تحولات منطقه

سرپرست مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از شاغلان کشور به صورت مستقیم و غیرمستقیم تحت تأثیر بیماری کرونا قرار دارند.

۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از شاغلان کشور تحت تأثیر کرونا هستند/کشورهایی که زودتر از موعد به سمت بازگشایی می‌روند، ضربات اقتصادی شدیدتری را تجربه می‌کنند
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

قدس آنلاین: محمد قاسمی سرپرست مرکز پژوهش‌های مجلس در نشست علنی امروز (سه‌شنبه) پارلمان در گزارش به نمایندگان ملت اظهار داشت: حدوداً ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از شاغلان کشور به صورت مستقیم و غیرمستقیم تحت تأثیر  بیماری کرونا قرار دارند. این بیماری بزرگترین بحران بشریت بعد از جنگ جهانی دوم است. این اپیدمی را نباید ساده گرفت، هنوز به مرحله کنترل بیماری هم نرسیده ایم.

وی افزود: از دیدگاه شیوع شناسی، کشور هنوز در بازوی صعودی این بیماری قرار دارد، الگوسازی‌هایی که در مرکز پژوهش‌ها با همکاری دانشگاه‌ها انجام شده نشان می‌دهد شرط موفقیت برای مهار این بیماری فاصله گذاری اجتماعی و تقویت بخش بهداشت برای بیماریابی و ایزوله بیماران و همراهان آنها است.

سرپرست مرکز پژوهش‌های مجلس تصریح کرد: در ۵ سال اخیر تمام اشتغالی که دولت ایجاد کرده است در کارگاه‌های زیر پنج نفر بوده است که از پوشش بیمه‌ای بی بهره اند و قابل شناسایی نیستند، به همین جهت شناسایی این بنگاه‌ها و کمک مستقیم به آنها امکانپذیر نیست و باید مستقیماً از خانوارها حمایت کرد.

قاسمی در خصوص راهکارهای حمایت از بنگاه‌های بزرگ نیز گفت: اگر قرار است بنگاه‌های بزرگ مورد حمایت قرار گیرند، این حمایت نباید به صورت مستقیم باشد و باید از طریق پرداخت درصدی از دستمزد کارگران، مالیات، حق تأمین اجتماعی، قبض آب، برق و گاز این حمایت‌ها انجام شود. حمایت مستقیم از بنگاه‌های اقتصادی، تلف کردن پول است.

وی ادامه داد: دولت با اختصاص ۷۵ هزار میلیارد تومان به بنگاه‌های اقتصادی موافقت کرده است که این پول باید به صورت هدفمند و با برنامه ریزی دقیق هزینه شود.

سرپرست مرکز پژوهش‌های مجلس تصریح کرد: احتمال دارد در نیمه دوم سال، دولت بخشی از کسری بودجه خود را از منابع بانک مرکزی جبران کند که این امر موج افزایش نرخ تورم خواهد شد. پیشنهاد ما این است که بانک مرکزی مستقیماً خط اعتباری برای دولت اختصاص دهد.

قاسمی افزود: مجلس شورای اسلامی در اواخر شهریورماه قانون مدیریت بحران را تصویب کرد. سوال اساسی ما این است که چرا در مدیریت بحران کرونا خارج از چارچوب این قانون عمل شد.

وی تصریح کرد: رفتارهای زیکزاکی دولت بر افکار عمومی، سیاسی و اقتصادی آثار سو دارد، لذا دولت باید برنامه ملی تدوین کند که راهبردها کاملاً فازبندی شود، به عنوان مثال اگر ظرف دو هفته نرخ شیوع بیماری کاهش یافت، اجازه بازگشایی مجدد بنگاه‌ها داده شود، در صورتی که ظرف یک هفته شیوع بیماری به روند قبلی بازگشت، نحوه اجرای قرنطینه به فاز اول بازگردد و اگر تا سه هفته روند کاهشی ادامه یافت، دولت وارد فاز سوم شود.

