تحولات منطقه

رئیس جمعیت هلال‌احمر کلات گفت: کلات جمعیت ۴۰ هزار نفری دارد و حدود ۱۰ هزار خانوار در این شهرستان زندگی می‌کنند اما انبار امدادی جمعیت هلال‌احمر کلات در مواقع بحرانی فقط جوابگوی ۱۰۰ خانوار است.

انبار امدادی هلال‌احمر کلات فقط جوابگوی ۱۰۰ خانوار است
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، مهدی رفیعی اظهار کرد: هر حادثه را یک فرصت می‌دانیم که باید از آن درس بگیریم، و یکی از درس آموخته‌های این حوادث پیشگیری و آمادگی است، در همین راستا اجرای برنامه عملیاتی سیلاب در شهرستان آغاز شده و تمامی دستگاه‌های بحران مدار نیز تلاش می‌کنند بتوانند در حوادث و سیلاب پاسخگویی سریع و به موقع را داشته باشند.

وی ادامه داد: جمعیت هلال‌احمر کلات نیز تلاش می‌کند تا بهتر از گذشته در عملیات سیلاب موفق باشد، باتوجه به اینکه در سیلاب‌های گذشته نقاط قوت و ضعفی بوده تلاش می‌کنیم بتوانیم با استفاده از پتانسیل‌های موجود شهرستان و منابع انسانی در حوادث آمادگی بیشتری را نسبت به گذشته داشته باشیم.

رفیعی بیان کرد: افرادی در طبیعت وارد می‌شوند و بخش‌هایی را از بین می‌برند و حوزه‌های آبریز در معرض آسیب انسان‌ها قرار گرفته‌اند؛ این اقدامات باعث شده شهرستان کلات مستعد سیلاب باشد، ضمن اینکه باید برای پیشگیری پروژه‌های تحقیقاتی آبخیزداری تهیه کرد تا خسارت‌های سیلاب به حداقل برسد.

وی گفت: به طور میانگین هر ساله یک یا دو سیلاب با شدت تخریب بیشتر در شهرستان داریم، اما برخی دستگاه‌ها آمادگی کامل را برای رویارویی با سیلاب ندارند.

رئیس جمعیت هلال‌احمر کلات مطرح کرد: کلات شهرستان محرومی است برخی دستگاه‌ها هنوز امکانات لجستیکی کامل را ندارند و از سویی برخی زیرساخت‌ها تکمیل نشده که می‌طلبد مسئولان استان به این شهرستان به خصوص دستگاه‌های بحران مدار توجه بیشتری داشته باشند.

رفیعی افزود: کلات و برخی روستاها در معرض سیلاب قرار دارند در مجموع می‌توان گفت که بیش از ۳۰ درصد شهرستان کلات در معرض سیلاب است.

وی بیان کرد: از زمانی که هلال‌احمر کلات تاسیس شده تلاش بر برگزاری کلاس‌های آموزشی آمادگی در برابر مخاطرات در شهر و روستا بوده است، طی دو سال اخیر بالغ بر یک هزار نفر از شهروندان و دانش‌آموزان آموزش‌های لازم را فرا گرفته‌اند.

رئیس جمعیت هلال‌احمر کلات افزود: به رغم اینکه شعار ما هر خانواده یک امدادگر است اما برای رسیدن به این شعار زمان بسیاری را نیاز داریم، ضمن اینکه بافت جغرافیایی شهرستان کلات خاص بوده و اکثرا هم دامدار و کشاورز هستند و این خود مشکلاتی را به وجود آورده و سطح دسترسی به مردم کمتر است.

وی عنوان کرد: پیش‌بینی می‌شود بتوانیم به ۵ یا ۶ درصد مردم آموزش‌های لازم را فرا دهیم، ضمن اینکه کلاس‌های آموزشی لازم برای تمامی دهیاران و ده مدرسه برگزار شده است.

رفیعی ادامه داد: با توجه به سیل خیز بودن شهرستان کلات در داشتن امکانات لازم با کمبودهایی مواجه هستیم البته استان در زمان بحران‌ها کمک‌هایی را داشته است ولی در مجموع در تجهیزات لجستیکی کمبودهایی را داریم و نیازمند نگاه ویژه‌تری هستیم.

وی اظهار کرد: اکنون با کمبود نیروی متخصص در زمان حوادث کوهستان مواجه هستیم، حدود ۲۰۰ نفر نیروی افتخاری داریم که براساس آموزش‌هایی که دیده‌اند در مواقع بحران فراخوان می‌شوند. اگرچه در حال حاضر یک پایگاه امداد و نجات بین شهری در ۱۰ کیلومتری شهر کلات داریم اما وجود یک پایگاه دیگر امداد و نجات بین شهری و پایگاه امداد و نجات کوهستان در شهرستان ضروری است.

رفیعی در ادامه از وجود یک انبار امدادی در شهرستان که تنها جوابگوی ۱۰۰ خانوار است خبر داد و گفت: یک انبار جدید دیگر با مساحت ۶۰ متر مربع نیز در حال احداث است که امیدواریم با به نتیجه رسیدن این مکان بتوانیم یک درصد از جمعیت شهرستان را در مواقع بحرانی پوشش دهیم.

وی بیان کرد: اعتبار ساخت انبار امدادی از مصوبات سیل سال ۹۶ بوده اما تاکنون اجرا نشده ولی امسال بخشی از اعتبار به شهرستان آمده که امیدواریم اقدامات اولیه را بتوانیم انجام دهیم.

رئیس جمعیت هلال‌احمر کلات گفت: متاسفانه در هیچ کدام از روستاها اتاق بحران نداریم اما تلاش می‌شود با راه‌اندازی خانه‌های هلال بتوانیم اتاق آماده عملیات روستایی را فعال کنیم، متاسفانه با کمبود اعتبارات مواجه هستیم. با توجه به اینکه شهرستان به خصوص روستاها بافت فرسوده دارند در زیرساخت منازل دچار آسیب‌دیدگی بسیار جدی هستیم و در بارندگی امسال در برخی روستاها ۳۰ تا ۴۰ منازل مسکونی تخریب شدند.

رفیعی بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود بافت مسکونی هر روستای شهرستان کلات بین ۲۰ تا ۲۵ درصدشان در برابر سیل و زلزله آسیب‌پذیر باشند.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.