محمد رضا مرندی استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل سیاسی و فرهنگی در گفت و گو با قدس آنلاین گفت: 13 آبان از این باب باید تبیین شود چرا که ماهیت جریانهای چپ و راست پیش از پیروزی انقلاب اسلامی را به درستی روشن کرد، جریانهایی که هر کدام به نوعی به دنبال تغییر مسیر اصلی انقلاب اسلامی پیروز شده ایران بودند. لیبرالها با گرایش به سمت آمریکا و ارتباطاتی که سران نهضت آزادی با دولت موقت داشتند، علاقه خود را به تداوم ارتباط با آمریکا از طریق ارتباط گیری با سفارت امریکا نشان دادند؛ آنها مایل بودند تا با عادی سازی شرایط با غرب درهمکاری باشند و راه آمریکا در کشور بسته نشود، به این معنا که رویکرد انقلابی را کاملاً به فراموشی سپرده بودند.
وی دراین باره افزود: از سوی دیگر جریان چپ هم که ادعای انحصاری مبارزه با امپریالسیم را داشت، جریان اسلامگرا را اصلاً به رسمیت نمیشناخت با این توجیه که جریان اسلامگرا برای مبارزه با آمریکا چندان توانمند نیست و این اتهام را به جریان اسلامگرا وارد میکردند که نمیتواند با سرمایه داری مبارزه کند.
استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: اقدام دانشجویان خط امام در تسخیر سفارت آمریکا موجب خارج شدن این دو جریان از صحنه سیاسی کشور شد. یکی از برکات تسخیر لانه جاسوسی آمریکا رو شدن دست بسیاری بود بنحوی که مشخص شد جریان لیبرال با دولت آمریکا در تماس بوده و سخنگوی دولت موقت به صورت پنهانی با سفارت آمریکا ارتباط مستقیم داشته بنابراین تسخیر لانه جاسوسی منجر به انزوای این گروههای سیاسی شد. از این جهت جریانهای چپ تحت الشعاع حرکتهای خط امام قرار گرفتند و مجبور شدند خود را در ذیل جریان خط امام تعریف کنند.بی شک تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در روز 13 آبان به نوعی نجات بخش انقلاب پیروز شده مردم ایران در آن برهه حساس بود.
محمد رضا مرندی در خصوص مطالبه مقام معظم رهبری در خصوص برنامهسازی و آگاهی رسانی چرایی تسخیر لانه جاسوسی گفت: نپرداختن به موضوعات و وقایعی که تاریخ انقلاب ما را ساخته است موضوعی است که مقام معظم رهبری در اشکال مختلف بارها به آن اشاره کردهاند؛ ایشان با بیان اینکه انقلاب ایران از جمله کم کارترین انقلابها به شمار میرود یا اینکه چرا وقایع وخیانتهای آمریکا در متون درسی گنجانده نمیشود اهمیت آگاهی بخشی به قشر جوان جامعه را در شناخت هر چه بیشتر از جنایتهای آمریکا مورد توجه قرار دادند. متأسفانه مسؤولان جمهوری اسلامی در چهل سال گذشته نسبت به این موضوع مهم کم کاری کردهاند و نتوانستند آثار بسیار مثبت تسخیر لانه جاسوسی آمریکا را برای جوانان تبیین کنند و تأسف بار تر آن است که برخی تسخیر لانه جاسوسی آمریکا را اقدامی احساسی نامیده که منفعتی برای ما به دنبال نداشته است درحالی که انتظار میرفت جامعه هنری و مسؤولان کشور با اهتمام به اهمیت این موضوع به ساخت محتواهای مختلف رسانهای و انتشار مطالب مربوطه در کتب درسی اقدام کنند تا ملت بخصوص نوجوانان و جوانان کشور با جنایات آمریکا نسبت به ملتهای دنیا و ملت ایران بیش از پیش آشنا شوند.
وی در پایان تصریح نمود: قطعاً مسوولینی علاقه به انتشار وقایع و واقعیتهای تسخیر لانه جاسوسی و جنایات آمریکا ندارند و اطلاع رسانی به افکار عمومی را در اولویت فعالیتهایشان قرار نمیدهند که غرب گرا باشند، نمیتوان از دولتهای غرب گرا چنین انتظار انقلابی داشت. از آن بدتر کوتاهی جریانهای انقلابی و کم کاری آنها از غفلت دراین موضوع است چرا که با ابزار هنر میتوانستند پیام رسان خوبی درباره چرایی اهمیت موضوع تسخیر لانه جاسوسی و تنویر افکار عمومی جامعه باشند.
انتهای پیام/
نظر شما