به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، با گذشت 41 روز از اجرای طرح محدودیت زیارت حرمهای مطهر، روز گذشته رئیسجمهور از طرح تقسیم بندی کشور سخن گفت و طبق آن بنا شد اگر وزارت بهداشت وضعیت مشهد را سفید اعلام کند، حرم مطهر رضوی بازگشایی میشود، اما نشست مجازی علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت امروز در حالی برگزار شد که در بخشهایی از آن در خصوص پروتکل بهداشتی مساجد و اماکن مذهبی نیز صحبت شد.
رئیسی در این نشست گفت: وضعیت شهرستانهای مختلف با یکدیگر متفاوت است و اگر شهرستانی باشد که طی دو هفته گذشته کمتر از یک بیمار بستری داشته، جمعیت آن بین 40 تا 50 هزار نفر باشد میتوان گفت، آن شهرستان خیلی آلوده نیست، اما تضمین وجود ندارد که اعلام کنیم وضعیت سفید است. ممکن است وضعیت شهرستانها با مرور زمان تغییر کند، نباید روی رنگها خیلی تمرکز کرد باید رتبهبندی متوسط پایین و بالا اعلام شود، بر اساس آخرین آمار ما 116 شهرستان کمتر از یک بیمار داشتهاند و برخی صفر بودند و برخی 0.3 بوده است و ممکن است طی بررسیها لیست شهرستانها تغییر کند. در 127 شهرستان نیز طی دو هفته گذشته فوتی نداشتیم.
اماکن زیارتی کماکان تعطیل خواهند بود
معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنین بیان کرد: در مساجد نباید محفل دعا خوانی و تجمع برگزار شود و افراد میتوانند برای نماز ظهر چند دقیقه در مساجد حضور پیدا کنند و اماکن زیارتی کماکان تعطیل هستند، واقعیت این است که نگران عادیسازی بیماری هستیم، ما اعلام کردیم که با پروتکلهایی که اعلام کردیم، با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی بروند و ترجیحا در خانه وضو بگیرند، از ماسک استفاده کرده، با خودشان مهر و جانماز ببرند و در آن مساجد هم فعلا بحث سخنرانی و محافل قرآن خوانی و دعاخوانی نباید انجام دهند، این تصمیمگیری فعلا فقط در حوزه مساجد انجام شده است.
وی در خصوص بازگشایی حرمهای مطهر از جمله حرم مطهر رضوی تاکید کرد: آرزوی همه ما است که اماکن مذهبی بازگشایی شوند و زیارت کنیم، اما فعلا شرایط برای این اماکن اصلا وجود ندارد و تا پایان ماه مبارک رمضان این شرایط وجود ندارد، اگر زمانی وضعیتمان به مرحلهای رسید که این اماکن در مناطق سفید باشند، تصمیمگیری میکنیم، البته با روند فعلی بعید میدانم که به زودی این اتفاق بیفتد، اما امیدوارم همه ما به این آرزویمان برسیم.
پیشنهاد فعالان رسانهای مشهد برای بازگشایی حرم
این در حالی است که فعالان رسانهای مشهد، در فضای مجازی خواستار بازگشایی حرم مطهر رضوی و حتی فقط بازگشایی صحنهای این مکان مقدس شدند و در توئیتهایی نظر خود را برای بازگشایی حرم امام رضا(علیه السلام) اعلام کردهاند.
جمال رستمزاده نوشته است: « وضعیت سفید مد نظر دولت با وجود مراودات مردم در بازار و صف کالای تنظیم بازار حالا حالاها ممکن نیست. برای عبور از بحران هم باید منتظر یک رویداد طبیعی باشیم مثل آلودگی هوا که با باد و کم آبی که به لطف باران حل شد. حرم را باز کنید ورودی مشهد را محدود، زائران رعایت میکنند.»
محمد سعید احدیان نیز به پروتکل بهداشتی که توسط آستان قدس و با هماهنگی وزارت بهداشت تدوین شده است، اشاره کرده و نوشته است:« آستان قدس با هماهنگی وزارت بهداشت پروتکلهای باز شدن صحنها را نوشته، تمهیدات اجرایی هم فراهم شده است و آقای مروی نامه هم به مسوولان زده اند پس چرا بوستان و پاساژ و سینما و آرایشگاه زنانه باز شدند اما باز شدن صحنهای وسیع و بیسقف باید منتظر سفید شدن وضعیت باشد»
فرشاد مهدیپور نیز نوشت:« حفظ سلامت مهمه، اما اپیدمی یک رفتاره و نه یک بیماری. تصمیمگیری در این موارد نباید فقط به یک بخش متعلق به نظام سلامت سپرده بشه؛ این بخشینگری بلای جان کشوره.»
حریرچی معاون وزیر بهداشت روز 23 فروردین ماه سهم اماکن عمومی در شیوع ویروس کرونا را اعلام کرده بود و براساس آن سهم حمل و نقل عمومی در شیوع کرونا، ۲۶.۵ درصد و حرمها جزو موارد کمتر از یک درصد تا دو درصد عنوان شده بود مدارس۱۱.۵ درصد و دانشگاهها نیز 7 درصد موجب آلودگی بودهاند.
بنابراین با توجه به اینکه عبور و مرور در سطح شهر با انجام ضوابطی از سر گرفته شدهاست و همینطور با توجه به اخباری که از افزایش میزان ابتلا به کرونا در مشهد حکایت میکند؛ به نظر میرسد پیشنهاد بازگشایی صحنها و ایجاد محدودیت در ورودی مشهد معقول است، با ایجاد محدودیت در ورودیهای این کلانشهر میتوان هم از شیوع بیماری جلوگیری کرد هم صحن و سرای حضرت رضا(علیه السلام) را در ماه مبارک رمضان از مهجوریت خارج کرد. علاوه بر این، تنها پارک و بوستان و پیادهروی به سلامت روح و روان انسان کمک نمیکند، بلکه راز و نیاز، توسل و زیارت خود راهی برای کاهش اضطراب و افزایش آرامش در جامعه ملتهب این روزها است.
نظر شما