به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به موافقت کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا برای تحریم ترکیه، گفت فشارهای واشنگتن به آنکارا به دلیل خرید سامانه پدافندی «اس-400» غیر قابل قبول است.
به نوشته خبرگزاری «آناتولی» زاخاراووا در نشست خبری روز پنجشنبه با بیان اینکه فشار به ترکیه برای کنار گذاشتن اس-400 خارج از چارچوب سیستم روابط بینالمللی است، توضیح داد: «از نظر ما اینگونه اظهارات غیرقابل قبول است زیرا مصداق فشار [به یک کشور خارجی] است».
وی ضمن اشاره به تهدید دولت آمریکا به تحریم هر کشوری که سامانههای روسی اس-400 را خریداری کند، تصریح کرد: «این فقط مسئله ترکیه نیست، نمونههایی از فشار مشابه واشنگتن بر تعداد دیگری از دولتها وجود دارد. حتی مسئله فقط اس-400 یا موضوعات مرتبط با روسیه نیست».
این مقام روس ادامه داد: «در سالهای اخیر، واشنگتن از سیاست [اعمال] تحریمها در هر جایی که نیاز به پیشبرد منافع خود را داشته، استفاده کرده است... سیاست فشار در سیستم هماهنگ روابط بینالملل کنونی غیرقابل قبول است».
تحویل اولین سامانه اس-400 به ترکیه در حالی اوایل مرداد ماه تکمیل شد که وزارت خارجه آمریکا پیش از آن تهدید کرده بود که واشنگتن هر کشوری را که از روسیه، سامانه پدافند موشکی اس-۴۰۰ خریداری کند، تحریم خواهد کرد. دولت آمریکا قصد دارد ترکیه را به دلیل خرید سامانههای پدافند موشکی اس-400 از روسیه، تا پایان سال 2020 به صورت کامل از برنامه تولید مشترک «اف-35» کنار بگذارد و حتی تحویل مابقی جنگندههای خریداری شده را نیز تعلیق کرده است.
به نوشته آناتولی، زاخارووا در بخش دیگری از صحبتهایش به موضوع همکاریهای روسیه با ترکیه در حوزه سوریه پرداخته و اظهار داشت آنکارا و مسکو در دو جهت درخصوص شمال سوریه همکاری میکنند: «ممانعت از شروع دوباره خصومتها و توجه به وضعیت انسانی منطقه».
وی همچنین افزود که عقبنشینی شبهنظامیان کُرد از مناطق شمالی سوریه کامل شده، گشتهای مشترک ترکیه و روسیه طبق برنامه پیش رفته، منطقه امن در محدوده عملیات «چشمه صلح» سازماندهی شده و مرکز هماهنگیهای دو کشور برای ممانعت از خصومتها در شمال سوریه به سختی در تلاش است.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه درباره اقدامات این کشور در شمال سوریه نیز توضیح داد: «در موضوع بشردوستانه، متخصصان روس در حال ارائه کمکهای درمانی و پزشکی به غیرنظامیان، توزیع بستههای غذایی، ترمیم منابع آب شُرب و برق هستند».
زاخارووا همچنین از دور جدید مذاکرات آستانه با هدف پایان دادن به بحران سوریه ابراز رضایت کرده و گفت این بستر گفتوگوها کمک کرد پل ارتباطی بین طرفهای درگیر و کشورهای همسایه شامل عراق، لبنان و اردن برقرار شود.
انتهای پیام/
نظر شما