تحولات لبنان و فلسطین

سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۱۷۶۲ مبتلای جدید به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.

رشد ۱۳درصدی مرگ و میر کرونا در تهران/ شناسایی ۱۷۶۲ مبتلای جدید به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته

به گزارش قدس آنلاین، کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص آمار جدید مبتلایان به ویروس کرونا گفت: از روز گذشته تا امروز تعداد مبتلایان ۱۷۶۲ مورد افزایش یافته است.

وی افزود: دلیل افزایش تعداد مبتلایان بیماریابی فعال وزارت بهداشت از طریق طرح غرابلگری است. ۸۹۳۱ نفر از مبتلایان ظرف این روزها با حال عمومی مرخص شده اند.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: متاسفانه در این مدت ۱۲۲ نفر فوت کرده اند که تعداد کل فوت شدگان به ۱۹۳۴ نفر رسید.

وی درخصوص ادامه تعطیلی ادارات گفت: مصوبه این است که با نظر روسای دستگاه‌های مربوطه حداکثر یک سوم از نیروها به جهت رفع کارهای الزامی در ادارات حضور داشته باشند و کاهش حضور پرسنل را شاهد باشیم.

جهانپور گفت: این شیفت بندی فقط برای انجام امورات ضروری است و تلاش می کنیم با این فاصله بندی زنجیره ابتلا به کرونا را کاهش بدهیم.

سخنگوی وزارت بهداشت از غربالگری بیش از ۴۱ میلیون نفر خبر داد و گفت: در مجموع تا ظهر امروز ۲۴۸۱۱ نفر به کرونا مبتلا شده اند.

وی افزود: انتظار داشتیم تعداد موارد شناسایی شده افزایش داشته باشد و سیر افزایش داریم که بخشی از آن بخاطر پوشش گسترده غربالگری در کشور است.

جهانپور حلقه اول را  در شناسایی افراد مبتلا به کرونا خود اظهاری مردم در سامانه سلامت برشمرد و گفت: موضوع طرح فاصله گذاری اجتماعی توسط وزارت بهداشت به ستاد ملی مبارزه با کرونا ارجاع شد.مصوبه این است که با تشکیل کمیته امنیتی و اجتماعی به ریاست وزیر کشور حسب مورد با توجه به الگوبومی و ساختار فرهنگی اقدامات لازم در خصوص ورود و خروج از شهر و.. انجام شود که پس از تصویب در کمیته تصمیم گیری می‌شود.

سخنگوی وزارت بهداشت در واکنش به ادعای برخی رسانه‌های معاند مبنی بر عدم ارائه مطلوب خدمات به اتباع افغان مبتلا به کرونا، این ادعاها را شایعه‌ای علیه مهمان نوازی کشور خواند و تاکید کرد: تفاوتی در ارایه خدمات به اتباع خارجی و هموطنان وجود ندارد و این افراد حتی اگر از قبل تحت پوشش بیمه بوده‌اند، می‌توانند از پوشش‌های بیمه ای هم استفاده کنند.

دکتر کیانوش جهانپور در بخش دیگری از ارتباط ویدئوکنفرانسی با خبرنگاران، با بیان اینکه طبق آمارها، در استان‌هایی که در گذشته به نوعی کانون شیوع کروناویروس بودند با یک روند کند شدن و کاهش تعداد موارد جدید نسبت به روزهای گذشته مواجه هستیم، گفت: البته در چند استان مانند اصفهان، خراسان رضوی و آذربایجان شرقی کماکان شیب تند افزایشی موارد جدید ابتلا را شاهدیم. در مجموع هنوز باید منتظر ماند و با یکی دو هفته ماندن در منزل نمی‌توانیم وارد فاز مهار بیماری شویم و زمان بیشتری برای مهار نیاز است.

وی افزود: نیازمند آن هستیم که ۷۰ تا ۷۵ درصد مراودات و سفرها کاهش یابد و بعد از آن انتظار داشته باشیم که ظرف دو تا سه هفته وارد فاز مهار بیماری شویم. برای همه این قضاوت ها درباره زمان ورود به فاز مهار بیماری زود است و باید منتظر ماند تا ببینیم که چه خواهد شد.

