قدس آنلاین: سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد در واکنش به مواضع و اظهارات اخیر رافائل گروسی مدیرکل آژانس و گزارش اخیر وی که مدعی همکاری نکردن ایران در زمینه بازرسی از دو سایت مورد درخواست این نهاد شده است، با یادآوری اینکه سخنگوی سازمان انرژی اتمی پاسخ این ادعای آژانس را داده است، گفت: اولا سایت(هستهای) تعریف خاص خود را دارد و محل های درخواست شده سایت نبودند. دوم اینکه ما فنیترین همکاریها را با این نهاد داریم و قرار نیست به هر ادعای بی پایهای که مطرح میشود، پاسخ دهیم.
وی افزود: همکاریهای ما با آژانس چارچوب مشخص دارد و آژانس هم باید وجهه و اعتبار خودش را در نظر بگیرد و درخواست هایش حقوقی باشد. ما پاسخ لازم را به آژانسدادهایم و مبنای ادعای آنها را درست نمیدانیم. درخواست های آژانس باید متقن باشد و براساس سیاسی کاری برخی رژیم ها آژانس نباید ادعاهایی را مطرح کند. تهران اینگونه موارد را سازنده نمیداند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره موضع کشورهای اروپایی نسبت به گزارش اخیر مدیرکل جدید آژانس هم با تاکید بر اینکه موضوع مذکور ارتباطی به مقامهای اروپایی ندارد، اظهار داشت: با این حال ما نگرانی خود را از این روند اعلام کردهایم و در تماس تلفنی دکتر ظریف با آقای جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی این موضوع مطرح شد. البته گزارش آژانس تاکید خوبی بر همکاری ایران با این نهاد را هم مطرح کرده است.
اروپا کماکان بیانیه درمانی میکند
رئیس اداره دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه درباره بیانیه اخیر کشورهای اروپایی و درخواست از ایران برای بازگشت به اجرای کامل تعهدات هستهای خود در برجام نیز با اشاره به اینکه بیانیه آنها دو بخش داشت، گفت: در این بیانیه تاکید شده که ایران هم باید از منافع اقتصادی برجام بهره مند شود و هم به تعهدات برجامی خود بازگردد.
وی اضافه کرد: ما این بیانیه را در راستای همان بیانیههای قبلی و در واقع ادامه بیانیه درمانی آنها میدانیم. اما اگر اروپایی ها آمادگی دارند بسم الله، به تعهدات خودشان در برجام و تامین انتفاع اقتصادی مردم ایران از اقتصادی برجام برگردند و آن را تضمین کنند. آنگاه ایران آماده است به تعهدات کامل خود بازگردد.
وی درباره امکان رسیدن به گام اخر در برجام هم تاکید کرد: هنوز به مرحله ای نرسیده ایم که بخواهیم قدم نهایی را برداریم و همچنان به بازگشت طرفین به تعهداتشان امیدوار هستیم.
سفارتخانهها آمده دریافت کمک خیرین ایرانی هستند
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره استفاده از ظرفیت ایرانیهای خارج از کشور برای کمک به مبارزه با کرونا نیز گفت: در شرایطی هستیم که همه باید به هم کمک کنیم. ما درخواستهای خیرین خارج از کشور را دریافت کردهایم و سفارتهای ما اعلام آمادگی کردهاند که کمکها را بپذیرند. امروز اقلام ضروری مورد توجه است و اگر کمک نقدی دریافت کنیم آنها را به خرید اجناس تبدیل خواهیم کرد و سفارتهای ما آماده این همکاری در سطح عالی هستند.
