قدس آنلاین؛ «کاظم غریبآبادی» نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین شامگاه پنجشنبه اعلام کرد ۲۰ درصد از کل بازرسیهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ایران انجام میشود.
کاظم غریبآبادی ساعاتی پس از پایان نشست ویژه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره ایران، با انتشار پیامهایی در توئیتر نکاتی را درباره این نشست و همچنین سطح همکاریهای ایران با آژانس مطرح کرد.
این دیپلمات ارشد کشورمان تصریح کرد: «من در نشست شورای حکام نیز تأکید کردم که ۲۰ درصد از بازرسیهای آژانس به ایران اختصاص دارد و روزانه بهطور متوسط ۳ بازرس در ایران حاضر هستند. این سطح از همکاری باید مورد توجه و قدردانی قرار گیرد و آژانس و برخی کشورها باید از بزرگنمایی مسائل عادی بین این و آژانس خودداری کنند. »
وی در توئیت دیگری نوشت: «نشست ویژه شورای حکام میتوانست به مسائل مهمتری درباره خلع سلاح هستهای و مسائل مرتبط با عدم اشاعه اختصاص پیدا کند. از لحاظ حرفهای، دو موضوعی که امروز در دستور کار بودند، هیچیک اصلاً فوریتی نداشتند.»
غریبآبادی افزود: «ایران در سه حوزه مشخص شامل برجام، پروتکل الحاقی و موضوعات پادمانی با آژانس همکاری دارد. ما همیشه همکاری سازندهای در رابطه با مسائل و سؤالات موجود داریم و این یک رویه جاری و مستمر است که هیچ فوریت ویژه یا نگرانی را نمیتوان به آن نسبت داد.»
نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی صبح روز پنجشنبه به وقت محلی بهمنظور بحث و تبادل نظر درباره دو موضوع مرتبط با ایران شامل مسائل پادمانی و همچنین مسئله ممانعت از ورود یک بازرس متخلف آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تأسیسات هستهای نطنز برگزار شد.
به گفته نماینده دائم کشورمان در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین، جمهوری اسلامی ایران در زمینه ممانعت از ورود بازرس متخلف آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تأسیسات نطنز طی گزارشی مبسوط توضیحات لازم را به آژانس ارائه کرده است.
با این حال آژانس بینالمللی انرژی اتمی همچنان اصرار دارد که رفتار ایران به این بازرس مناسب نبوده است. سخنگوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی شامگاه پنجشنبه به نقل از «کورنل فروتا» مدیرکل موقت آژانس اعلام کرد: «با توجه به اطلاعاتی که در اختیار ما قرار گرفته، ما با توصیفات ایران از آن موقعیت [منجر به برخورد با بازرس آژانس] موافق نیستیم. رفتار ایران با آن بازرس که در حال انجام وظایف پادمانی خود بود، غیرقابل قبول بوده و نمیبایست چنین برخوردی صورت میگرفت.»
شامگاه پنجشنبه سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران طی بیانیهای در خصوص ممانعت از ورود یکی از بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی به تأسیسات هستهای نطنز که در هفته گذشته اتفاق افتاده است، اعلام کرد که علت این اقدام ایران نگرانی از احتمال همراه داشتن مواد مشکوک بوده و مراتب به آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز گزارش شده است.
نظر شما