به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، «عمیر اورن» کارشناس نظامی صهیونیست در مطلبی نوشت دور اخیر تنش با غزه نشان داد که نزاع ما با چالش راکت ها همچنان ادامه دارد و پایان نیافته است.
وی در تحلیلی که در پایگاه عبری واللا منتشر شد، آورده است فقط پس از گذشت دو روز از شلیک موشکها به اسرائیل(مناطق اشغالی 1948)، آرامشی از بین رفت که حدود چهل و دو ماه پایدار مانده بود و این آرامش عملا در ماه مارس 2018 پایان یافت، از زمان پایان جنگ «صخره سخت» علیه نوارغزه در سال 2014 معنایش این بود که باید برای چالش آینده از طریق دور آتی رویارویی آماده شد.
وی افزود آنچه در برابر غزه رخ می دهد، با نظریه امنیتی نظامی که موسسان نخست اسرائیل از دیوید بن گورین و موشه دایان تا اسحاق رابین وضع کرده بودند، تناقض دارد، آنها این اصل را بر کشورهای عربی تحمیل کرده بودند که یا آرامش مطلق یا جنگ فراگیری که نظامها و سرزمینهای آنها را تهدید می کند و این گونه بود که اسرائیل جنگ های خود علیه اعراب را در سالهای دهه پنجاه و دهه شصت تا جنگ شش روزه سال 1967 مدیریت کرد.
این تحلیلگر افزود اسرائیل پس از این جنگ وارد مرحله فرسایشی شدن طولانی در چندین جبهه شد، در کانال سوئز و غور اردن و جنوب لبنان، تا اینکه توافق صلح با مصر و آنگاه با اردن پس از هزاران کشته و زخمی امضا شد و با وجودی هزینه هایی که اسرائیلی ها مجبور شدند در برابر صلح بپردازند، ولی قطعا کمتر از بهاهای جنگ ها و رویارویی های نظامی است.
وی افزود هنگامی که اسرائیل به دستیابی به آتش بس با غزه افتخار می کند، این دستاورد بزرگی نیست، زیرا ما در آستانه دور تنش قریب الوقوع قرار خواهیم داشت، زیرا آنچه رخ داده، صلح و آتش بس و آرامش نیست و میزان تداوم آتش بس یا نقض آن، اول و آخر به طرف دیگر در غزه بستگی دارد.
این تحلیلگر صهیونیست آورده است سران سیاسی در اسرائیل باید، اسرائیل را به آینده بدون موشک و راکت و بدون اینکه روند امور مختل شود، برسانند، کاری که نتانیاهو در طول بیست و سه سال از زمان انتخابش در سال 1996 و طی یازده سالی که نخست وزیری را در دست داشته، انجام نداده است.
نحمیا شتیرسلییر هم در مطلبی در هاآرتص نوشت پس از گذشت یک دهه از حکومت نتانیاهو، نه امنیت باز گشته است و نه حکومت حماس از هم فروپاشیده است، بلکه امنیت اسرائیل از هم فروپاشیده و حماس تقویت شده و جنبش جهاد رشد و پیشرفت کرده است و آنها با یکدیگر هزاران موشک شلیک کرده و هزاران دونم در شهرک های اطراف غزه را آتش زدند، نتانیاهو، اسرائیل را با ارتش خود به سمت شکست کامل در بازدارندگی سوق داد، زیرا وی فاقد راه حل است و فقط تلاش می کند که در قدرت باقی بماند، او آقای امنیت نیست بلکه آقای شکست است.
وی در مقاله ای با عنوان از آقای امنیت تا آقای شکست نوشت تصور می کنید که نتانیاهو در صورتی که در اپوزیسیون بود چه کاری انجام می داد و گروه کوچکی مانند جهاد اسلامی صدها موشک به سمت ما شلیک کرد و وحشت و تهدید را در مناطق مختلف ایجاد کرد، بخش آموزشی را فلج کرد، مراکز تجاری را بست و سبب شد تا کارگران کار را تعطیل کنند و به تجارت و گردشگری اسرائیل ضربه و خسارت وارد کرد.