تنها راه ثبات در افغانستان وحدت مسئولین و احزاب است
سید عباس موسوی در موارد موضع تهران نسبت به تحولات سیاسی در افغانستان و تحلیف همزمان اشرف غنی و عبداللهعبدالله به عنوان رئیس جمهور و توافق آمریکا و طالبان در این شرایط، اظهار داشت: ما از مدتها قبل تمام تلاش خودمان را در سطوح مختلف برای همگرایی و همدلی مردم افغانستان و رهبران و همه گروهها و شخصیتهای سیاسی در این کشور انجام دادیم. به طرفین هم متذکر شدیم که تنها راه ثبات و امنیت در افغانستان تشکیل یک دولت فراگیر است و وحدت همه شخصیت ها و مسئولین و احزاب است. بنابراین ما به تلاشهای خود ادامه میدهیم و امیدواریم ثبات سیاسی به این کشور برگردد.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: ما پیشتر در خصوص توافق بدعتگونه آمریکا با گروه طالبان نیز اعلام موضع کردیم و گفتیم موافق هرگونه تلاش برای ثبات و امنیت در افغانستان هستیم اما باید یادمان باشد این تلاشها باید در چارچوب گفتوگوهای بین افغانی باشد و لازم نیست کشوری از کیلومترها دورتر بیاید و با یک گروه توافق کند.
امیدواریم دولت انگلیس شایعات شبکه های فارسی زبان را هم ببیند
موسوی در رابطه تشکیل تیم ضربت در انگلیس برای مقابله با شایعات در خصوص کرونا در حالی که شبکههای فارسی زبان لندن در حال گسترش شایعه علیه کشورمان هستند، گفت: ما تشکیل این گروه ضربت را به فال نیک میگیریم و امیدواریم دولت انگلیس در خصوص اخبار جعلی رسانههای فارسی زبان هم اقدام کند و جلوی این کار را بگیرد. ملت ایران استحضار دارند برخی رسانهها در این شرایط خاص و بحرانی متاسفانه شروع به انتشار اخبار و آمار جعلی و تضعیف روحیه ملت ایران کردهاند و امیدواریم اقدامات لندن این شبکهها را هم در بر بگیرد. سفارت ما در لندن هم قرار است در صورت امکان اقدامات لازم را انجام دهد.
آماده همکاری با کشورهای همسایه برای مهار کرونا هستیم
وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری که جویای اقدامات ایران در همکاری با کشورهای منطقه برای مقابله با ویروس کرونا و مهار این بیماری شد، نیز با بیان اینکه برخی از کشورهای منطقه درگیری با این ویروس را تا مدتی پنهان میکردند، گفت: ما برای اینکه مراوداتمان با کشورهای همسایه ادامه پیدا کند کمیتهای را در وزارت خارجه تشکیل دادیم و در تماسهای دکتر ظریف با همتایان خود بر همین موضوع تاکید کردند و آمادگی ایران را برای هرگونه همکاری اعلام کردند.
موسوی تصریح کرد: ما سعی می کنیم همه قوانین و اقدامات بهداشتی را رعایت کنیم و همین انتظار را هم از کشورهای دیگر داریم. امروز لازم است کشورها مجددا در خصوص همکاریهای جدی بهداشتی و فنی فکر اساسی کنند و داشتهها و یافتههای خود را در اختیار همدیگر قرار دهند و ایران هم پیشرفتهای خوبی داشته که به مرور اعلام میکند و حاضر است در اختیار سایر کشورها قرار دهد.
همه مرزها برای مبادلات تجاری باز است
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشور درباره اقدامات این وزارتخانه به منظور تداوم و تسهیل مراودات تجاری و مرزی کشور با همسایگان هم با تاکید بر اینکه تداوم مراودات مرزی و تجاری و رفع نگرانیهای داخلی و همسایگان در مورد شیوع بیماری از ابتدا مورد توجهخ وزارت خارجه بوده، گفت: ما تلاش کردیم با تعامل نزدیک این نگرانیها را از طریق شفاف سازی و صدور گواهیهای سلامت برای کالاهای ایرانی تقلیل دهیم تا خللی در روند صادرات بوجود نیاید و در همین راستا همین اقدامات را از کشورهای همسایه خواستار شدیم و به جز روزهای اول که برخی مرزها بسته شد امروز تقریبا همه مرزهای ما باز است.