جهانپور درباره برخی ادعاها مبنی بر درمان بیماران کرونا با طب اسلامی گفت: موضوع روشن است و مراجع عظام، اهل فن و متخصصان علوم دینی بارها اعلام نظر کرده‌اند که چیزی به نام طب اسلامی ماهیت و وجود خارجی ندارد و تنها ادعاهایی است که برخی افراد در پوشش دین انجام می دهند.   دین تنها پوششی برای دخالت این افراد در امر درمان است و رسمیتی هم نخواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه اما طب سنتی مبتنی بر تجربه هزاران ساله ایرانیان و سرزمین‌های دیگر است و مدون شده است و جزو منابع در دسترس است، گفت: هرجا طب سنتی بتواند به ارتقای سلامت عمومی بویژه در مواردی که طب نوین به بن بست می رسد، کمک می‌کند.

جهانپور با بیان اینکه ملاک این است که هر گزاره و اقدام درمانی و هر ماده ای که به عنوان دارو استفاده می‌شود باید مبتنی بر شواهد علمی باشد، گفت: هر اقدام و درمانی که با کمترین عوارض، طول عمر را افزایش دهد، جزوی از طب محسوب خواهد شد و برای ما تفاوتی ندارد که طب ایرانی و سنتی و غیره باشد. طب سنتی می‌تواند با ظرفیتی که دارد به عنوان طب مکمل در کنار طب رایج باشد.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: متخصصان طب سنتی در دانشگاه‌های علوم پزشکی ما دوره‌های تخصصی طب ایرانی را گذرانده‌اند و دانش آموخته محافل آکادمیک هستند و اینها در کنار طب رایج به عنوان طب مکمل همراه و همیار ما در هر رویدادی از جمله کرونا خواهند بود. هرچند باید توجه داشت که این بیماری برای طب نوین هم ناشناخته است چه رسد برای طب ایرانی. منعی وجود ندارد که طب ایرانی هم به کمک آید و ما استقبال هم می‌کنیم. البته مقصود ما متخصصان طب ایرانی هستند و نه مدعیان دروغین که با شیادی و کلاهبرداری مردم را مستاصل می‌کنند.

وی درباره ادعای برخی رسانه‌های معاند مبنی بر عدم ارائه مطلوب خدمات به اتباع افغانستانی مبتلا به کرونا، گفت: اتباع خارجی نیز از خدمات بهداشتی و درمانی کشور استفاده می‌کنند و تفاوتی بین آنها و هموطنان عزیز ما نخواهد بود و حتی اگر از قبل تحت پوشش بیمه بوده‌اند می‌توانند از پوشش‌های بیمه‌ای هم استفاده کنند. این ادعاها، شایعه‌ای است که علیه مهمان نوازی کشور ما منتشر شده است.

جهانپور تاکید کرد: ولی اگر اتباعی بخواهند غیرقانونی وارد کشور شده و از امکانات درمانی استفاده کنند، در مرزها و در داخل کشور با آنها برخرود خواهد شد و مرجوع می‌شوند. بخصوص اینکه در کشورهای همجوار اعلام می‌شود تعداد مبتلایان در کشورشان اندک است و مواردی را مشاهده نکرده‌اند، اما از سوی دیگر صدها و هزاران نفر به دنبال اخذ ویزا و یا ورود غیرقانونی به ایران برای درمان بویژه کرونا هستند.

وی ادامه داد :پذیرفتنی نیست که افراد به صورت غیرقانونی وارد مرزهای ما شوند و خدمات درمانی دریافت کنند. هرکشوری اقدامات لازم را در کشور خودش انجام داده است. اگر از شرایط حاضر تا حدی رها شویم و وارد فاز مهار بشویم این امکان وجود دارد و ابایی نداریم که در کشورهای همجوار و یا حضور همکاران در آنجا و با ارائه آموزه ها در این زمینه به مقابله با آن کشورها برویم. منعی برای این کار وجود ندارد ولی مشروط بر آنکه از بحران بیماری در کشورمان عبور کرده باشیم.

