تحولات لبنان و فلسطین

۱۶ آذر ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۲
کد خبر: 681576

بحران دیپلماتیک در اسرائیل در سایه عدم تشکیل دولت

سیدجعفر رضوی کارشناس مسائل فلسلطین اشغالی

نبود دولت دائمی در رژیم صهیونیستی این رژیم را به بن بست دیپلماتیک رسانه است. دولت موقت نتانیاهو از حیث قانونی امکان انتصاب پست‌های سیاسی را ندارد و حالا پست‌های دیپلماتیک یکی پس از دیگری خالی می‌شوند.

بحران دیپلماتیک در اسرائیل در سایه عدم تشکیل دولت

قدس آنلاین؛ از دسامبر ۲۰۱۸ که آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ دولت نتانیاهو از ائتلاف دولت خارج شد و دولت نتانیاهو از هم پاشید، رژیم صهیونیستی فاقد دولت مستقر است و با دولت موقت- که همان دولت نتانیاهو است- این رژیم اداره می‌شود. دو انتخابات ۹ آوریل و ۱۷ سپتامبر به نتیجه نرسید و نتانیاهو و گانتس که پیروز دو انتخابات بودند در ایجاد ائتلاف برای تشکیل دولت ناکام ماندند. حال در ماه پایانی سال ۲۰۱۹ رژیم صهیونیستی قریب یک سال، بدون دولت مستقر اداره می‌شود و پیامدهای نبود دولت در این رژیم، عرصه دیپلماتیک رژیم صهیونیستی را به بحرانی سخت نزدیک می‌کند.

سفارتخانه‌های بدون سفیر در روسیه و مصر

رسانه‌های رژیم صهیونیستی طی هفته‌ای که گذشت در خصوص فعالیت سفارتخانه‌های رژیم صهیونیستی در قاهره و مسکو، ابراز نگرانی کردند. مصر به دلیل نقش مهمی که به عنوان میانجی در درگیری‌های رژیم صهیونیستی با غزه ایفا می‌کند برای این رژیم دارای اهمیت درجه یک در عرصه دیپلماتیک است. روسیه نیز به دلیل نقش محوری در سوریه و به عنوان یک قدرت بزرگ در عرصه جهانی برای صهیونیست‌ها در درجه اول روابط قرار دارد.

در حال حاضر دیویدگوورین، سفیر رژیم صهیونیستی در قاهره با پایان دوره مأموریت سه ساله‌اش به تل‌آویو بازگشته است. وزارت خارجه رژیم صهیونیستی خانم « عامیرة عورون» را به عنوان جانشین «گوورین» انتخاب کرد اما به دلیل مخالفت نتانیاهو با این انتصاب، هنوز اعتبارنامه وی را امضا نکرده، کسی را برای این پست تعیین نکرده است. به همین دلیل سفارت این رژیم در قاهره طی ۶ ماه اخیر با کاردار اداره می‌شود.

همین وضعیت نیز در سفارت این رژیم در مسکو نیز کاملاً جاری است. جری کورِن، سفیر سابق این رژیم در مسکو به دلیل انتصاب در پست مسئول بخش «یورو- آسیا» ی رژیم صهیونیستی در وزارت خارجه این رژیم به تل آویو بازگشته و هنوز کسی به عنوان سفیر جدید به مسکو اعزام نشده است. این در حالی است که بازداشت «نعما یسخار» شهروند رژیم صهیونیستی در مسکو و انتقال «آلکسی بورکوف» هاکر روسی به ایالات متحده، بر روی روابط دو طرف سایه سنگینی انداخته است. وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در آخرین اقدام، «یعقوب لِونه» را به عنوان کاردار به مسکو اعزام کرده را تا زمان اعزام سفیر جدید، سفارت این رژیم را اداره کند.

پست‌های دیپلماتیک خالی و سفارتخانه‌های بدون سفیر

از یک هفته قبل تاکنون سفارت رژیم صهیونیستی در کانادا نیز به دلیل بازنشسته شدن «نمرود بارکان»، بدون سفیر مانده است. در پی بازگشت «لیعور هایت» سرکنسول رژیم صهیونیستی در میامی به تل‌آویو - که به عنوان سخنگوی وزارت خارجه رژیم صهیونیستی منصوب شد- سرکنسولگری رژیم صهیونیستی در میامی نیز بدون مسئول مانده است.

پست‌های دیگری نیز در عرصه دیپلماتیک رژیم صهیونیستی وجود دارند که دوره زمانی‌شان به زودی به سر می‌آیند. نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل، سرکنسول‌ها در نیویورک و هیوستن در ایالت تگزاس آمریکا و سفیران در واشنگتن، پاریس و برزیل دیگر جایگاه‌هایی هستند که به زودی دوره مأموریت مسئولانشان به پایان می‌رسد.

دولت موقتی که نمی‌تواند سفیر تعیین کند

دلیل اصلی بی سفیر ماندن سفارتخانه‌های رژیم صهیونیستی عدم انتصاب سفیران جدید از سوی دولت موقت رژیم صهیونیستی است. در رژیم صهیونیستی دولت موقت نمی‌تواند انتصاب‌های سیاسی مانند سفرا را انجام دهد و در همین راستا سفارتخانه‌های این رژیم بدون سفیر باقی مانده‌اند.

علاوه بر عرصه دیپلماتیک، پست‌های فرمانده کل پلیس و دادستان کل رژیم صهیونیستی نیز در آخرین ماه سال ۲۰۱۹ در حالی دوره مأموریت‌شان به پایان می رسد که هنوز کسی را برای جایگاه شان انتخاب نکرده‌اند و خالی باقی خواهند ماند.

بحرانی برآمده از عدم استقرار سیاسی

رژیم اسرائیل که یک سال است با دولت موقت اداره می‌شود دیگر توان تعیین سفیران خود را ندارد و به مرور این عدم ثبات سیاسی به بحران در عرصه‌های مختلف ختم خواهد شد. به نظر می‌رسد بحرانی که صهیونیست‌ها تلاش دارند آن را پنهان کنند کم کم گلوی آنها را فشار می‌دهد و به خفگی سیاسی نزدیک شده است.

تمام این مشکلات برای صهیونیست‌ها از این حیث نگران کننده است که آنها هیچ امیدی به پایان بحران تشکیل دولت ندارند و در حالی که در آستانه سومین انتخابات مستمر و بدون ثمر هستند امیدی به تشکیل دولت در این انتخابات هم ندارند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.