به گزارش قدس آنلاین، به نقل از پایگاه خبری وب دا، مهری فرشاد با اعلام این مطلب گفت: پی کی یو نوعی بیماری متابولیک ارثی است که در مبتلایان به آن، آنزیم فنیل آلانین در بدن ترشح نمی شود و بیمار قادر به هضم مواد غذایی حاوی فنیل آلانین نیست.
وی افزود: این بیماری ارثی بوده و از طریق پدر و مادر به ارث می رسد.
فرشاد به مواد غذایی حاوی فنیل آلانین اشاره کرد و اظهار داشت: تخم مرغ، شیر، آرد، نان و... حاوی فنیل آلانین است و مبتلایان به این بیماری تا پایان عمر نمی توانند از این مواد غذایی مصرف کنند.
وی با بیان این که تشخیص این بیماری بین روزهای دوم تا هفتم بعد از تولد از طریق تست های غربالگری قابل انجام است، عنوان کرد: ویزیت در بیمارستان و انجام آزمایش ها برای این بیماران رایگان و ۱۰ درصد هزینه داروها با خود بیمار است و ۹۰ درصد را بیمه تقبل کرده است.
وی مشکلات ذهنی را از عوارض این بیماری برشمرد و خاطرنشان کرد: بعد از تشخیص بیماری و انجام مجدد آزمایش به منظور اطمینان از ابتلا به بیماری مراجعه به پزشک متخصص و کارشناس تغذیه ضروری است.
این مسئول، حذف مواد غذایی حاوی فنیل آلانین و مصرف شیرخشک های مخصوص این بیماری را از روش های پیشگیری از عقب ماندگی ذهنی ناشی از این بیماری عنوان کرد.
نظر شما