قدس آنلاین: حمیدرضا آصفی کارشناس مسائل بین الملل و سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه در دولت اصلاحات، با اشاره به بخشی از بیانات نوروزی رهبر انقلاب که درباره لزوم عدم اعتماد به پیشنهاد کمک آمریکا در مقابله با ویروس کرونا بود، گفت: در ارتباط با ادعاهای اخیر مقامات آمریکایی مبنی بر ارائه کمک به ایران برای مقابله با ویروس کرونا عوامفریب آنها به وضوح مشخص است.
وی افزود: البته این اقدام مقامات دولت آمریکا به دلیل فشارهایی بود که از سوی افکار عمومی دنیا از جمله برخی نمایندههای کنگره آمریکا به آنها وارد شده بود. از جمله انتقاد تند الهان عمر نماینده مسلمان کنگره آمریکا نسبت به سیاستهای تحریمی آمریکا که این تحریمها را به ویژه در زمانه مبارزه ایران با ویروس کرونا ابرشرورانهترین اقدام علیه یک کشور دانسته بود. بنابراین دولتمردان آمریکا تحت فشار رسانهها قرار داشتند و تلاش کردند با این اقدام عوامفریبانه خود را از زیر این فشارها خارج کنند.
سخنگوی اسبق وزارت خارجه اظهار داشت: در روزهای اخیر شاهد این بودیم که دولت آمریکا علیرغم تبلیغات عوامفریبانه خود باز هم بر ادامه فشارهای حداکثری علیه ایران تاکید کرد. بنابراین این مسئله سادگی سیاسی است که فکر کنیم دولت آمریکا در مسئله کرونا به دنبال کمک به ایران است. ضمن این که همانطور که رهبر انقلاب فرمودند خود آمریکا امروز دچار مشکلات زیادی در زمینه مقابله با کرونا از جمله تامین کیتهای تشخیصی و اقلامی چون ماسک است و در رابطه با تامین این تجهیزات با انتقادات فراوانی از سوی رسانههای آمریکایی مواجه است و مردم آمریکا امروز نسبت به پنهان کاری مقامات دولتی این کشور در موضوع کرونا به شدت منتقد دولتشان هستند.
آصفی با بیان اینکه هنوز مشخص نیست که منشا به وجود آمدن ویروس کرونا از کجا است، خاطرنشان کرد: در روزهای اخیر برخی مقامات چینی و روسی، آمریکا را عامل تولید این ویروس معرفی کردهاند که این ادعا یک فرضیه جدی و محتمل به نظر میرسد. لذا وقتی عملکرد و ماهیت آمریکا را مدنظر قرار میدهیم به هیچ عنوان نمیتوان به اظهارات مقامات این کشور مبنی بر کمک به ایران در موضوع کرونا اعتماد کرد.
وی همچنین با اشاره به تاثیر تحریمهای آمریکا در پیچیدهتر کردن راهحلهای قطع زنجیره ویروس کرونا در ایران گفت: ایران امروز به واسطه تحریمهای اقتصادی آمریکا امکان نقل و انتقالات مالی بینالمللی را ندارد و بانکهای ما در تحریم هستند لذا ما نمیتوانیم امکانات ضروری کشور برای مقابله با کرونا را به سرعت تهیه کرده و وارد سیستم درمانی کشور کنیم. بر همین اساس ما به واسطه تحریمهای آمریکا هم در بخش درمان و هم در بخش پیشگیری با دشواری روبرو هستیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه دولت اصلاحات درباره اظهارات اخیر علی باقری معاون امور بینالملل قوه قضاییه که با انتقاد از کیفیت کمک کشورهای اروپایی به ایران برای مقابله با ویروس کرونا گفته بود که یکی از کشورهای اروپایی برای کمک به ایران 100 چکمه به ایران اهدا کرده است، گفت: کمکهای کشورهای اروپایی در بحث مقابله با کرونا به هیچ عنوان قابل اعتنا نبوده و بیش از اینکه دردی از مردم ایران کم کند، بیشتر سمبولیک و صرفاً ابراز همدردی نمادین با ملت ایران بوده است و مسلماً این کمکها به هیچ عنوان نیازهای بهداشتی کشور را برطرف نکرده است.
آصفی ادامه داد: البته در این بین چینیها و برخی کشورهای منطقه کمکهای قابل توجهی به ما کردند و برخی دیگر از کشورهای همسایه از جمله رژیم سعودی نیز در موضوع کمکهای بشردوستانه به ایران رذیلانه عمل کردند.
انتهای پیام/
نظر شما