به گزارش قدس آنلاین و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شهرداری مشهد، محمدمحسن مصحفی با اشاره به جمعآوری معتادان متجاهر، اظهار کرد: پس از شیوع ویروس کرونا براساس دستورالعملهای بهداشتی، سازمان بهزیستی و ستاد مبارزه با مواد مخدر، به عنوان دستگاههای مسئول و دارای صلاحیت در جمعآوری، این روند را به حال تعلیق درآوردند.
رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد افزود: اخیرا در دستورالعمل جدیدی که روش امن و بهداشتی جمعآوری معتادان را مشخص میکند، به این دو دستگاه ابلاغ شده و کار جمعآوری توسط این دو دستگاه از سر گرفته خواهد شد.
وی تصریح کرد: از آنجا که معتادان، در مقابل ابتلا به بیماریها وضعیت بسیار شکنندهای دارند؛ نظر بخشهای بهداشتی، پزشکی و ستاد کرونای کشور این بود که در صورت جمعآوری و نگهداری این افراد در یک مکان، احتمال ابتلای همه آنها به بیماری کرونا بسیار بالا خواهد رفت و بر این اساس حدود ۴ الی ۵ هزار نفر از معتادان که در کمپهای ترک اعتیاد نگهداری میشدند، به تدریج در معابر شهری رها شدند.
مصحفی با تاکید بر اینکه شهرداری اختیار و وظیفه قانونی برای جمعآوری این افراد ندارد، اضافه کرد: با این وجود شهرداری با حمایت و همراهی شورای شهر، در سال گذشته ۳۰ میلیارد ریال به سازمان بهزیستی کمک کرد و در سال ۹۹ نیز همین میزان کمک مالی در اختیار بهزیستی قرار خواهد گرفت.
معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد تاکید کرد: این امر جدا از هزینههای قابل توجهی است که مدیریت شهری، باز هم فراتر از وظایف قانونی خود در خصوص جمعآوری و نگهداری متکدیان کارتن خوابها انجام میدهد.
وی در خصوص گرمخانهها، گفت: گرمخانههای مکانیسم عمل متفاوتی در مقایسه با کمپهای نگهداری معتادان متجاهر دارند، پذیرش افراد کارتنخواب در این مکانها بر اساس میل و رغبت شخصی که به گرمخانه مراجعه میکند، در ساعات آغازین شب صورت میگیرد، او پس از استفاده از امکاناتی مثل حمام و تغذیه و استراحت شبانه، گرمخانه را ترک میکند. زمان ترک محل نیز وابسته به میل شخص کارتن خواب است و اجازه بازداشت یا نگه داشتن او با اجبار وجود ندارد.
مصحفی تصریح کرد: بنابراین فعال بودن یا نبودن گرمخانهها نمیتواند از حضور پرتعداد معتادان متجاهر در سطح معابر شهری کم کند، در حالی که در کمپهای نگهداری معتادان، نماینده مقام قضایی حضور دارد و حین پذیرش این افراد، حکم بازداشت برای آنها صادر میکند.
انتهای پیام /
نظر شما