تحولات منطقه

مرجع تقلید شیعیان در پیامی همگان را به رعایت اصول بهداشتی توصیه کرد و هم‌چنین اجازه برداشت یک سوم سهم امام (ع) برای درمان بیماران صادر کرد.

صدور اجازه برداشت یک سوم سهم امام(ع) برای درمان بیماران توسط آیات عظام مکارم و شبیری زنجانی/انجام تمامی آداب شرعی دفن برای فوت‌شدگان بیماری کرونا
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

قدس آنلاین:  آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی در پیامی آورده است:

بسم الله الرحمن الرحیم

بلاها و حوادث دردناک طبیعی اسباب و عواملی است برای بیداری و آگاهی انسان ها. بلای اخیر، بیماری واگیرداری است که جامعه ما را به خود مشغول و کام ملت عزیز ایران را تلخ ساخته است. اینجانب ضمن طلب عافیت و شفای بیماران و نیز تسلیت به خانواده های مصیبت دیده و داغدار، صبر و اجر بازماندگان و غفران الهی درگذشتگان را از درگاه خداوند منان خواستارم. ان شاءالله به حول و قوۀ الهی و با همکاری و بسیج عموم مردم آگاه و فهیم، جامعۀ پزشکی، مراکز دولتی و دیگر نهادها شاهد غلبه بر این ویروس باشیم.

در اینجا ذکر اموری لازم است:
نخست این که حفظ نفس از دیدگاه اسلام واجب است و همگان موظف اند ضمن رعایت اصول سلامت و بهداشت از وجود خویش مراقبت کنند، ازاین رو اگر متولیان و کادر پزشکی کشور که اهل خبره هستند اموری را دراین جهت لازم بدانند باید به آنان اعتماد نموده، آن دستورات را رعایت کرد.

دوم: شناسایی بیماران و مداوای به موقع، کنترل شیوع و راهکارهای مناسب در ریشه کن کردن این ویروس، اهتمام و تلاش مضاعف وزارت بهداشت، جامعۀ پزشکی و نهادهای مرتبط را می طلبد. اینجانب از تلاش دلسوزانۀ پزشکان، پرستاران و مجموعۀ خدمات درمانی و تمامی آنان که شبانه روز فداکاری می کنند و برای نجات بیماران از هیچگونه خدمتی مضایقه ندارند، تشکر نموده و همواره به آنان دعا می کنم. ان شاءالله در کار خود موفق باشند.

سوم: بر آحاد مردم ایران لازم است که دست به دست هم داده ازهرگونه کوششی در این راه کوتاهی نکنند، زیرا رهایی از این بیماری بدون همکاری و مسئولیت پذیری تمامی افراد جامعه امکانپذیر نخواهد بود. آن گونه که اطلاع یافتیم گروهی از طلاب جوان و بسیجیان در بیمارستان های مربوط به این بیماری حضور یافته و زیر نظر پزشکان و کادر درمانی همکاری می کنند، این کار به راستی مایۀ تقدیر فراوان است. از طرف دیگر به گوش می رسد که متأسفانه کسانی با احتکار و گران فروشی اقلام مورد نیاز، سبب نگرانی مردم شده اند که بر مسئولین لازم است با قاطعیت و جدیت با آنان برخورد نموده و با رفع نگرانی های مردم، آرامش بازار را مدیریت نمایند.

چهارم: لازم است موازین شرعی در انجام غسل، کفن، نماز و دفن مرحومین تا آنجا که امکان دارد، صورت گیرد و تنها در مواردی که ضرورت اقتضا می کند، تغییراتی پیدا کند.

پنجم: خیرین مجاز هستند از یک سوم سهم مبارک امام(ع) برای کمک به نجات بیماران و خانواده های کسانی که عزیزانشان را در اثر این بیماری از دست داده اند، استفاده کنند.
در پایان، توجه به این نکته نیز ضروری است که در کنار تدابیر مادی، باید از پشتوانه های معنوی نیز بهره برد و با دعاها، زیارت ها و توسل به ذیل عنایت ائمۀ معصومین(ع) ضمن تقویت روحیه و پرهیز از تخریب افکار و ترویج اخبار نگران کننده که باعث خوشحالی بدخواهان و دشمنان می گردد، پایان سریع این بلای فراگیر را از خداوند کریم و مهربان استدعا نموده و با توکل و امید به رحمت واسعۀ الهی بر این بیماری پیروز و آن را ریشه کن کنیم، إن‌شاءالله.
قم ـ ناصر مکارم شیرازی

در همین حال آیت‌الله شبیری زنجانی از دیگر مراجع تقلید شیعیان نیز اجازه مصرف سهم امام(ع) برای نیازمندان مبتلا به کرونا را داد.

به گزارش خبرآنلاین،  آیت‌الله‌ شبیری زنجانی مرجع تقلید شیعیان مصرف نیمی از سهم امام(علیه‌السلام) را برای درمان نیازمندان مبتلا به بیماری کرونا و یا جلوگیری از ابتلای به آن را مُجاز دانستند.

تمامی آداب شرعی دفن برای فوت‌شدگان بیماری کرونا انجام می‌شود

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدحسن زمانی، با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشور گفت: متأسفانه کشور ما درگیر این بیماری شده است و بر اساس آمار نزدیک به دو درصد از مبتلایان جان خود را از دست می‌دهند.

وی ادامه داد: در خصوص نحوه دفن فوت‌شدگان این بیماری و اجرای موازین شرعی دفن صحبت‌های مختلفی مطرح می‌شد و به همین علت حوزه‌های علمیه به این موضوع ورود کرده و جلساتی را با مسئولان استان و همچنین دانشگاه علوم پزشکی برگزار کرد.

زمانی بیان کرد: افرادی که کرونا دارند یا  مشکوک هستند همانند سایر مؤمنانی که از دنیا می‌روند باید آداب شرعی دفن که عبارت از  غسل، حنوط ، کفن، نماز میت و دفن می‌باشد، بر پیکر آن‌ها انجام شود. به دلیل این‌که پروتکل‌های بهداشتی اجازه نمی‌داد افراد بعد از فوت دست به بدن فوت‌شدگان بزنند از غسل و کفن جلوگیری می‌شد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین زمانی تصریح کرد: درنهایت با جلساتی که برگزار کردیم و با رعایت اصول بهداشتی مقرر شد به‌جای غسل میت ، تیمم بدل از غسل بر روی پیکر فوت‌شدگان انجام شود چراکه فقه اسلامی اجازه این کار را داده است.

به گزارش ایسنا، مسئول ستاد حوزوی بحران و حوادث غیرمترقبه افزود: علاوه بر این کفن کردن این افراد نیز با رعایت اصول بهداشتی میسر شد که این کار با حضور طلاب جهادی میسر شده است. این دو کار ( کفن کردن و تیمم بدل از غسل )  با حضور طلاب گروه‌های جهادی که به‌صورت افتخاری در حال خدمت‌رسانی هستند، صورت می‌گیرد. علاوه بر این مسئولان استان در تلاش هستند که امکان غسل نیز فراهم شود که البته نیازمند فضا و بهره‌مندی طلاب جهادی از لباس‌های مخصوص است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.