تحولات لبنان و فلسطین

در حالی که آمریکا چندی پیش از 16 پایگاه‌ و مقر اشغالی در خاک سوریه خارج شده بود، ولی درحال حاضر به شش پایگاه خود در این کشور بازگشته است.

 رفت و برگشت نظامیان آمریکایی به پایگاه‌های نظامی در خاک سوریه

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، مقامات آمریکایی ۲۲ مهر ماه گذشته خبر دادند که به همه نیروهای این کشور که در شمال سوریه حضور دارند، دستور داده شده که خاک این کشور را ترک کنند.

خبرگزاری «آناتولی» اما گزارش داد که نظامیان آمریکایی مجددا در حال بازگشت به خاک سوریه هستند، ولی این بار، عمده حضور آنان در نزدیکی میادین نفتی شرق سوریه است.

به گزارش آناتولی، نیروهای آمریکایی در هنگام تجاوز نظامی ترکیه به شمال سوریه، بیش از نیمی از پایگاه‌های غیر قانونی خود در سوریه را تخلیه کردند، ولی بار دیگر، در حال بازگشت به این پایگاه‌ها هستند.

«چشمه صلح» نام عملیات ترکیه در شمال سوریه است. این عملیات از نهم اکتبر گذشته با هدف ادعایی دور کردن خطر شبه‌نظامیان کُرد از نوار مرزی این کشور با سوریه آغاز شد.

هر چند این عملیات پس از توافق سوچی بین روسیه و ترکیه، متوقف شده، ولی عناصر تروریستی تحت حمایت ترکیه از روز گذشته حملات خود را در شمال شرق سوریه مجددا آغاز کردند .

پایگاه‌های نظامی آمریکا پیش از تجاوز ترکیه به سوریه

آناتولی گزارش داد که پیش از آغاز عملیات چشمه صلح، نیروهای زمینی آمریکا در 22 نقطه سوریه حضور داشتند و در آن، پایگاه‌های نظامی احداث کرده بودند. در آن زمان، حدود دو هزار نظامی آمریکایی در سوریه حضور داشتند.

این پایگاه‌ها عبارتند از:

-پایگاه‌های موجود در استان الحسکه (شمال شرق سوریه): «رمیلان»، «الوزیر»، «تل بیدر»، «صوامح صباح الخیر» و «الشدادی».

- پایگاه‌های استان دیرالزور (شرق سوریه): پایگاه‌های اطراف میادین نفتی «العمر»، «کونکو»، «الجفره» و «التنک».

- پایگاه‌های استان رقه (شمال سوریه): «الطبقة»، «حاوی الهوا»، «جزرا»، «عین عیسی» و کارخانه شکر.

- پایگاه‌های استان حلب(شمال سوریه): «خراب العشق»، «السبت»، «الجلبیة»، «مشتی نور» و «صرین» و پایگاه‌های واقع در «السعیدیة»، «الدادات» و سیلوهای شهر منبج.

خروج آمریکا از 16 پایگاه‌ و مقر خود در خلال تجاوز ترکیه

آمریکا در جریان عملیات ترکیه از 16 پایگاه و مقر نظامی خارج شد. این خروج از منبج آغاز شد، به عین العرب و رقه رسید و به الحسکه ختم شد.

پس از خروج نظامیان آمریکا از پایگاههای خود در رقه، منبج و عین العرب، ولی حضور آنان در دیرالزور حفظ شد؛ استانی که سرشار از منابع نفتی است و پایگاههای آمریکا نیز در اطراف میادین نفتی الحسکه واقع شده است.

نیروهای آمریکا از پایگاه‌ها و مقرهای تل البیدر، صوامح صباح الخیر و الوزیر در الحسکه، الطبقة، حاوی الهوا، جزرا، و عین عیسی در رقة، و خراب العشق، الجلبیة، السبت، مشتی نور و صرین، السعیدیة و الدادات در معین العرب و منبج خارج شدند.

بازگشت آمریکا به شش مقر و پایگاه خود

ارتش آمریکا اما پس از توقف عملیات چشمه صلح به شش مقر و پایگاه‌ خود بازگشته‌ از جمله: پایگاه «جزرا» در رقه. شماری از نیروهای آمریکا برای حفاظت از پایگاه کارخانه شکر منبج به این منطقه فرستاده شدند.

نظامیان آمریکا اما علیرغم ادعای خروج از سوریه، ساخت دو پایگاه نظامی در دیرالزور را آغاز کردند و به این منطقه، حدود 250 تا 300 نفر اعزام کردند. همراه با این افراد، چندین خودروی زرهی و موشک‌انداز هم ارسال شد.

از نهم آبان ماه جاری برای اولین بار از زمان اعلام خروج نظامیان آمریکایی از سوریه و عقب‌نشینی آنها از مناطق شمالی این کشور، گروهی از این نیروها مجددا به همان مناطق بازگشته و مشغول گشت‌زنی شده‌اند.

برخی منابع می‌گویند که برخی سناتورهای آمریکایی اخیرا به دیدار ترامپ رفته و از روی نقشه محل دقیق میادین نفتی واقع در شمال و شمال شرق سوریه را به وی تفهیم کرده‌اند تا او را متقاعد کنند نظامیان آمریکایی نباید از سوریه خارج شوند.

منبع: العالم

انتهای پام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.