وی درباره نگرانی‌ و دغدغه‌ای که درباره روز سیزده بدر و تجمع مردم در تفرجگاه‌ها وجود دارد نیز گفت: دغدغه سفرهای نوروزی و دید و بازدیدهای نوروزی وجود داشت و دغدغه بعدی نیز در پیش بودن روز طبیعت، خروج مردم از منازل و تجمعات در طبیعت است. اگر مردم رعایت نکنند انتشار گسترده بیماری در کشور را خواهیم داشت و این یک اعلام خطر و هشدار است.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: با تصویب طرح فاصله گذاری اجتماعی در کمیته امنیتی اجتماعی ستاد ملی کرونا محدودیت در رفت و آمد روز طبیعت در نظر گرفته خواهد شد و امید است با تصویب این طرح دغدغه‌ای نیز برای این روز درباره اقلیتی که به هشدارها توجهی نکرده و موارد را رعایت نمی‌کنند، نداشته باشیم.

جهانپور در پاسخ به پرسشی درباره برخی اظهارات مبنی بر اینکه کرونا از آذرماه وارد کشور شده، گفت: قاعدتا معما چو حل گشت، آسان شود. از روزهای آخر دی و اوایل بهمن هشدارها از سوی وزارت بهداشت ارائه و گفته شد که ویروس کرونا پشت مرزهای ماست و دنبال ردپای آن هستیم. این گزاره ها قابل اعتنا نیستند و اگر عده‌ای این توانایی را داشتند که ویروس را با چشمان تیزبین مشاهده کنند و آن را داکیومنته و مستند نکرده‌اند مرتکب قصور پزشکی شده اند. احتمالا هر چقدر جلو برویم برخی ممکن است بگویند از چند سال قبل هم ویروس را شناسایی کرده بودند. اعتبار این چنین ادعاهایی مشخص است. ما نه علم پیشگویی و نه علم غیب داشتیم و تنها با استفاده از توان علمی و تجارب کشور چین و دستورالعمل‌های سازمان بهداشت جهانی و ابزارهایی که در اختیار داشتیم تلاش کردیم و نهایت اولین مورد ۲۹ بهمن تشخیص داده و سریعا هم به صورت عمومی به مردم اعلام شد.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال ایسنا درباره تحلیل‌هایی که از آمار جانباختگان کرونا مطرح می‌شود و همچنین رشد ۱۳ درصدی آمار مرگ و میر کرونا در تهران، گفت: آمار رشد ۱۳ درصدی موارد مرگ و میر در تهران درست است و در برخی استان ها کمتر یا بیشتر از این است. تعداد فوتی‌ها در چند روز اخیر سه رقمی شد و امروز هم به طور میانگین هر ۱۰ تا ۱۲ دقیقه یک ایرانی جان خود را در اثر این بیماری از دست می‌دهد و این حرف درستی است. البته همچنان در بسیاری مراکز، میزان مرگ و میر نسبت به کل مبتلایان عدد بالایی نیست.

وی افزود: ممکن است در برخی استان‌ها نسبت مرگ و میر نسبت به کل افراد مبتلا بالا به نظر آید. استان هایی هم داریم که برعکس است و تست بیماریابی بیشتری انجام شده است و لذا در آن استان‌ها اختلاف فاحشی در موارد مرگ و میر نسبت به کل استان‌ها وجود دارد. عدم اعلام آمار روزانه تفکیکی استان ها نیز به این جهت بود که انگیزه و رقابت منفی در استان‌ها ایجاد نشود.

جهانپور با بیان اینکه هر ۱۰ تا ۱۲ دقیقه یک ایرانی جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست می‌دهد، گفت: تاکید داریم که جان هر فرد برای ما مهم و وجودش با برکت و ارزشمند است. اما این اعداد قابل مقایسه با اروپا و ایالات متحده نیست. با این فاجعه‌ای که در حال انتقال به امریکا است و از قبل هم پیش بینی کرده بودیم که یک انفجار اطلاعاتی را برخی کشورها از جمله امریکا خواهیم داشت. اگر چه موارد مرگ و میر کشور ما در حد فاجعه اروپا و آمریکا نیست؛ اما باز هم جان هر ایرانی و جان هر فرد در دنیا برای ما ارزشمند است.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.