تحولات منطقه

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از امروز امکان نمونه‌گیری کروناویروس در مشهد فراهم می‌شود.

امکان نمونه‌گیری کرونا در مشهد/ وجود ۱۴ مورد مشکوک در خراسان رضوی
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، شاپور بدیعی اول، شب گذشته با حضور در برنامه زنده تلویزیونی اشاره که از شبکه سیمای خراسان رضوی پخش شد، در خصوص وجود مبتلا به ویروس کرونا در حوزه استحفاظی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: تاکنون هیچ مورد مثبت وجود نداشته است، همچنین تاکنون هفت مورد مشکوک به کرونا در مشهد و حدود ۱۳ الی ۱۴ مورد در سطح استان در بیمارستان‌های مختلف بستری هستند و نمونه‌های آنان گرفته و به تهران ارسال شده و تاکنون گزارشی مبنی بر مثبت بودن نمونه‌ها اعلام نشده است. انشاالله از پنجم اسفندماه امکان نمونه‌گیری در مشهد نیز فراهم می‌شود.

مهمترین رکن برای مقابله با کرونا شست‌وشوی دست است

وی در خصوص میزان اثرگذاری ماسک افزود: آخرین دستورالعمل‌های سازمان جهانی بهداشت بر رکن‌های اساسی دیگری به غیر از ماسک اشاره می‌کند. مهمترین رکن برای مقابله با این ویروس این است که با شست‌وشوی دست‌ها سطح تماس با مخاط بدن را کاهش دهیم، زیرا تماس دست با نقاط آلوده می‌تواند ویروس را از طریق مخاط چشم، بینی و دهان وارد بدن کند؛ بنابراین مهمترین راهی که در دنیا شناخته شده و مانع سرایت بیماری می‌شود، شست‌وشوی دست‌هاست.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رابطه با چگونگی شست‌وشوی دست‌ها بیان کرد: براساس منابع علمی بهترین راه شست‌وشوی دست‌ها از طریق آب و مواد شوینده لغزنده است؛ زیرا این مواد سطوح را کاملا پاک می‌کند. راه دوم کاهش میزان تماس و کاهش حضور در مجامعی است که جمعیت در آن زیاد است.

استفاده از ماسک برای پیشگیری ثابت نشده است

بدیعی در پاسخ به این سوال که آیا واقعا ماسک در پیشگیری از کرونا تاثیرگذار است یا خیر، خاطرنشان کرد: این موضوع که مردم برای پیشگری عدم ابتلا به ویروس، ماسک بزنند، ثابت نشده؛ زیرا دستورالعمل‌های علمی بر این موضوع تاکید دارند که تنها پرسنلی که به صورت مستقیم با بیماران در تماس هستند، برحسب نوع ارتباط خود می‌توانند از ماسک‌های ویژه‌ای استفاده کنند.

وی اضافه کرد:  نکته بعدی این است که طول مدت استفاده از ماسک‌های معمولی دو ساعت است و اگر بیشتر مورد استفاده قرار بگیرد، به دلیل رطوبت مخاط بینی، ممکن است زمنیه را برای تکثیر و کلونی‌شدن ویروس فراهم می‌کند. همچنین رکن مهم در پیشگری از ابتلا به ویروس کرونا شست‌وشو مداوم دست و پرهیز از دست دادن است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به این سوال که آیا می‌توان با چشم اثرات بیماری را مشاهده کرد یا خیر، تصریح کرد: بحث بررسی علائم رفتار مسافران در فرودگاهمشهد ۵۰ روز است که آغاز شده است، در سیستم علوم پزشکی مشهد در ابتدا باید بحث آموزش را انجام دهیم؛ به همین دلیل دوربین‌های لیزری در فرودگاه نصب شده که براساس آن افرادی که تب دارند را مشخص می‌کند.

بدیعی عنوان کرد: ویروس‌ها همیشه دارای دوره کلون هستند و ممکن است بیمار علائمی نداشته باشد، به همین دلیل معتقد هستیم که اولین رکن پیشگیری، آموزش است و سطح آگاهی مردم باید افزایش پیدا کند. این جای خوشحالی دارد که دو الی سه مورد از افراد مشکوک خود به بیمارستان مراجعه کرده‌اند.

وی در خصوص بیماران مشکوک به ویروس کرونا ادامه داد: زمانی که فردی مشکوک تلقی می‌شود، در واقع طیفی از ویروس‌ها را در برمی‌گیرد که شایع‌ترین آن‌ها آنفلوآنزا است زیرا در فصل آنفلوآنزا نیز قرار گرفته‌ایم؛ بنابراین در مواجهه با افراد مشکوک تص بدترین حالت را در نظر می‌گیریم.

نیازی به توزیع کلی ماسک برای مردم نیست

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص چگونگی توزیع ماسک رایگان اظهار کرد: در محدوده‌ای که نیاز است و ضرورت دارد باید ماسک را توزیع کنیم زیرا شرایط استفاده از ماسک اهمیت زیادی دارد. خوشبختانه از طریق معاونت غذا و دارو ماسک تهیه شده و در اورژانس‌هایی که با موارد مشکوک در تماس هستند، توزیع شده  و یکی از کارهای ما که در کل کشور بی‌نظیر است و معاون درمان وزیر نیز از آن رضایت داشتند، تقسیم ماسک در سطوح مختلف است. در حال حاضر توزیع کلی برای مردم وجود ندارد زیرا نیازی به این کار نیست.

