تحولات لبنان و فلسطین

تولیت آستان قدس رضوی گفت: تجلیل از شهید آیت الله مدرس تجلیل از فضیلت‌ها و الگو قرار دادن صاحبان این فضلیت‌ها برای جامعه است.

تجلیل از «مدرس»  تجلیل از فضیلت‌ها  است/شهید مدرس در مجلس وام‌دار  گروه، جناح و جریانی نبود

به گزارش قدس آنلاین، حجت‌الاسلام والمسلیمن احمد مروی در آیین بزرگداشت هشتاد و دومین سالگرد شهادت آیت‌الله مدرس که صبح امروز در شهرستان کاشمر برگزار شد، گفت: از اینکه در اولین سفر رسمی­ به  شهرستان های استان خراسان رضوی ، به شهر کاشمر و زیارت مزار آیت الله مدرس مشرف شدم، بسیار خرسند هستم.

وی با بیان اینکه اساتید برجسته دوران طلبگی شهید مدرس نشان از جایگاه علمی شاخص این عالم ربانی دارد، افزود: آن‌هایی که آیت الله مدرس را به خواف و بعد کاشمر تبعید کردند، هیچ گاه تصور نمی‌کردند روزی نام مدرس به نیکی در تاریخ کشور ما بدرخشد و نام آن‌هایی که آن روز قدرتی، تمکنی و زوری داشتند از یادها برود و اگر هم در یادها بماند تداعی کننده بدی، زشتی، وابستگی، مزدوری، ظلم و جنایات در ذهن مردم باشد.

وی ابراز کرد: تجلیل از این مرد بزرگ، تجلیل از یک شخص، یک عالم و روحانی عادی نیست، تجلیل از مدرس و مدرس‌ها تجلیل از فضیلت‌ها، آرمان‌ها، خوبی‌ها و ارزش‌ها و ارائه آن‌ها به جامعه و الگو قرار دادن صاحبان این فضلیت‌ها برای جامعه است.

تولیت آستان قدس رضوی گفت: تکریم و تجلیل آیت الله مدرس در واقع بیان یک فضلیت، حقیقت و ارائه الگوی یک انسان با فضلیت، با تقوا، شجاع، نترس و مسلمان واقعی به انسان‌ها و تعظیم شعائر الهی است.

وی اظهار کرد: از اظهار نظرات، علاقه، توجه‌، تعظیم و تجلیل حضرت امام خمینی(ره) نسبت به مرحوم مدرس درمی‌یابیم، مرحوم مدرس برای امام(ره) یک الگو و اسوه بود و امام از شهید مدرس درسهای زیادی آموخت و به یک معنا امام(ره) تربیت شده مکتب مدرس بود.

حجت‌الاسلام مروی عنوان کرد: امام خمینی(ره) در خصوص آیت الله مدرس و مجلس می‌فرمایند: «سعی کنید همچون مدرس را انتخاب کنید گرچه مثل مدرس به این زودیها پیدا نمی‌شود، اما شاید آحادی مثل مدرس باشند». ساده‌زیستی از ویژگی‌ها و خصوصیت‌های شاخص شهید مدرس بود، چه آن زمانی که طلبه‌ای ساده‌ در نجف بود و چه آن روزی که نماینده مجلس شد، زندگی او تفاوتی نکرد.

وی با برشمردن شماری دیگر از ویژگی‌های شخصیتی شهید مدرس افزود: همین ساده‌زیستی شهید مدرس باعث آزادگی او شده بود. شهید مدرس آزاده سخن می‌گفت و گفتار و کردار او تنها برای خدا بود. شهید مدرس وام‌دار و محتاج کسی نبودند، از کسی توقع نداشت، خود را در بند مادیات، احترامات و عناوین نکرده بود و از همه تعلقات مادی دنیوی و شخصی خود را رها و آزاد کرده بود.

