تحولات منطقه

سخنگوی وزارت خارجه روسیه با انتقاد از اجرایی شدن طرح تحریم خط لوله انتقال گاز این کشور به اروپا، گفت واشنگتن به این شکل مانع توسعه اقتصادی کشورها می‌شود.

مسکو: تحریم «نورد استریم» نمونه‌ای از ممانعت آمریکا از توسعه اقتصادی کشورهاست
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

قدس آنلاین؛ «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز (شنبه) به امضای طرح تحریم خط لوله انتقال گاز «نورد استریم ۲» ذیل لایحه بودجه نظامی ۲۰۲۰ آمریکا، واکنش نشان داد.

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک» زاخارووا در صفحه فیسبوک خود نوشت که تحریم این پروژه توسط آمریکا نشان داد که واشنگتن از چه روش‌هایی برای ممانعت از توسعه اقتصاد دیگر کشورها استفاده می‌کند.

بر این اساس، وی توضیح داد: «کشوری با بدهی ملی ۲۲ تریلیون دلاری، کشورهای معتبر را از توسعه بخش‌های اصلی اقتصادشان باز می‌دارد. تفکر حیات آمریکایی نمی‌تواند رقابت جهانی را برتابد».

این مقام روس با بیان اینکه وزارت خزانه‌داری آمریکا به صورت معمول تحریم‌های اقتصادی علیه دیگر کشورها اعمال می‌کند، افزود: «به زودی آنها (آمریکا) درخواست می‌کنند که فوراً نفس کشیدن را متوقف کنیم. عده‌ای نیز از آن تبعیت خواهند کرد».

پیش از این «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین با محکوم کردن تحریم‌های آمریکا بر پروژه ساخت خط لوله انتقال گاز به اروپا، گفت این تحریم‌ها تاثیری بر تکمیل آن نخواهد گذاشت. (جزئیات بیشتر)

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، لایحه بودجه نظامی سال آینده این کشور را که مورد تایید کنگره نیز قرار گرفته بود، در یک مراسم در کاخ سفید امضا و به قانون تبدیل کرد؛ بودجه‌ای که در بخشی از آن به تحریم شرکت‌های مشارکت‌کننده در نورد استریم ۲ اشاره شده است. پیشنهاد تحریم مشارکت‌کنندگان در پروژه نورد استریم ۲ را «تد کروز» سناتور جمهوری‌خواه و «جین شهین» سناتور دموکرات کنگره آمریکا ارائه داده بودند.

در صورت اجرایی شدن این پروژه، میزان ظرفیت انتقال گاز طبیعی روسیه به آلمان به دو برابر ظرفیت کنونی افزایش پیدا خواهد کرد. در قانون بودجه آمریکا، از دولت خواسته شده که ظرف ۶۰ روز شرکت‌هایی مشارکت‌کننده در پروژه نورد استریم ۲ را شناسایی کند و آنها را مورد تحریم آمریکا قرار دهد.

با اجرایی و نهایی شدن نورد استریم ۲، روسیه این امکان را خواهد یافت که با استفاده از دریای بالتیک و دور زدن اوکراین، گاز طبیعی خود را به آلمان برساند. طبق توافق‌های قبلی در خصوص این پروژه، شرکت گاز پروم روسیه نیمی از هزینه‌های احداث نورد استریم ۲ را متقبل شود و نیم دیگر هزینه‌ها توسط پنج شرکت اروپایی (او ام وی اتریش، اونیپر و وینترشال آلمان، رویال داچ شل و انجی فرانسه) پرداخته شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.