تحولات منطقه

مدیر سرمایه‌گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: میزان تولید صنعت پتروشیمی در سال ۹۲ حدود ۵۶ میلیون تن بود که در سال ۹۶ به ۶۴ میلیون تن رسید و تا سال ۱۴۰۰ به ۱۰۰ میلیون تن خواهد رسید که افزایش ۸۰ درصدی ظرفیت پتروشیمی‌ها خواهد بود.

تولید پتروشیمی تا سال ۱۴۰۰ به ۱۰۰ میلیون تن می‌رسد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

قدس آنلاین؛ حسین علی‌مراد مدیر سرمایه‌گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به  نیاز به سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی گفت: جهش دوم در صنعت پتروشیمی تا سال ۱۴۰۰ اتفاق می‌افتد که در این بین ۴۲ طرح پتروشیمی به بهره‌برداری می‌رسد. اکنون ۱۵ طرح به بهره‌برداری رسیده و ۲۷ طرح دیگر قرار است تا سال ۱۴۰۰ تکمیل شود که از این ۲۷ طرح ۶ طرح استراتژیک هستند.

وی در ادامه اظهار داشت: در سال ۹۲ میزان تولید صنعت پتروشیمی ما ۵۶ میلیون تن بود که در سال ۹۶ این مقدار به ۶۴ میلیون تن رسید و تا سال ۱۴۰۰ میزان تولیدات پتروشیمی به بیش از ۱۰۰ میلیون تن خواهد رسید که این به معنای افزایش ۸۰ درصدی ظرفیت اسمی پتروشیمی‌ها است.

 مدیر سرمایه‌گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: ارزش تولیدات در صنعت پتروشیمی در سال ۹۲ شانزده میلیارد دلار بود که در سال ۹۶ این رقم به ۱۷ میلیارد دلار رسیده است و تا سال ۱۴۰۰ به رقم ۲۵ میلیارد دلار خواهد رسید.

علی‌مراد افزود: برای جهش دوم م به ۱۷ میلیارد دلار سرمایه نیاز داریم که تاکنون ۱۶ میلیارد آن تامین شده و امیدواریم بتوانیم ۶ میلیارد دلار دیگر را از بازار سرمایه جذب کنیم.

وی خاطرنشان کرد: جهش سوم صنعت پتروشیمی در طول سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۴ پیش‌بینی شده است که در پایان ۱۴۰۴ ظرفیت تولید اسمی صنایع پتروشیمی ما به ۱۳۳ میلیون تن در سال خواهد رسید.

 مدیر سرمایه‌گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد:‌ برای تامین مالی صنعت پتروشیمی ۲۳ میلیارد دلار سرمایه لازم است که ۸ میلیارد آن تامین شده و ۱۵ میلیارد دلار آن باقی مانده است که امیدواریم بتوانیم آن ۶ میلیارد دلار جهش دوم و ۱۵ میلیارد سرمایه مورد نیاز در جهش سوم را از طریق بازار سرمایه تامین کنیم که مجموعا رقمی در حدود ۲۱ میلیارد دلار است.

علی‌مراد افزود: تا کنون بر روی ظرفیت صندوق‌های سرمایه گذاری فکری نشده است تا از این طریق بتوانیم جذب سرمایه کنیم. برای مثال صندوق‌های پروژه که در بازار بورس قابلیت تامین مالی پروژه‌های تامین مالی پتروشیمی را دارد، مورد غفلت واقع شده است و من فکر می‌کنم پتانسیل بازار سرمایه برای تامین مالی پتروشیمی بسیار بالاست و قطعا در ادامه همکاری‌ها بین وزارت نفت و سازمان بورس و اوراق بهادار برای تامین مالی این پروژه‌ها افزایش خواهد یافت.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.