اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه میوه و ترهبار/
مهمترین موضوع در ثبات قیمت، تعادل در عرضه و تقاضاست. تعادل در عرضه و تقاضا در تمام بازارها در کنار مؤلفه مهم دیگری چون توزیع مناسب و مستمر میتواند در کاهش و ثبات قیمتها بسیار تأثیرگذار باشد. بازار میوه و ترهبار همچون سایر بازارها به دلیل افزایش تقاضای مرکباتی که علاوه بر خواص ویتامینی خود نیاز ضروری سلامت بدن به شمار میروند، این روزها متأثر از بیماری کرونا با شدت تقاضای بسیاری مواجه شده است.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا و توصیه پزشکان بر مصرف بیشتر میوههایی با پایه ویتامین c منجر به افزایش تقاضای مردم شده است. پرتقال، لیموشیرین و لیموترش از جمله مرکباتی به شمار میروند که خوردن مداوم آنها به زعم پزشکان در کاهش ابتلا یا جلوگیری از آثار تخریبی بیماری کرونا مؤثر است. از این جهت افزایش تقاضا منجر به خرید بالا و افزایش قیمت شده به نحوی که قیمت لیموشیرین که تا پیش از این بین 5 تا 7 هزار تومان بود، این روزها بین 9 تا 10 هزار تومان به فروش میرسد. لیموترش که در بازار بین 15 تا 20 هزار تومان به فروش میرسید در تب و تاب شایعات کرونایی و احساس نیاز مردم به خرید لیموترش، قیمت این محصول را به 30 تا 40 هزار تومان رسانده است. کاهش قیمت لیموترش و لیموشیرین وابسته به کاهش تقاضاست در غیر این صورت به دلیل عدم واردات این محصولات باغی و اینکه لیموترش و لیموشیرین تولید داخل به شمار میروند، ثابت ماندن قیمت تمام شده بالا قابل پیشبینی است.
زنجبیل به عنوان یکی از موادغذایی مقوی که این روزها به مردم توصیه میشود، افزایش قیمت چشمگیری داشته است. افزایش قیمت زنجبیل تا 90هزار تومان نیز ناشی از تقاضای زیاد مردم است. تنظیم بازار و توزیع مناسب محصولات اشاره شده در تمام میادین میوه و ترهبار گام مؤثری در کاهش یا ثبات نرخ است، ضمن اینکه نظارت به خودی خود فرایند کافی برای کاهش قیمت نیست، چرا که دولت ابزار لازم و کافی برای افزایش نظارت ندارد. از این رو انتظار میرود دولت با یکسانسازی نرخها در بازارهای اصلی و میادین میوه و ترهبار موجب کاهش قیمت شود. توصیه میشود خانوادهها بیش از حد خرید نکنند، چرا که میوه ماندگاری بالایی ندارد و محصولی مانند زنجبیل در هر وعده به میزان بسیار کمی مصرف میشود، بنابراین خرید بیش از حد لازم به غیر از افزایش تقاضا و گران ماندن محصولات، هیچ دستاوردی ندارد.
نظر شما