت‌های انرژی خورشیدی برشمرد.

رسولیان ادامه داد: در خراسان رضوی درجه حرارت خورشید به میزان استان‌های کویری مانند یزد نیست و چون افزایش حرارت، راندمان تولید نیروگاه‌های خورشیدی را کاهش می دهد، تولید انرژی خورشیدی در این استان به مراتب بهتر از استان‌های دیگر است.

وی تشکیل انجمن شرکت‌های فعال در حوزه سرمایه‌گذاری انرژی خورشیدی را نیز از دیگر مصوبات این نشست برشمرد.

ظرفیت تولید برق نیروگاهی نصب شده در خراسان رضوی حدود ۱۰ درصد از کل ظرفیت نیروگاهی کشور است.

ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.