بدیعی در خصوص میزان آمادگی استان برای مواجهه با این بیماری گفت: ما ۵۰ روز است که در حال برنامه‌ریزی هستیم زیرا وزارت بهداشت به ما اعلام کرده‌اند که به دلیل موقعیت خاص مشهد توجه بیشتری داشته باشیم. رابطین سلامت بهداشت در مناطق حاشیه شهر خانه به خانه مسائل بهداشتی را آموزش داده‌اند.

اختصاص ۴۰۰ تخت بیمارستانی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای شرایط بحرانی

وی اضافه کرد: مقرر شده است که بیماران مشکوک به بیمارستان‌های مشخصی انتقال داده شوند و در حال حاضر ۴۰۰ تخت آماده شده و به تمام بیمارستان‌های تحت پوشش علوم پزشکی اعلام کرده‌ایم که ۱۰ درصد تخت‌های خود را برای استفاده در شرایط بحرانی آماده کنند. بیمارستانی برای این موضوع در نظر گرفته شده  که از گفتن نام این بیمارستان معذور هستیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در حال حاضر فصل شیوع آنفلوآنزآ است و نمی‌توانیم هر سرماخوردگی و آنفلوآنزا را کرونا بنامیم. معمولا بیشتر شک ما بر این است که علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا همراه با تنگی نفس شدید باشد همچنین بیمارانی که سابقه تنگی نفس و آسم داشتند باید توجه بیشتری به آنان شود و نباید آن را با کرونا اشتباه گرفت.

ترس و وحشت باعث ضعف سیستم ایمنی می‌شود

ودیعی بیان کرد: در برخورد با بیماران مشکوک به کرونا سه برخورد وجود دارد؛ برخورد اول غفلت و بی‌توجهی است. برخورد دوم ترس است. فراموش نکنید که در بیماری‌های ویروسی سیستم ایمنی بدن به آرامش نیاز دارد و هرچه ترس و وحشت در جامعه گسترش پیدا کند، سیستم ایمنی بدن ضعیف شده و بروز ویروس‌های دیگر نیز فراهم می‌شود بنابراین باید حد وسط رعایت شود.

وی در خصوص نحوه برورد با خانواده افراد مبتلا به کرونا خاطرنشان کرد: تمام افراد خانواده بیمار مورد معاینه قرار خواهند گرفت و تذکرات و آموزش‌های لازم به آنان ارائه می‌شود؛ زیرا در بیماری‌های ویروسی ممکن است ویروس وارد بدن شود اما هیچ علائمی نداشته باشد؛ بنابراین تمامی موارد ثبت می‌شود تا پیگری‌های لازم از طریق مرکز بهداشت صورت بگیرد ضمن اینکه افرادی که تلفنی تماس می‌گیرند و مشکوک به بیماری هستند، شماره و آدرس‌شان را ثبت می‌کنیم و توسط مرکز بهداشت پیگیری‌های لازم صورت می‌گیرد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به این سوال که اگر شما ۵۰ روز برای مقابله با بیماری برنامه‌ریزی داشته‌اید، چگونه نتوانستید ماسک را کنترل کنید، بیان کرد: وزارت بهداشت و علوم پزشکی مصرف‌کننده ماسک هستند نه تولیدکننده آن و مقرر شده  که بخش اعظمی از ماسک‌های تولیدی در اختیار وزارت بهداشت قرار بگیرد تا در جای مناسب توزیع و استفاده شود. ما باید مصرف صحیح و علمی ماسک را به مردم آموزش دهیم تا در جای مناسب از آن استفاده کنند که در صورت آموزش، مشکل کمبود ماسک برطرف خواهد شد.

ماسک‌های دست‌ساز زمینه تکثیر ویروس را فراهم می‌کند

ودیعی در پاسخ به این سوال که آیا می‌توان پارچه نانو را خریداری و خودمان ماسک درست کنیم یا خیر، خاطرنشان کرد: واقعیت این است که ماسک‌ها باید استاندارهای لازم را داشته باشند و این ماسک‌های معمولی که تنها دو ساعت باید مورد استفاده قرار بگیرد، استاندارهای خود را طی کرده است، اما یک پارچه معمولی ممکن است زمینه را برای تکثیر بیشتر ویروس فراهم کند.

درمان‌های مطرح شده در فضای مجازی مداخله در امر درمان است

وی در واکنش به پیام‌های شبکه‌های مجازی مبنی بر پیداکردن پادزهر این بیماری به روش‌های سنتی گفت: در این شرایط ما باید بیشتر به مردم آگاهی بدهیم. در طب سنتی مجرای علمی، دانشگاه و لابراتور علمی وجود دارد که باید آن‌ها این ادعاها را مطرح کنند و این موارد مطرح در شبکه‌های مجازی جزو مداخله در امر درمان و حق الناس چیز دیگری در پی ندارد.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.