به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی ارشاد اسلامی گیلان ،فیروز فاضلی ، با بیان اینکه فرهنگ از دیدگاه جامعهشناسی، مردمشناسی، روانشناسی، معرفتشناسی و زبانشناختی تعریف میشود، اظهار کرد: عاملیت و کلیت این تعاریف را به هم مرتبط میکند.
وی انسان را مولفه عاملیت فرهنگ و نیازهای انسان را مولفه کلیت فرهنگ دانست و افزود: براساس تعریف شورای عالی انقلاب فرهنگی، فرهنگ نظاموارهای از عقاید و باورهای اساسی، ارزشها، آداب و الگوهای رفتاری ریشهدار،دیرپا، نمادها و مصنوعاتی است که ادراک، رفتار و مناسبات جامعه را شکل میدهد و هویت آن را میسازد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با بیان اینکه فرهنگ به سه لایه مدیریتپذیر از جمله فرهنگ ملی ایرانی – اسلامی، فرهنگ عمومی و فرهنگ حرفهای تقسیم میشود، گفت: جمعگرایی، ادب اجتماعی، قانونپذیری، تناسب، تعادل و انضباط اجتماعی، مسئولیتپذیری و وجدان فردی و اجتماعی مولفههای فرهنگ عمومی را تشکیل میدهد و فرهنگ عمومی ما را از سایر فرهنگها متمایز میکند.
فاضلی فرهنگ را شامل خردهفرهنگهای مثبت و منفی دانست و یادآور شد: فرهنگ عمومی با ارزشگذاری معنا میشود و بایدها را مدیریت میکند.
این مقام مسئول با بیان اینکه در دوره جدید فعالیت شورای فرهنگ عمومی گیلان از آبانماه سال گذشته تاکنون ۴۷ اولویت فرهنگی گیلان را رصد کردیم، متذکر شد: خشونت کلامی، عفاف و حجاب، سند قرآنی، برنامههای تبلیغی، سالمسازی سواحل، تشکیل کارگروه سهگانه قرآنی شامل آموزش عمومی، تبلیغ و ترویج و پژوهش و آموزش و... از جمله این اولویتهاست.
فاضلی ماموریت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان را در سه حوزه فرهنگی، هنری و قرآنی دانست و اظهار کرد: وظیفه ما فرهنگسازی است و فرهنگسازی طی سه مرحله اندیشه، متن و مفاهمه و رفتار و گفتمان انجام میشود لذا پدیدههای فرهنگی زمانبر هستند.
نظر شما