سرپرست مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: کشورهایی که زودتر از موعد به سمت بازگشایی می‌روند، ضربات اقتصادی شدیدتری را تجربه خواهند کرد.

قاسمی با بیان اینکه می‌توان برنامه اقدام را برای هر استان به صورت جداگانه تنظیم کرد،افزود: قطعاً استان تهران برنامه اقدام جداگانه ای می‌خواهد. هر گونه تصمیم اشتباه به ویژه در مورد استان تهران عواقب سنگینی خواهد داشت، زیرا ۲۵ درصد از تولید ناخالص ملی در تهران است.

وی با اشاره به اینکه یکی از شروط کنترل این بیماری تزریق منابع به وزارت بهداشت است،اظهار داشت: بنده از طرف آقای لاریجانی مأمور شده ام در این خصوص با سازمان برنامه و بودجه رایزنی کنم. با توجه به مجوز مقام معظم رهبری برای برداشت یک میلیارد یورویی از صندوق توسعه ملی، وزارت بهداشت باید برنامه‌ای برای تخصیص این منابع ارائه کند. نباید این منابع صرف کسری‌های سنتی این وزارتخانه شود.

سرپرست مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: چند اتفاق جدی در کشور رخ داده است که نمایندگان باید از آن آگاه باشند. برخی از داروهای تجویز شده عوارضی داشته اند که این عوارض در برخی استان‌ها بروز کرده اند. کمبود دستگاه دیالیز در مواردی وجود دارد، حتماً باید تجویز هر داروی جدید تحت نظارت کمیته اخلاق انجام شود تا با عوارض جانبی غیرقابل کنترل این داروها مواجه نشویم.

قاسمی در خصوص گروه‌های آسیب پذیر گفت: این گروه‌ها شامل حاشیه نشین ها، کودکان کار، متکدیان و معتادان هستند. در مرحله اول در خصوص این افراد به خوبی عمل نشد و مراکز نگهداری این افراد بسته شده و رهاسازی شدند. این موضوع باید در برنامه ملی اقدام تصمیم گیری شود.

سرپرست مرکز پژوهش های مجلس با بیان اینکه نباید به برداشتن تحریم‌های آمریکا امید واهی داشت، تأکید کرد: آمریکا در جریان شیوع ویروس کرونا تحریم‌های جدید اعمال کرد، در این شرایط ضرورت دارد وزارت خارجه تلاش‌های جدی به منظور رفع تحریم‌ها در دستور کار قرار دهد.

وی با بیان اینکه ما دوره پساکرونای حساس داریم،افزود: تلاقی بحران‌های قبلی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی با این بیماری نیاز به مدیریت غیرامنیتی دارد. باید از امنیتی کردن این موضوعات پرهیز شود. مدیریت فضای رسانه در این شرایط بسیار مهم است.

سرپرست مرکز پژوهش‌های مجلس تصریح کرد: وزارت بهداشت با بستن درهایش و ندادن اطلاعات موردنیاز به محققان، یک مسئله را نادیده گرفته است. همان طور که باید در بخش پزشکی اپیدمیولوژیست ها حرف بزنند، در بخش اجتماعی باید مبتنی بر داده‌هایی که وجود دارد تصمیم گیری شود. باید راجع به افرادی که به این بیماری مبتلا شده اند و افرادی که فوت شده اند، شیوع شناسی اجتماعی انجام شود.

قاسمی ادامه داد: باید ویژگی‌های افرادی که مبتلا شده و افرادی که به رحمت خدا رفته اند بررسی شده و راجع به نحوه کمک به آنها و خانواده‌هایشان تحلیل و بررسی انجام شود.

وی با بیان اینکه در حوزه سیاسی نیز امید بستن به کاهش تحریم‌های آمریکا واهی است،افزود: چند دور جدید تحریم‌ها در همین مدت به کشور تحمیل شد و نشان داد آمریکا در این خصوص صادق نیست.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.