تحولات لبنان و فلسطین

متیو تولر، سفیر آمریکا در بغداد در نامه‌ای تهدید آمیز با مداخله در امور داخلی عراق، در خصوص نامزدی عدنان الزرفی برای سمت نخست وزیری سخن گفت.

نامه تهدید آمیز سفیر واشنگتن در عراق در مورد نخست وزیری عدنان الزرفی

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، به نقل از پایگاه الموقف العراقی، سفیر آمریکا در بغداد، در نامه‌ای تهدید آمیز در امور داخلی عراق و تعیین نخست وزیر این کشور مداخله کرد.

متیو تولر، نخست وزیر عراق در این نامه در خصوص نامزدی «عدنان الزرفی» نوشت: در صورتی که ایران و یک گروه تندرو هوادار ایران در مخالفت با نامزد نخست وزیری فردی که از حمایت اکثریت شیعیان و نیز کُردها و اهل تسنن برخوردار است، موفق شوند، بسیار برای دوستان عراق نا امید کننده خواهد بود.

در ادامه این نامه که با لحنی مداخله جویانه منتشر شده، آمده است: دست کم موضع آمریکا این است که عراق کشوری دارای حاکمیت است و نباید هیچ مقام عراقی تلاش کند از حمایت کشورهای خارجی بهره‌مند شود. یک نامزد شایسته نخست وزیری وجود دارد که ظبق اصول و قواعد انتخاب شده است و یک روند قانون اساسی وجود دارد که به وضوح بر چگونگی این نامزدی تأکید دارد و بیان می‌کند رأی گیری باید در مجلس نمایندگان صورت گیرد.

سفیر آمریکا در ادامه این نامه مدعی شد: در صورتی که این روند به سبب مداخله ایران متوقف شود و یا با مانع روبرو گردد، پیامدهای بدی برای عراق خواهد داشت. نمی‌توانم بگویم آمریکا یا جامعه جهانی، هر دولتی را پس از این مداخله آشکار، دارای مشروعیت در دیدگان جهانی خواهند پنداشت یا خیر.

وی سپس با اشاره به برخی شایعات نوشت: اگر آنچه گفته می‌شود مبنی بر اینکه [سردار]قاآنی با تشکیل دولت به ریاست عدنان الزرفی مخالفت کرده، درست باشد، ایران حاضر است چه اقدامی را برای کمک به عراق در پرداخت حقوق‌ها در سایه کاهش قیمت‌های نفت به انجام برساند؟ آیا ایران می‌تواند درهای کمک بانک جهانی و صندوق بین المللی پول را پاز کند؟ آیا ایران می‌تواند در تعامل با چالش‌هایی که در مقابله با ویروس کرونا نمایانگر می‌شود، کمکی بکند؟

سفیر واشنگتن در پایان ادعاهای خود گفت: نصیحت من به رهبران سیاسی عراق این است که در ابتدا به منافع کشورشان نگاه کنند و خواهان حمایت از ملت عراق برای تشکیل دولت باشند. در صورتی که رهبران سیاسی اختلافاتی با عدنان الزرفی دارند، بنشینند، مذاکره کنند و به دنبال راه حل‌هایی میانه باشند که می‌توان با آن دولتی تشکیل داد که در دیدگاه جهان، دولت عراق به حساب آید. ممکن است فرصت دیگری نباشد. از این رو بهتر است به دنبال ما و یا دیگران برای حمایت (در تعیین نخست وزیر) نباشند.

الزرفی از اعضای «فراکسیون النصر» به رهبری «حیدر العبادی» (نخست وزیر سابق) در پارلمان عراق است، اما معرفی او موجی از مخالفت شدید در میان گروه‌های پارلمانی به راه انداخته است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.