تحولات منطقه

تولیت آستان قدس رضوی در دیدار اعضا کارگروه زیارت بر ضرورت استفاده از ظرفیت عظیم زیارت برای تحقق اهداف معرفتی و ملی تاکید کرد.

ضرورت استفاده از ظرفیت عظیم زیارت برای تحقق اهداف معرفتی و ملی
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی در دیدار اعضاء کارگروه ملی زیارت که با حضور رئیس دفتر رئیس جمهوری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استانداران خراسان رضوی، قم و فارس، رئیس بنیاد شهید و همچنین تولیت آستان حضرت شاهچراغ(ع) در تالار ولایت حرم مطهر رضوی برگزار شد، گفت: همکاری آستان قدس با نهادهای دولتی توصیه و یکی از بندهای حکم مقام معظم رهبری به اینجانب است، بنابراین در حد توان و امکان خود را موظف به همکاری می‌دانیم.

وی با اشاره به کرامات حضرت رضا(ع)، اظهار کرد: اگر بخواهید جمعیتی را در جایی جمع کنیم چهقدر باید از ابزارهای مختلف رسانه، فضای مجازی و تبلیغ استفاده کنیم. اما اینجا مردم از جیب خودشان خرج می‌کنند و به زحمت می‌افتند تا زیارت کنند؛ پس حقیقتی اینجا هست که دل‌ها را متوجه خودش کرده است.

وی ادامه داد: سالانه ۳۰ میلیون زائر در مشهد داریم که با اشتیاق و میل خود به زیارت حضرت رضا(ع) می‌آیند، چه کرامت و معجزهای از این بالاتر است؟

حجت الاسلام والمسلمین مروی اضافه کرد: از آنجایی که این حقیقت برای ما عادی شده، کرامت بودن آن را فراموش می‌کنیم. اما کسانی که از فرهنگ ما نیستند و از بیرون به آن نگاه میکنند، برایشان معجزه و کرامت است. لذا حضرت رضا(ع) حضور دارند و حاضر هستند، مهم این است که ما بتوانیم با ایشان ارتباط برقرار کنیم.

وی با اشاره به افزایش نذورات آستان قدس در تابستان سال جاری در قیاس با زمان مشابه سال گذشته، ابراز کرد: در شرایط اقتصادی موجود میزان نذورات ما در تابستان امسال ۳۰ درصد نسبت به زمان مشابه سال گذشته افزایش داشته و زائران حرم مطهر نیز با توجه به تمام مشکلات اقتصادی کم‌تر نشده‌اند. علاقه مردم نشان می‌دهد که امام حاضر و شاهد هستند و آن حضور موجب مجذوب شدن دل‌های مردم شده است.

تولیت آستان قدس رضوی با تأکید بر لزوم استفاده مناسب از ظرفیت حضور میلیونی زائران در حرم مطهر رضوی، عنوان کرد: همانگونه که هجرت امام رضا(ع) از مدینه به ایران یک هجرت تمدن آفرین بود و برکات وجود این امام همام در ایران و جهان تحولات بسیاری ایجاد کرد که تا امروز استمرار دارد؛ ما نیز باید از ظرفیت زیارت حضرت ثامن الحجج(ع) بهترین استفاده را در جهت بالا بردن معرفت دینی جامعه و تحقق تمدن نوین اسلامی و الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت داشته باشیم.

وی ادامه داد: ما می‌توانیم به برکت وجود این مرقد شریف و با بهره از ظرفیت معنوی، پرخیر و برکت و بی‌نظیر وجود مبارک حضرت امام علی بن موسی الرضا(ع) در زمینه‌های مختلفی همچون افزایش گسترش معرفتی دینی، سبک زندگی اسلامی، امنیت، اقتصاد، پیشرفت و غیره اتفاقات فرخنده و نیکی را در کشور رقم بزنیم.

حجت الاسلام والمسلمین مروی در بخش دیگری از سخنان خود به تبیین شرایط اقتصادی آستان قدس رضوی پرداخت و ابراز کرد: اینگونه شایع شده است که آستان قدس سرمایه و ثروت بسیاری دارد، گاهی گفته می‌شود «آستان قدس با پولش می‌تواند نصف دولت یا کشور را اداره کند» و از این قبیل سخن‌ها که عده‌ای خواسته یا ناخواسته به آن می‌پردازند، اما حقیقت آن است که این سخنان به هیچ عنوان صحیح نیست.

وی تصریح کرد: آستان قدس رضوی بواسطه املاک و اراضی که مردم وقف آن کرده‌اند، دارایی زیادی دارد، اما این دارایی‌ها به معنای پول و نقدینگی بالا نیست. بودجه امسال آستان قدس رضوی تقریبا یک پنجم بودجه برخی نهادها است.

تولیت آستان قدس رضوی گفت: بسیاری از املاک آستان قدس هیچ درآمدی برای این مجموعه ندارد، از ۳۰ میلیون زائری که سالانه به مشهد می‌آیند و چرخش مالی عظیمی را در حوزه اقتصاد زیارت رقم می‌زنند هیچ درآمدی نصیب آستان قدس نمی‌شود و ما تنها خدمات دهی به این زائران را برعهده داریم که این موضوع بویژه نگهداری حرم مطهر با هزینه های بالایی روبرو است.

منبع: آستان نیوز

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.