تولیت آستان قدس رضوی اضافه کرد: شهید مدرس آزاده بود و بر همین اساس می‌گفت: «چیزی ندارم و چیزی نمی‌خواهم» از این رو حریت و مناعت طبع داشت. شهید مدرس در مجلس وام‌دار هیچ گروه، جناح و جریانی نبود، پس آزاده سخن می‌گفت. انسانی که وام‌دار گروه و جریانی باشد، اسیر است. شهید مدرس وام‌دار کسی نبود برای همین می‌توانست با شجاعت حق را بر زبان جاری کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مروی با تاکید بر اینکه نماینده مردم و عصاره ملت برای منافع شخصی خود از کسی درخواست نمی­کند، ادامه داد: شهید مدرس شجاع بود، چون وام‌دار کسی نبود، چون خود را به کسی محتاج نمی‌دانست و از میان همه خلق تنها خود را محتاج خدا می‌دانست و فقط از خدا می‌ترسید، کسی که تنها از خدا بترسد، از غیر از خدا نخواهد ترسید. امام خمینی(رضوان الله تعالی علیه) این‌ گونه بود. شجاعت امام بود که چنین انقلابی را رقم زد، همین شجاعت را امروز در رهبر معظم انقلاب آن خلف صالح و به حق امام(ره) می‌بینیم.

تولیت آستان قدس رضوی همچنین بیان کرد: خصوصیت دیگر مرحوم مدرس عالم به زمان بودن است، مدرس با همه خصوصیات عبادی که داشت، عالم به زمان بود و درک و فهم درستی از مسائل زمان و نیازهای روز کشور داشت و این موضوع بسیار قابل اهمیت است.

وی عنوان کرد: در آن زمان که مدرسه ساختن را عده‌ای حرام میدانستند، در همان زمان شهید مدرس در مجلس از ساخت مدارس نه تنها در شهرها بلکه در روستاها دفاع می‌کرد.

حجتالاسلام مروی تصریح کرد: شهید مدرس الگوی اخلاق و یک انقلابی به معنوی واقعی کلمه بود، او هیچ نوع وابستگی به هیچ قدرتی نداشت. در بیان حق از هیچ قدرتی نمیترسید، اما در عین حال رعایت اخلاق و ادب در کلام شهید مدرس متجلی بود. مجلس ما باید عصاره اخلاق، ادب، انسانیت و کمال باشد و مردم از مجلس فضایل را بیاموزند.

وی با بیان اینکه مجلس جای دعوا، اتهام، فریاد زدن و اهانت کردن نیست، گفت: مجلس محل صحبت و گفت‌وگو است. اگر طرف مقابل جور دیگری تشخیص می‌دهد، آزادانه، شجاعانه و بدون ترس نظرت را بگو، نباید توهین و اتهام زنی کرد. این در شأن ملت ایران نیست. ملت ایران، ملت اخلاق، فرهنگ و ادب است.

تولیت آستان قدس رضوی تاکید کرد: اگر همه جناح‌ها یکدیگر را به خودفروشی و وطن فروشی و انقلابی نبودن متهم کنند، برای مردم اعتمادی نمی‌ماند. شهید آیت الله مدرس میگوید: «خدا شاهد است یک لفظ توهین‌آمیز به مخالفان نگفتم زیرا اختلاف نظر سیاسی بود.» شهید مدرس مجلس را محل تبادل افکار و جستجوی مصلحت ملت می‌دانست و خود را فقط نماینده مردم می‌دانست.

وی یادآور شد: شهید آیت الله مدرس به مردم احترام می‌گذاشت و مردم را تکریم می‌کرد و آنها را در جریان مسائل مهم کشور قرار می‌داد. روزی که آیت الله مدرس از استقلال کشور و نه شرقی و نه غربی سخن می‌گفت، رجال سیاسی ما وابسته به شوروی و انگلیس بودند و به این وابستگی خود افتخار هم می‌کردند. مدرس زمانی از استقلال و عدم وابستگی سخن می‌گوید که ایران بین شوروی و انگلیس تقسیم شده بود و سیاست‌مداران ما نیز این موضوع را پذیرفته بودند

منبع: آستان نیوز .

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.