تحولات لبنان و فلسطین

۱۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۸
کد خبر: 695298

شرکت های دانش بنیان و جوانان محقق ایرانی این روزها در خط اول مقابله با ویروس کرونا برای حفظ سلامت مردم تلاش می کنند.

دانش بنیان‌ها برای شکست کرونا بسیج شدند

قدس آنلاین؛ «کرونا» این روزها تیتر نخست اخبار رسانه های کشورهای جهان شده است، ریز مهمان ناخوانده ای که مردم جهان را این روزها به خود درگیر کرده، کروناویروس‌ها خانواده بزرگی از ویروس‌ها ست که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری‌های شدیدتری همچون سارس، مرس و کووید ۱۹ را شامل می‌شود که این ویروس در کشور چین شایع شد و این روزها مردم بسیاری از استان ها در کشور ما را هم درگیر کرده است.

اما به محض ورود کرونا ویروس به کشورمان و بیماری و حتی مرگ هموطنان، هر قشری از مردم ایران سعی کردند به نحوی که در توان دارند با این ویروس مقابله کنند.

محققان و دانشمندان کشورمان که همواره در خط مقدم جهادها هستند نیز از آنچه در توان داشتند دریغ نکرده و برای مقابله با ویروس کرونا داشته هایشان را رو کردند.

شرکت های دانش بنیان حوزه زیست فناوری و نانوفناوری که در سال های اخیر از موفقیت هایشان کم نشنیده ایم، به سرعت دست به کار شده و در فعالیت ۲۴ ساعته تحقیقات و حتی تولیداتی را ارائه دادند که بد نیست چگونگی انجام این فعالیت ها را از زبان مسوولان حوزه علمی و فناوری کشورمان بشنویم.

* بسیج دانش بنیان ها برای شکست کرونا

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری که می توان وی را متولی اصلی حوزه علم و فناوری کشور دانست، از فعالیت چند شرکت دانش‌بنیان ایرانی در زمینه ساخت کیت تست کرونا دخبر داده و گفته: همچنین در حال حاضر تعدادی از شرکت های دانش بنیان داخلی در حال تولید ماسک های نانویی هستند.

همچنین مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز با اشاره به شروع تحقیقات محققان ایرانی درباره کرونا ویروس گفته است: متخصصان خبره‌ای را برای تولید داروی مقابله با ویروس کرونا گرد هم آورده ایم که این متخصصان از دانشمندان خبره ایران و حتی جهان به شمار می روند.

وی اعلام کرده: طبق توافقی که با آزمایشگاه مرجع وابسته  به سازمان غذا و دارو انجام دادیم فراخوان حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان مبنی بر توان ساخت کیت‌های تشخیصی سریع و کیت‌های تشخیصی قطعی را به آن ها اعلام کرده ایم.

سعید سرکار دبیر ستاد توسعه فناوری نانو نیز از تولید ۱۵ میلیون ماسک نانویی خبر داده و گفته: ماسک‌های نانویی (N۹۴) و (N۹۹)  با قدرت فیلتراسیون و نقش‌پذیری بالا داریم که این محصول قابلیت این را دارد که ۹۹ درصد فیلتراسیون داشته باشد و تنفس‌پذیری را راحت کند و سعی می‌کنیم با هماهنگی که بین مجموعه‌هایی که ماشین‌آلات را در اختیار دارند بتوانیم تولید مدیای ماسک نانو را به روزانه ۲۰۰ هزار و هفته آینده به ۳۰۰ هزار ماسک برسانیم.

اسماعیل قادری فر رئیس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز گفته است: همکاری و تعامل بسیار نزدیکی بین معاونت علمی و وزارت بهداشت صورت گرفته که کیت‌هایی که برخی از دوستان طرح‌های اولیه پیشنهادی خود را داده‌اند سریعا در ستاد زیست فناوری مورد بررسی قرار گرفته و مراحل تولید انبوه کیت‌ها آغاز شود.

قادری‌فر همچنین از تولید ۳ برابری ماسک نانویی N۹۵ و N۹۹ از سوی شرکت دانش بنیان ایرانی با حمایت معاونت علمی خبر داده است.

* فعالیت شبانه روزی محققان و حمایت مسوولان

در این میان مسوولان نیز پشت محققان کشور را خالی نکرده و از فعالیت شبانه روزی آن ها حمایت می کنند.

قادری فر درباره حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از شرکت های دانش بنیان این حوزه گفته است: معاونت علمی سعی کرده نوآوری‌ها و فناوری‌هایی که توسط دانشمندان ایرانی و شرکت‌های استارتاپی پیشنهاد می‌شود مورد بررسی قرار دهد تا بتوانیم در حوزه توسعه فناوری‌های مرتبط با ویروس کرونا به صورت جدی وارد شویم.

ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همزمان با انتشار فراخوان «با کمک زیست‌بوم فناوری و نوآوری #کرونا_را_شکست_می‌دهیم» از همه دانش‌بنیان‌های توانمند در حوزه مبارزه با ویروس کرونا دعوت کرد تا از توانمندی‌های خود در تولید کیت‌های تشخیصی بهره ببرند و به این حوزه ورود کنند

پرویز کرمی مشاور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز درباره حمایت های این نهاد از شرکت های دانش بنیان فعال در زمینه مقابله با کرونا ویروس گفت: با انتشار یک فراخوان، حمایت خود را از برترین تولیدات، محصولات و خدمات مرتبط به روش‌های گوناگون اعلام کرده ایم.

وی عنوان کرده: در این راستا شرکت های صنایع خلاق و تولید محتوا با ارائه مطالب و محتوای ارزشمند می توانند ضمن آگاهی بخشی و آموزش مناسب در بین مردم، علاوه بر حفظ روحیه مقاومت و شکیبایی، از اثرات مخرب شایعات و اخبار جعلی نیز بکاهند.

مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم گفته: شرکت‌هایی که بتوانند در اسرع وقت با کیفیت بالا و قیمت‌ پایین‌تر با تایید سازمان غذا و دارو  به معاونت علمی کیت‌ ارائه دهند، مورد حمایت قرار می‌گیرند.

رضا ملک‌زاده،معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت و عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی نیز از حمایت های صندوق نوآوری خبر داده و گفته: صندوق به همه شرکت‌های دانش بنیان که به دلیل اپیدمی ‌کرونا دچار مشکل شده‌اند کمک می کند.

به گزارش فارس، محققان و فناوران کشورمان برای شکست کرونا ویروس تا ریشه کنی آن
پا به پای مسوولان، پزشکان و پرستاران و دیگر اقشار جامعه فعالیت می کنند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.