وی افزود این وضعیت در سال 2009 رخ داد زمانی که حزب کادیما در قدرت بود و حماس چندین موشک به جنوب شلیک کرد و نتانیاهو بلافاصله در آن زمان به عسقلان رفت که یک موشک به آن اصابت کرد و در برابر دوربین ها اعلام کرد که فقط یک معجزه مانع تلفات انسانی شد، ولی ما نمی توانیم همواره بر معجزه ها متکی باشیم، هنگامی که من به قدرت برسم، حماس را از بین خواهم برد و امنیت را به ساکنان عسقلان و اسدود و بئرالسبع و سدیروت بازخواهم گرداند. باید پرسید وی در عمل چه کاری انجام داد؟
یدیعوت آحرونوت : ما در متوقف کردن موشکها از غزه عاجزیم چگونه می توانیم با جنگ مشترک مقابله کنیم؟
یک رسانه رژیم صهیونیستی از دور اخیر درگیری در نوار غزه سخن گفت و بر ضرورت تشکیل کمیته تحقیق رسمی درباره ناتوانی رژیم اسرائیل درمتوقف کردن این موشک ها تاکید کرد.
روزنامه یدیعوت آحرونوت نوشت دولت باید به کمیته تحقیق رسمی درباره تصمیماتش و اینکه چگونه اسرائیلی ها در معرض شلیک موشک ها قرار گرفته اند و قادر نیستند روند عادی زندگی شان را حفظ کنند، پاسخ دهد. این رسانه افزود رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل و رئیس شاباک(امنیت کل) عملیات ترور بهاء ابوالعطا(فرمانده منطقه شمالی گردانهای القدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی) را تایید کردند.
این رسانه تاکید کرد موافقت این دو مقام تابع هیچ ملاحظات سیاسی مرتبط با بحران کنونی اسرائیل نبوده، این دو مسئول با چنین حمله ای در ماه سپتامبر گذشته مخالفت کردند آن هم زمانی که جنبش جهاد اسلامی به سمت شهر اسدود موشک شلیک کرد و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر را به تنگنا انداخت و وی مجبور به فرار از تجمعی که در آن حضور یافته بود، شد.
یدیعوت آحرونوت آورده است در آن زمان،(در سپتامبر) کشته شدن فرمانده نظامی فلسطینی(شهید بهاء ابوالعطاء فرمانده منطقه شمالی گردانهای قدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی) منجر به شعله ور شدن آتش جنگ می شد که آن مسئله مستلزم موافقت کابینه امنیتی بود و دادستان اسرائیل به مخالفت با این حمله پرداخت تا از خطر مانع تراشی در برابر انتخابات اسرائیل (در ماه سپتامبر)جلوگیری کند.
این رسانه افزود پس از ترور ابوالعطا، جنبش جهاد اسلامی توانست اسرائیل را به مدت سه روز مختل کند. یدیعوت آحرونوت این سئوال را پرسیده است که باید انتظار چه چیزی را می داشتیم در صورتی که جنگ مشترکی با حماس در غزه و حزب الله و ایران رخ می داد؟
در چنین حالتی، قادر به شمارش موشک هایی که به سمت شهرهای ما شلیک شود، نخواهیم بود، ما در معرض حمله ای با 10 هزار موشک با کلاهک جنگی قرار خواهیم داشت که می توان دهها برابر بیشتر از موشک هایی که شلیک شد، در کنار دقت بالای آن باشد.
یدیعوت آحرونوت با اشاره به افزایش توانمندی گروههای مخالف رژیم صهیونیستی در نزدیکی مرزهای فلسطین اشغالی خاطر نشان کرد اسرائیل فاقد سلاح دفاعی است که ممکن بود آن را در اختیار داشته باشد.
این روزنامه افزود تمام این مسائل موضوع تحقیق رسمی در روزی از روزها نخواهد بود، بلکه لازم است درباره تصمیماتی که دولت اتخاذ کرده، تحقیق شود، تصمیماتی که سبب شد تا چنین خطری امنیت اسرائیلی ها را تهدید کند، تحقیق به تمام سخنرانی هایی که بیان شد و شکست ها در دستیابی به راه حل هایی برای چالش های امنیتی رسیدگی خواهد کرد.
این رسانه ادامه داد با وجودی که گروههای مسلح نتوانستند ارتش اسرائیل را شکست بدهند، ولی آنها باید احساس خوشبختی فراوان کنند، چراکه توانستند زندگی روزانه در اسرائیل را متوقف و مختلف کنند.
یدیعوت آحرونوت با بیان اینکه اسرائیل همچنان فاقد دولت جدید است، افزود این از دوراندیشی است که بنی گانتس پیش از امضای تشکیل دولت وحدت با نتانیاهو این نکته را به یاد آورد که وی به سخنانش پایبند نیست و باید در ادعاهایش مبنی بر اینکه وی کناره گیری خواهد کرد و به توافقنامه چرخشی بودن نخست وزیری پایبند خواهد بود، شک و تردید داشت.
انتهای پیام/
نظر شما