روند آستانه را بهترین رها حل برای سوریه میدانیم
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره تحولات ادلب و مذاکرات روسیه و ترکیه در غیاب ایران و این پرسش که روند استانه رو به فراموشی است؟، گفت: آنچه در ادلب رخ داد باعث نگرانی همه ما بود و لازم بود اقداماتی انجام شود. ما تاکید داریم دولت قانونی سوریه حق دارد حاکمیت خود را بر همه سرزمینش اعمال کند. ما موافق توقف خونریزی در همه جای سوریه هستیم و امیدوار هستیم اتفاقات بهتری بیفتد و همچنان روند آستانه را بهترین راه حل برای این مساله میدانیم و امیدواریم با محیا شدن جمیع شرایط این نشست در تهران برگزار شود.
تحریم ها بر سلامت مردم ایران اثر گذاشته است
موسوی درباره اقدامات وزارت خارجه برای کمک به وزارت بهداشت در تامین اقلام پزشکی برای مبارزه با کرونا در شرایط تحریمی شدید هم اظهار داشت: ما اعلام کردیم تحریم های ایالات متحده بر رفاه عمومی و سلامت ملت ایرا اثر گذاشته است و قبلا هم گفتم علیرغم اینکه دارو نباید جزو تحریم ها باشد اما عملا راه مراودات مالی از سوی آمریکا بسته شده و با پررویی تمام اعلام می کنند دارو جزو تحریم ها نیست.
وی افزود: ما آمادگی داریم که همه راه ها را برای کاهش فشار بر ملت ایران امتحان کنیم و به دولت آمریکا هم گفتیم اگر صداقت دارند در حرفی که میزنند که ما همواره در این مساله شک داشتیم؛ تحریم ها را حداقل در این شرایط بردارند که با آزاد گداشتن بانک ها راه ورود اقلام دارویی به کشور را باز کنند. اینها در حالی است که اقدامات حقوقی قبلا انجام شده و ما رای دیوان بین المللی دادگستری را داریم و از آنجایی که ما و شما آمریکایی ها را می شناسیم چشم انداز مثبتی را متصور نیستیم.
در درباره کانال مالی سوئیس و ادعای آمریکا در مورد تحریم نبودن کمک های پزشکی و دارویی هم گفت: اگر راست میگویدن راه و مسیر این کمک ها را نشان دهند تا کسانی که می خواهند به ایران کمک کنند با مشکل اوفک و سد تحریم های امریکا مواجه نشوند.
موسوی خاطرنشان کرد: کانال مالی سوئیس فعلا باز است و آنها گفتهاند ۵۰ شرکت آماده همکاری از این کانال هستند و ما از این موضوع استقبال میکنیم.
انگلیس در جایگاهی نیست که برای ما خط مشی مشخص کند
سخنگوی وزارت امور خارجه در وی در واکنش به اظهارات وزیر امور خارجه انگلیس مبنی بر اینکه لندن اجازه دستیابی ایران به سلاح هستهای را نمیدهد هم ، گفت: ایشان فرمایشاتی کردند که خیلی مناسب و سازنده نبوده و البته در جایگاهی هم نیستند که برای ایران خط مشی مشخص کنند. ایران براساس موازین دینی، امنیتی و اخلاقی به دنبال سلاح هسته ای نسیت و اعلام کردیم اگر میخواستیم به دنبا ساخت سلاح برویم کسی نمیتوانست جلوی تهران را بگیرد.
وی افزود: برخلاف آقای راب ما عامل هرج و مرج در جهان را حضور، دخالت و اظهارات مداخله جویانه کشورهای ثالث میدانیم وفراموش نکردهایم که امروز سلاحهای انگلیسی در حال کشتار مردم یمن هستند.
انتهای پیام/
نظر شما